Soft do generowania sampli
steinberg beat box
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
Re: Soft do generowania sampli
...Używam Stomper Hyperion do tworzenia sampli perkusyjnych [zwłaszcza stopy], czy ktoś mógłby mi polecić jeszcze coś? Mam na myśli sample efektowe, hihaty, crashe....
Może BeatQ???
Pozdro
Groover
Może BeatQ???
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
......Używam Stomper Hyperion do tworzenia sampli perkusyjnych [zwłaszcza stopy], czy ktoś mógłby mi polecić jeszcze coś? Mam na myśli sample efektowe, hihaty, crashe....
Może BeatQ???
Pozdro
Groover...
BeatQuantizer - sama nazwa wiele mówi: nie
Może BeatQ???
Pozdro
Groover...

ESI Juli@ + KRK RP8 gen2
.........Używam Stomper Hyperion do tworzenia sampli perkusyjnych [zwłaszcza stopy], czy ktoś mógłby mi polecić jeszcze coś? Mam na myśli sample efektowe, hihaty, crashe....
Może BeatQ???
Pozdro
Groover...
BeatQuantizer - sama nazwa wiele mówi: nie...
poczytaj sobie, jakie są możliwości przekształcania źródłowych próbek, a później się śmiej
Pozdro
Groover
Może BeatQ???
Pozdro
Groover...

poczytaj sobie, jakie są możliwości przekształcania źródłowych próbek, a później się śmiej

Pozdro
Groover
nowe portale:
Ale powiedz mi, czy np. TR808 używa sampli perkusyjnych, czy raczej je sam generuje?
Cala seria TR to syntezatory perkusyjne, wiec o jakichkolwiek samplach nie ma mowy. Miedzy innymi dzieki temu te maszynki brzmia tak swietnie.
Cala seria TR to syntezatory perkusyjne, wiec o jakichkolwiek samplach nie ma mowy. Miedzy innymi dzieki temu te maszynki brzmia tak swietnie....
Mylisz się, o ile TR-808 syntezuje przebiegi w generatorach analogowych, o tyle większość dźwięków generowanych przez TR-909 jest opartych na próbkach zapisanych w pamięci ROM
Mylisz się, o ile TR-808 syntezuje przebiegi w generatorach analogowych, o tyle większość dźwięków generowanych przez TR-909 jest opartych na próbkach zapisanych w pamięci ROM
...Cala seria TR to syntezatory perkusyjne, wiec o jakichkolwiek samplach nie ma mowy. Miedzy innymi dzieki temu te maszynki brzmia tak swietnie....
Mylisz się, o ile TR-808 syntezuje przebiegi w generatorach analogowych, o tyle większość dźwięków generowanych przez TR-909 jest opartych na próbkach zapisanych w pamięci ROM...
O... bylem swiecie przekonany o pelnej analogii tr-909... Hmm... swego czasu nawet dostalem na ten temat odpowiedz na forum Red Bull Music Academy. Dziwne... Ale nic zawsze mozna sie czegos dowiedziec.
Ale mam pytanie odnosnie tr-909. Czy wszystkie brzmienia perkusyjne oparte sa na probkach. Czy np stopa jest analogowa? Mialem okazje bawic sie ta maszynka i brzmi rewelacyjnie, naprawde swietnie... Roland wykonal cudowna robote bo te probki brzmia bardzo analogowo.
Aha! No i jeszcze jedna watpliwosc. Na wczesniej przytoczonym forum Red Bulla pytalem sie o budzetowa alternatywe tr909. Polecono mi Jomox X base 09 uzasadniajac ze podobnie jak tr909 brzmienie stopy i werbla jest w 100% analogowe, a jedynie brzmienia talerzy i innych dzwiekow jest "wspomagane" probkami... Sam nie wiem co mam myslec...
Mylisz się, o ile TR-808 syntezuje przebiegi w generatorach analogowych, o tyle większość dźwięków generowanych przez TR-909 jest opartych na próbkach zapisanych w pamięci ROM...
O... bylem swiecie przekonany o pelnej analogii tr-909... Hmm... swego czasu nawet dostalem na ten temat odpowiedz na forum Red Bull Music Academy. Dziwne... Ale nic zawsze mozna sie czegos dowiedziec.
Ale mam pytanie odnosnie tr-909. Czy wszystkie brzmienia perkusyjne oparte sa na probkach. Czy np stopa jest analogowa? Mialem okazje bawic sie ta maszynka i brzmi rewelacyjnie, naprawde swietnie... Roland wykonal cudowna robote bo te probki brzmia bardzo analogowo.
Aha! No i jeszcze jedna watpliwosc. Na wczesniej przytoczonym forum Red Bulla pytalem sie o budzetowa alternatywe tr909. Polecono mi Jomox X base 09 uzasadniajac ze podobnie jak tr909 brzmienie stopy i werbla jest w 100% analogowe, a jedynie brzmienia talerzy i innych dzwiekow jest "wspomagane" probkami... Sam nie wiem co mam myslec...
... Sam nie wiem co mam myslec......
nic nie trzeba myśleć. Widziałem scheamat.
Stopa, werbel i tomy są analogowe ... chyba jeszcze stick czy jak to tam nazwać. Ale blachy i claps są samplami. Co nie zmienia faktu, że maszynka faktycznie jest masakryczna ... no nie ...
Stopa, werbel i tomy są analogowe ... chyba jeszcze stick czy jak to tam nazwać. Ale blachy i claps są samplami. Co nie zmienia faktu, że maszynka faktycznie jest masakryczna ... no nie ...
http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/3526.html
Sam nie wiem co mam myslec......
dobra... 909 dostane najbiedniej za ponad 500$ na ebayu... A Jomoxa moge sobie zedrzec taniej...
Wiec chcialbym po prostu wiedziec czy ten Jomox jest w miare wiernym klonem 909 czy kolejnym automatem perkusyjnym opartym na probkach.
pozdro
als
dobra... 909 dostane najbiedniej za ponad 500$ na ebayu... A Jomoxa moge sobie zedrzec taniej...
Wiec chcialbym po prostu wiedziec czy ten Jomox jest w miare wiernym klonem 909 czy kolejnym automatem perkusyjnym opartym na probkach.
pozdro
als
no... wystarczylo uruchomic google :]
kik & snare - analog, reszta 6 bitowe sampelki...
sciagnalem demo audio... mniam.
Kuszaca alternatywa do tr909... zbieram kase!
kik & snare - analog, reszta 6 bitowe sampelki...
sciagnalem demo audio... mniam.
Kuszaca alternatywa do tr909... zbieram kase!