Trudna decyzja...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
cool
Trudna decyzja...

Post autor: cool » czwartek 13 maja 2004, 09:06

Pomóżcie mi podjać ważną decyzję. Mam zamiar za chwilę zamówić w sklepie internetowym słuchawki. Potrzebuję dobrych, studyjnych, nie oszukujących uszu. Namierzyłem AKG K-240M, za cenę 700PLN. Czy to dobry pomysł??? Może znacie coś TAŃSZEGO, a godnego polecenia. Może dzięki Wam zaoszczędzę trochę grosza. Dziękuję za każdą sugestię. (może adres..).Pozdrawiam.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

AdminEiS

Re: Trudna decyzja...

Post autor: AdminEiS » czwartek 13 maja 2004, 09:38

W kwestii ogólnej.

...Pomóżcie mi podjać ważną decyzję...

Bardzo proszę wszystkich forumowiczów, aby tytułować tematy zwięźle i adekwatnie do treści. Tytuły typu: "Trudna decyzja..., "Pomóżcie..." i podobne, nie wskazujące na główny temat, już po kilku dniach zalegają w przepastnym archiwum Forum z małymi szansami na większe zainteresowanie.

W kwestii słuchawek.

...Mam zamiar za chwilę zamówić w sklepie internetowym słuchawki...

Jeśli masz (dajesz nam) tylko chwilę, to skorzystaj z wyszukiwarki na Forum. Ten temat był wielokrotnie poruszany.
[addsig]
Administrator serwisu

Awatar użytkownika
cool

Post autor: cool » czwartek 13 maja 2004, 10:15

...W kwestii ogólnej.

...Pomóżcie mi podjać ważną decyzję...

Bardzo proszę wszystkich forumowiczów, aby tytułować tematy zwięźle i adekwatnie do treści. Tytuły typu: "Trudna decyzja..., "Pomóżcie..." i podobne, nie wskazujące na główny temat, już po kilku dniach zalegają w przepastnym archiwum Forum z małymi szansami na większe zainteresowanie.

W kwestii słuchawek.

...Mam zamiar za chwilę zamówić w sklepie internetowym słuchawki...

Jeśli masz (dajesz nam) tylko chwilę, to skorzystaj z wyszukiwarki na Forum. Ten temat był wielokrotnie poruszany.

...

********************** Trudno zrozumieć mi, skąd to oburzenie. Wiem, że temat był wielokrotnie poruszany. Formułując zdanie w taki a nie inny sposób, miałem nadzieję, że uzyskam w miarę szybką odpowiedź. Czy prośba o pomoc forumowiczów, którzy mają znacznie więcej doświadczenia i wiedzy jest nie na miejscu? Skorzystać z wyszukiwarki... Owszem, korzystam.Problem polega na tym, że nie wierzę zbytnio temu, co znajdzie wyszukiwarka, natomiast mam duże zaufanie do fachowej wiedzy prezentowanej na tym Forum. Dziękuję jednak za pomoc i serdecznie pozdrawiam.

Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » czwartek 13 maja 2004, 10:47

...Trudno zrozumieć mi, skąd to oburzenie...

Nikt nie twierdzi, że nas to oburza. Proszę nie przeinaczeć sensu mojej wypowiedzi.

...Formułując zdanie w taki a nie inny sposób, miałem nadzieję, że uzyskam w miarę szybką odpowiedź...

I właśnie tu tkwi błąd w rozumowaniu, który starałem się w prosty sposób (mam nadzieję) wyjaśnić w poście powyżej. Nic więcej.
[addsig]
Administrator serwisu

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 13 maja 2004, 10:50

...Pomóżcie mi podjać ważną decyzję. Mam zamiar za chwilę zamówić w sklepie internetowym słuchawki. Potrzebuję dobrych, studyjnych, nie oszukujących uszu. Namierzyłem AKG K-240M, za cenę 700PLN. Czy to dobry pomysł???

## bardzo dobry

Może znacie coś TAŃSZEGO, a godnego polecenia.

## w zasadzie... K141M też są niezłe. Nawet wolę je od K240M. Ale to kwestia gustu. Najlepiej przejdź się do jakiegoś MediaMarkt i posłuchaj ;)

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
cool

Post autor: cool » czwartek 13 maja 2004, 11:08

......Trudno zrozumieć mi, skąd to oburzenie...

Nikt nie twierdzi, że nas to oburza. Proszę nie przeinaczeć sensu mojej wypowiedzi.

...Formułując zdanie w taki a nie inny sposób, miałem nadzieję, że uzyskam w miarę szybką odpowiedź...

I właśnie tu tkwi błąd w rozumowaniu, który starałem się w prosty sposób (mam nadzieję) wyjaśnić w poście powyżej. Nic więcej.

...

********************** Nie miałem zamiaru "przeinaczeć" sensu Pańskiej wypowiedzi. Jeśli tak zostało to odebrane, to przepraszam. Jeszcze raz dziękuję i zapewniam, że sposób wyjaśnienia mojego błędu w rozumowaniu był wystarczająco prosty. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cool

Post autor: cool » czwartek 13 maja 2004, 11:12

......Pomóżcie mi podjać ważną decyzję. Mam zamiar za chwilę zamówić w sklepie internetowym słuchawki. Potrzebuję dobrych, studyjnych, nie oszukujących uszu. Namierzyłem AKG K-240M, za cenę 700PLN. Czy to dobry pomysł???

## bardzo dobry

Może znacie coś TAŃSZEGO, a godnego polecenia.

## w zasadzie... K141M też są niezłe. Nawet wolę je od K240M. Ale to kwestia gustu. Najlepiej przejdź się do jakiegoś MediaMarkt i posłuchaj ;)

Pozdro

Groover...

********************** Dziękuję Ci Groover. Właśnie o to mi chodziło, żeby ktoś potwierdził choć słowem słuszność mojego wyboru. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » czwartek 13 maja 2004, 17:38

Namierzyłem AKG K-240M, za cenę 700PLN. Czy to dobry pomysł??? Może znacie coś TAŃSZEGO, a godnego polecenia. **********************

Raczej w MediaMarktcie nie ma juz AKG, musisz szukać w muzycznych. K240Studio to wzorzec metra w słuchawkach, a K141S tez są bardzo fajne, choć ja osobiście wolę 240, ale jak juz tutaj wspomniano jest to kwestia gustu. K240 są nieco większe i przez to dla mnie wygodniejsze.

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 13 maja 2004, 17:45

... Namierzyłem AKG K-240M, za cenę 700PLN. Czy to dobry pomysł??? Może znacie coś TAŃSZEGO, a godnego polecenia. **********************

Raczej w MediaMarktcie nie ma juz AKG, musisz szukać w muzycznych. K240Studio to wzorzec metra w słuchawkach, a K141S tez są bardzo fajne, choć ja osobiście wolę 240, ale jak juz tutaj wspomniano jest to kwestia gustu. K240 są nieco większe i przez to dla mnie wygodniejsze.

Pozdrawiam

Hofi ...

ależ.... ja nie polecam wersji Studio!!! Zdecydowanie optuję za wersjami Monitor. Te wersje (Studio/Monitor) zasadniczo się różnią brzmieniem.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ