Evolution MK-461C

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Re: Evolution MK-461C

Post autor: Groover » poniedziałek 24 maja 2004, 15:12

.................. :( co sie dzieje , udalo mi sie zainstalowac klawiature jako Evolution 461 , wszystko ok , ale jak sie Cubase ładuje to w chwili , gdy

jest wyswietlany komunikat "inotializing" i dochodzi do :All Midi inputs.

to dochodzi do restartu komputera, tak wie c niemogte nic zrobic , a jak kolega wczesniej pisal , z tym wlamywaniem sie do systemu , to to odpada bo ten komputer niema dostepu do netu ....

moze jeszcze ktos moze cos na to poradzic ? ...

nie znam tego urządzenia, ale... spotkałem się z podobną sytuacją, gdy urządzenie USB było zasilane TYLKO z USB, chociaż mogło być zasilane również z oddzielnego zasilacza... Po podłączeniu zasilacza problem zniknął.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » poniedziałek 24 maja 2004, 15:39

Sprawdz jak pisze Groover. Podlacz zasilacz.

Jesli nie pomoze, wejdz na strone http://www.midiox.com/ i sciagnij sobie ten soft. Zobacz jak klawiatura dziala pod tym oprogramowaniem i czy nie ma zadnych problemow (tam mozesz dowolnie kierowac wejscia na wyjscia MIDI i w ten sposob moze dojdziesz co jest nie tak).

Sprawdzales w managerze sprzetu czy na pewno sterownik midi i USB pracuja poprawnie ?

hubi

kl

Post autor: kl » poniedziałek 24 maja 2004, 15:40

heh niewiem czy to najlepszy pomysl , w instrukcji jest napisane aby kozystac tylko z jednego zrodla zasilania ....

chyba ze w momencie zasilania przez zasilacz , przez usb wysylane sa tylko dane , czy to mozliwe ??

a na marginesie jak zmienic haslo uzytkownika , bo mi dali cos w stylu 435bkb4vj12 i niezapamietam hehe
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 24 maja 2004, 22:09

...heh niewiem czy to najlepszy pomysl , w instrukcji jest napisane aby kozystac tylko z jednego zrodla zasilania ....

chyba ze w momencie zasilania przez zasilacz , przez usb wysylane sa tylko dane , czy to mozliwe ?

## dokładnie tak.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ