Evolution MK-461C
No to jak mowil MB sprobuj uaktywnic we/wy w SX-ie. Z jakichs powodow moga byc nieaktywne.
Jesli sie nie powiedzie, na stronie m-audio jest dobry knowledge base. poszukaj tam jakichs informacji.
ok wejscia sa aktywne ,ale chyba w tym problem ze xp niechce przyjac tych driverow , jak zablokowac ta opcje ??
probowalem wywalic kat Driver cache , ale to malo pomaga :(
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji
Re: Evolution MK-461C
ok wejscia sa aktywne ,ale chyba w tym problem ze xp niechce przyjac tych driverow , jak zablokowac ta opcje ?
Dzis wieczorem specjalnie dla Ciebie przeinstaluje swoja klawiature i skrobne instrukcje co i jak, ok ?
hubi
Też mam klawiaturę firmy evolution+ windows xp... czy to nie powinno być tak, że gdy przy pierwszym włączeniu klawiatury windows sam wszystko instaluje?... Ja zawsze tak robię przy nowym systemie- włączam klawiaturę evolution- pół minuty i windows oznajmia:... sprzęt gotowy do użycia :) ... nigdy nie miałem też problemów ze współpracą z Cubasem- a sterowniki na płycie kurzą się w szafie....
Sprawa wyglada tak:
Kiedy ze sciagnietego z m-audio zipa usilujesz uruchomic plik drivers_install.exe no to faktycznie pojawia sie okienko, ze klawiatura bedzie dzialac na sterownikach windows. Ale u mnie np. tez nie dzialala.
Dlatego nalezalo przejsc do managera sprzetu i tam powinny pojawic sie 2 urzadzenia (po wlaczeniu klawiatury). Jedno usb driver (z informacja, ze sterownik nie jest skonfigurowany) i drugi midi driver z informacja, ze sterowniki nie sa zainstalowane. Zatem z managera sprzetu musisz uaktualnic obydwa sterowniki podajac sciezke do folderu, w ktorym masz rozpakowanego zipa sciagnietego ze strony producenta (istnieje jeszcze taka mozliwosc, ze po wlaczeniu klawiatury system sam wykryje urzadzenie i zacheci Cie do skorzystania ze swoich smiesznych kreatorow). Po takiej operacji w SX-ie klawiature widac bez najmniejszych problemow.
Jesli nie tak to wyglada u Ciebie, tzn. ze cos robisz zle.
Daj znac czy udalo sie czy nie.
hubi
Kiedy ze sciagnietego z m-audio zipa usilujesz uruchomic plik drivers_install.exe no to faktycznie pojawia sie okienko, ze klawiatura bedzie dzialac na sterownikach windows. Ale u mnie np. tez nie dzialala.
Dlatego nalezalo przejsc do managera sprzetu i tam powinny pojawic sie 2 urzadzenia (po wlaczeniu klawiatury). Jedno usb driver (z informacja, ze sterownik nie jest skonfigurowany) i drugi midi driver z informacja, ze sterowniki nie sa zainstalowane. Zatem z managera sprzetu musisz uaktualnic obydwa sterowniki podajac sciezke do folderu, w ktorym masz rozpakowanego zipa sciagnietego ze strony producenta (istnieje jeszcze taka mozliwosc, ze po wlaczeniu klawiatury system sam wykryje urzadzenie i zacheci Cie do skorzystania ze swoich smiesznych kreatorow). Po takiej operacji w SX-ie klawiature widac bez najmniejszych problemow.
hubi
hubi
...
dzieki za pomoc . wiec wyglada to tak ..... az do ustawien w \"menadzer urzadzen\" , gdzie wybieram aktualizuj sterownik, podaje sciezke doistepu do katalogu z rozpakowanymi driverami i niemoze tam znzlezc informacji o sprzecie ......, zakoncz:(
pytanie :
a jak zainstalowales te drivery to czy da sie kozystac z funkcji \"learn\" w
device/device setup/generic controler.. funkcja learn
w vst dziala to na zasadzie , ze ostatnio uzyty kontroler na klawiaturze po wywolaniu \"learn\" przypisuje swopj adres kanal i td...
u mnie w sx niedziala
chyba sie wkurze i zrobie format hehe :)
hubi
...
dzieki za pomoc . wiec wyglada to tak ..... az do ustawien w \"menadzer urzadzen\" , gdzie wybieram aktualizuj sterownik, podaje sciezke doistepu do katalogu z rozpakowanymi driverami i niemoze tam znzlezc informacji o sprzecie ......, zakoncz:(
pytanie :
a jak zainstalowales te drivery to czy da sie kozystac z funkcji \"learn\" w
w vst dziala to na zasadzie , ze ostatnio uzyty kontroler na klawiaturze po wywolaniu \"learn\" przypisuje swopj adres kanal i td...
u mnie w sx niedziala
chyba sie wkurze i zrobie format hehe :)
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji
dzieki za pomoc . wiec wyglada to tak ..... az do ustawien w "menadzer urzadzen" , gdzie wybieram aktualizuj sterownik, podaje sciezke doistepu do katalogu z rozpakowanymi driverami i niemoze tam znzlezc informacji o sprzecie ......, zakoncz:(
Z driverami musi byc plik z informacja o sprzecie. Zatem albo masz jakies 'zwazone' drivery, albo podajesz zla lokalizacje.
pytanie :
a jak zainstalowales te drivery to czy da sie kozystac z funkcji "learn" w
Wszelkie kombinacje nie maja sensu jak jest jakis problem z driverami.
hubi
uff jakos zrobilem i dziala :) dzieki za wszelka pomoc
problem byl z driverami , teraz wszystko ok ,
poza tym ze czasem mi sie restartuje ale to chyba juz xp
...uff jakos zrobilem i dziala :) dzieki za wszelka pomoc
Nie ma prawa się restartować. Wina leży po stronie jakichś konfliktów sprzętowych, niestety XP jest wymagające jeśli chodzi o kompatybilność urządzeń. Z doświadczenia wiem, że urządzenia na USB i same interfejsy USB są konfliktogenne z audio i dlatego unikami takich rozwiązań.
Też miałem kiedyś takie problemy. Od kiedy przestałem używać MIDI przez USB znikły wszelkie niespodziewane restarty.
Nie ma prawa się restartować. Wina leży po stronie jakichś konfliktów sprzętowych, niestety XP jest wymagające jeśli chodzi o kompatybilność urządzeń. Z doświadczenia wiem, że urządzenia na USB i same interfejsy USB są konfliktogenne z audio i dlatego unikami takich rozwiązań.
Też miałem kiedyś takie problemy. Od kiedy przestałem używać MIDI przez USB znikły wszelkie niespodziewane restarty.
Jeżeli restartuje Ci się komputer, a jesteś podłączony np. sztywnym łączem do internetu, to najprawdopodobniej ktoś Ci się dopiera do komputera- to tak z innej bajki trochę, ale lepiej uważaj- podłączenie do netu+ restarty xp to typowy objaw prób włamań... polecam włączyć 'blokadę' na łącze, jaką posiada windows xp- taki windowsowy firewall.
............... :( co sie dzieje , udalo mi sie zainstalowac klawiature jako Evolution 461 , wszystko ok , ale jak sie Cubase ładuje to w chwili , gdy
jest wyswietlany komunikat \"inotializing\" i dochodzi do :All Midi inputs.
to dochodzi do restartu komputera, tak wie c niemogte nic zrobic , a jak kolega wczesniej pisal , z tym wlamywaniem sie do systemu , to to odpada bo ten komputer niema dostepu do netu ....
moze jeszcze ktos moze cos na to poradzic ??
jest wyswietlany komunikat \"inotializing\" i dochodzi do :All Midi inputs.
to dochodzi do restartu komputera, tak wie c niemogte nic zrobic , a jak kolega wczesniej pisal , z tym wlamywaniem sie do systemu , to to odpada bo ten komputer niema dostepu do netu ....
moze jeszcze ktos moze cos na to poradzic ??