Evolution MK-461C

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kl
Evolution MK-461C

Post autor: kl » wtorek 18 maja 2004, 16:37

Mam problem . chce zmusic to urzadzenie do wspolpracy z cubase sx

czy moze ktos wie jak to zrobic ?

Po dodaniu kontrolera \"generic remote\" w device setup , poprostu niereaguje jak powinien.np Funkcja \"lern \" nie dziala tzn nie ma zadnej odpowiedzi ze strony programu. prosze o pomoc
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji

Awatar użytkownika
Hubba

Re: Evolution MK-461C

Post autor: Hubba » wtorek 18 maja 2004, 16:49

...Mam problem . chce zmusic to urzadzenie do wspolpracy z cubase sx

czy moze ktos wie jak to zrobic ?

A jak podlaczyles klawiature ? po usb ? driver midi zainstalowales ? Nie podlaczasz jako jakis generic remote tylko jako urzadzenie midi MK-461 albo podobnie.

hubi

kl

Post autor: kl » środa 19 maja 2004, 12:25

do Hubi klawiatura podlaczona jest przez usb a jak instaluje drivery to mi wyskakuje ze bedzie dzialac ze standardowymi driverami widows xp

urzadzenie rospoznaje jako \"urzadzenie usb audio\"

co dziwne to pod cubase vst mi chodzi wszystko ok , ale z cubase sx juz nie , a ja chce to wlasnie z sx´em skonfigurowac. pomocy :(
[addsig]
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 19 maja 2004, 12:48

ja chce to wlasnie z sx´em skonfigurowac. pomocy :(

Musisz zainstalowac oryginalne sterowniki ze strony m-audio.

Hubi

kl

Post autor: kl » środa 19 maja 2004, 12:53

ok , tylko ze przy instalacji xp blokuje mi sterowniki do evolutiona , tzn pisze , ze zostana zainstalowane standartowe do xp, mozna to jakos obejsc ?

[addsig]

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 19 maja 2004, 12:54

Ściągnij z strony Ecolution:

1. Drajwery

2. Enigmę (free soft do zarządzania mapami kontorlerów-jest tak gotowiec do SX'a)

pozdrówka
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 19 maja 2004, 12:55

Musisz wpierw wybrać i uaktywnić wejścia MIDI związane z tym urządzeniem w konfiguracji interfejsów MIDI Cubase.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 19 maja 2004, 13:04

...Musisz wpierw wybrać i uaktywnić wejścia MIDI związane z tym urządzeniem w konfiguracji interfejsów MIDI Cubase....

kl:

Da sie. Z pamieci Ci nie pomoge za bardzo. Wymus instalacje sterownikow z okreslonej lokalizacji z okreslonego pliku *.inf bodajze.

MB:

Ale I/O zwiazane z urzadzeniem mozna uaktywnic dopiero jak zostanie poprawnie zainstalowany sterownik urzadzenia, wiec jak wejscia/wyjscia pojawia sie w systemie. Poza tym domyslnie we/wy sa active.

hubi

kl

Post autor: kl » środa 19 maja 2004, 13:08

ok tam wszystko ustawione , tzn urzadzenie jest wybrane , tylko nie dzialaja kontrolery w sekwencerze, pod instrumentami vst jest ok

i mam drivery ze strony producenta , ale niechce ich xp pzyjac , moze tu blad ?

[addsig]

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 19 maja 2004, 13:21

i mam drivery ze strony producenta , ale niechce ich xp pzyjac , moze tu blad ?

No to jak mowil MB sprobuj uaktywnic we/wy w SX-ie. Z jakichs powodow moga byc nieaktywne.

Jesli sie nie powiedzie, na stronie m-audio jest dobry knowledge base. poszukaj tam jakichs informacji.

hubi

ODPOWIEDZ