TL Audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DogHead
Re: TL Audio

Post autor: DogHead » sobota 08 maja 2004, 12:38

...W takim razie czy istnieje jakis 100% lampowy rack w podobnej cenie?...

Rack, to z tego co sie orientuje - nie. Czy to musi byc rack?

==========

Zalezy mi na typowym dla lampy, cieplym brzmieniu,

Cokolwiek by to mialo znaczyc...

==========

A co np. z opisywanymi w ostatnim EiS torze Bellari? Jak brzmią TLAudio przy tym racku?...

W tym przypadku wybralbym TL Audio.

DogHead

Post autor: DogHead » sobota 08 maja 2004, 12:56

Rack, to z tego co sie orientuje - nie. Czy to musi byc rack?

Hmmm... doszlo deo tego, ze odpowiadam sam sobie. Przepraszam, ale niezbyt uwaznie przeczytalem Twoje pytanie i moja poprzednia odpowiedz moglaby Cie zmylic. Przedwzmacniacz 100% lampowy (choc nie w raku) mozna jeszcze za niezbyt wielki pieniadze kupic, ale nie kompletny "channel strip" czy "voice channel" czy jak go tam zwal. Z listy wymieninej przez Ciebie chyba TL Audio caly czas jest najrozsadniejsza propozycja. Choc nie jest to konstrukcja w pelni lampowa (nazwijmy ja dla kompromisu hybryda) to na pewno przez wieksza ilosc zastosowanych lamp jest niej blizsza niz przedwazmacniacz 5001, o ktorym powyzej dykutowalem z Grooverem.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » sobota 08 maja 2004, 23:29

...W takim razie czy istnieje jakis 100% lampowy rack w podobnej cenie? Zalezy mi na typowym dla lampy, cieplym brzmieniu, ale z tego co widze to moze bardziej sie oplaca cos z niskobudzetowych Joemeek'ów, czy nie?

## IMO - uciekaj!!! Lampa zniekształcając sygnał robi to w akceptowalnym zakresie sonorystycznym (oczywiście w rozsądnym zakresie). Jak tranzystor zniekształca (a Joemeeki robią to na potęgę) to nie jest to ani ładne, ani ciekawe.

A co np. z opisywanymi w ostatnim EiS torze Bellari? Jak brzmią TLAudio przy tym racku?...

## jak jesteś z Wawy, to sobie sprawdź w IntasoundPOLu na Wołoskiej - są oba procesory. Jak dla mnie Bellari jest następnym zakupem Słuchałem go sobie i zwłaszcza w wokalach w połączeniu z "tanim" mikrofonem może się sprawdzić idealnie nadając charakterku... Właśnie dla jego "lampowości" jest godzien uwagi.

Tyle, że już mam TLAudio 5001 mkII ... I raczej go nie zamienię na nic innego

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

pacinyo

Post autor: pacinyo » niedziela 09 maja 2004, 11:34

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, pozostaje mi jeszcze subiektywnie porownac te dwa urzadzenia w miejscowym sklepie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ