Skosy, załamania i inne bajery w akustyce pomieszczenia
Myślę, że autorowi tematu przydała by się rada pod jakim kontem zawiesić ten sufit. I kilka linków na strony profesjonalnych firm zajmujących się adaptacją akustyczną pomieszczeń. Sam jestem ciekaw.
Arek - Radzyń Podlaski
Re: Skosy, załamania i inne bajery w akustyce pomieszczenia
...Myślę, że autorowi tematu przydała by się rada pod jakim kontem zawiesić ten sufit. I kilka linków na strony profesjonalnych firm zajmujących się adaptacją akustyczną pomieszczeń. Sam jestem ciekaw....
Mysle to zrobic sam... :)
Sufit pod skosem - to znaczy belka na jego srodku przymocowana prostopadle do sciany - i tym samym da mi ona jakis 15 - 20 centymrtroxy skos na plytach...
Sciany w ten sam sposob (jesli to takie konieczne)
Na rogach scian skosy - a na rogu sufitu i sciany.....nie wiem..przydalby sie chyba tez jakis skos..??
Sufit pod skosem - to znaczy belka na jego srodku przymocowana prostopadle do sciany - i tym samym da mi ona jakis 15 - 20 centymrtroxy skos na plytach...
Na rogach scian skosy - a na rogu sufitu i sciany.....nie wiem..przydalby sie chyba tez jakis skos..??
GG: 3639545
Na rogach scian skosy - a na rogu sufitu i sciany.....nie wiem..przydalby sie chyba tez jakis skos..??...
Zeby sufit był stabilny i nie dudniłod basu to belki muszą być gęsto rozmieszczone. Uniknięcie równoległości z podłogą jest bardzo dobre. bo unikamy fal stojących.Lepiej zrobić niżej nad zestawami. Belki na suficie najłatwiej zamocować pod kątem za pomocą uchwytów w kształcie litery U (sklepy budowlane z płytami gipsowymi) Dwie warstwy płyt byly by stabilniejsze. Skosy w narożnikach to dobry pomysł. warto poczytać www.akustyka.pl
Na rogach scian skosy - a na rogu sufitu i sciany.....nie wiem..przydalby sie chyba tez jakis skos..??...
Zeby sufit był stabilny i nie dudniłod basu to belki muszą być gęsto rozmieszczone. Uniknięcie równoległości z podłogą jest bardzo dobre. bo unikamy fal stojących.Lepiej zrobić niżej nad zestawami. Belki na suficie najłatwiej zamocować pod kątem za pomocą uchwytów w kształcie litery U (sklepy budowlane z płytami gipsowymi) Dwie warstwy płyt byly by stabilniejsze. Skosy w narożnikach to dobry pomysł. warto poczytać www.akustyka.pl
Zeby sufit był stabilny i nie dudniłod basu to belki muszą być gęsto rozmieszczone. Uniknięcie równoległości z podłogą jest bardzo dobre. bo unikamy fal stojących.Lepiej zrobić niżej nad zestawami. Belki na suficie najłatwiej zamocować pod kątem za pomocą uchwytów w kształcie litery U (sklepy budowlane z płytami gipsowymi) Dwie warstwy płyt byly by stabilniejsze. Skosy w narożnikach to dobry pomysł. warto poczytać http://www.akustyka.pl...
Jak sufit wytlumiony welna mineralna i plytami moze dudnic od basu????? Przeciez po to daje te i i zawracam sobie tym glowe, aby zniwelowac dudnienia....Jedna belka w ta czy w druga strone chyba takiej roznicy nie sprawi????
Ale moze sie myle???
Chodzi mi o skosy miedzy sufitem i sciana...jezeli zrobie wszedzie takie skosy - miedzy wlasnie sufitem, a scianami, miedzy kazda sciana, a sciana, sciana a podloga to jak to pomieszzcenie bedzie wygladalo???
tam w ogole nie zostanie nic przestrzeni wolnej....
Do wytłumienia Syfitu u Siebie uzyełem specjalnej gąbki nie jest moze najtansza ale najrozsza takze nie , jest o tyle dobra ze ma klej bardzołatwo sie montuje .
Witam! mam namiar na producenta ktory wytwarza piramidki rozpraszające do profesjonalnych studiów, jes full wybór a ceny są rewelacyjne (50% ceny strony podawanej powyżej).Przy większych ilościach jest duża zniżka.Naprawdę polecam.my gg 7557787.pozdrawiam.
Witam! mam namiar na producenta ktory wytwarza piramidki rozpraszające do profesjonalnych studiów, jes full wybór a ceny są rewelacyjne (50% ceny strony podawanej powyżej).Przy większych ilościach jest duża zniżka.Naprawdę polecam.my gg 7557787.pozdrawiam.
czarna muza dobry sound Quincy Jones
... Do wytłumienia Syfitu u Siebie uzyełem specjalnej gąbki nie jest moze najtansza ale najrozsza takze nie , jest o tyle dobra ze ma klej bardzołatwo sie montuje .
Witam! mam namiar na producenta ktory wytwarza piramidki rozpraszające do profesjonalnych studiów, jes full wybór a ceny są rewelacyjne (50% ceny strony podawanej powyżej).Przy większych ilościach jest duża zniżka.Naprawdę polecam.my gg 7557787.pozdrawiam. ...
Czy te piramidki gabkowe da sie przykleic bezposrednio na sciane?????
Czy ktos moze podac cene welny mineralnej?? I wymiar rolki???
Witam! mam namiar na producenta ktory wytwarza piramidki rozpraszające do profesjonalnych studiów, jes full wybór a ceny są rewelacyjne (50% ceny strony podawanej powyżej).Przy większych ilościach jest duża zniżka.Naprawdę polecam.my gg 7557787.pozdrawiam. ...
Czy ktos moze podac cene welny mineralnej?? I wymiar rolki???
...... Do wytłumienia Syfitu u Siebie uzyełem specjalnej gąbki nie jest moze najtansza ale najrozsza takze nie , jest o tyle dobra ze ma klej bardzołatwo sie montuje .
Czy ktos moze podac cene welny mineralnej?? I wymiar rolki???...
Tak prawiei wszystkie z tych Gabek maja bardzo mocny Klej ..... u mnie na suficie wisi juz miesiac, praktycznie nie do oderwania
Tak prawiei wszystkie z tych Gabek maja bardzo mocny Klej ..... u mnie na suficie wisi juz miesiac, praktycznie nie do oderwania
Tak prawiei wszystkie z tych Gabek maja bardzo mocny Klej ..... u mnie na suficie wisi juz miesiac, praktycznie nie do oderwania ...
Master...i jak to wplywa na pochlanianie czestotliwosci u Ciebie??? Jest widoczna (slyszalna) roznica????
Masz tez wytlumione sciany ?
Czy majac takie piramidki na suficiejest sens zakrzywianie tego sufiitu????
czesc!6m2 walny mineralnej gr.50mm-44zł(castorama)pzdr:)
Pewnie, że może dudnić przy dużych poziomomach natężenia dźwięku. W studiu koledzy robili sufit z dwu warstw rigipsu 2 cm, żeby było stabilniej. Laty co 40 cm muszą być. To niewiele więcej kosztuje, a ma znaczenie.