Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
DogHead - Posty:625
autor: DogHead » piątek 07 maja 2004, 02:53
Oprocz zwiciestwa dobra nad zlem w tej informacji zwrocily moja uwage dwie rzeczy.
"Po ustaleniu z których komputerów korzystali sprawcy, policjanci ustalili także ich rysopisy." Zadziwiajace umiejetnosci naszej policji.
I te ksywy, ktore sobie bandyci wybrali: "ferrari rosso", "kotlet schabowy9". No juz lepiej nie mozna.
-
minimalmusic
autor: minimalmusic » piątek 07 maja 2004, 14:49
hm, ludzie sa wybitnie naiwni..
[mysle o braciach, ktorzy wymyslili te przekrety]
-
Haall
autor: Haall » piątek 07 maja 2004, 19:16
...Oprocz zwiciestwa dobra nad zlem w tej informacji zwrocily moja uwage dwie rzeczy.
"Po ustaleniu z których komputerów korzystali sprawcy, policjanci ustalili także ich rysopisy." Zadziwiajace umiejetnosci naszej policji.
I te ksywy, ktore sobie bandyci wybrali: "ferrari rosso", "kotlet schabowy9". No juz lepiej nie mozna.
...
"Zadziwiajace umiejetnosci naszej policji" - a co to za rewelacja??? wystarczyło wejśc do kafejki i spytać się właściciela/pracownika...
Jestem muzykiem...
-
DogHead - Posty:625
autor: DogHead » piątek 07 maja 2004, 20:55
"Zadziwiajace umiejetnosci naszej policji" - a co to za rewelacja??? wystarczyło wejśc do kafejki i spytać się właściciela/pracownika...

...
Zeby to zrobic to trzeba chciec, a to tez umiejetnosc (w przypadku policji zadziwiajaca)
-
3h - Posty:143
"Po założeniu konta użytkownika na serwerze aukcyjnym bracia najpierw "wyrabiali" sobie dobrą opinię sprzedając na aukcji drobiazgi, które dostarczali w określonym terminie. Potem zaś zaczęli sprzedawać dużo droższe rzeczy. Warunkiem zrealizowania transakcji było wpłacenie pieniędzy na ich konta. Zamówiony towar nigdy jednak nie trafiał do kupującego."
No i już wszyscy wiemy skąd brać kasę na sprzęt ;)
-
Szefski - Posty:144
autor: Szefski » sobota 08 maja 2004, 18:42
Ciekawe jak z "wałami" jest na ebay?? Jedni mówią, że tam jest bezpieczine (dla kupującego Polaka) inni, że nie. Jak pytałem gościa z allegro, który sprowadza sprzęty z ebay'a to mówi, że trzeba być ostro "wkręconym", bo inaczej zaraz cię wytną - mam nadzieję, że tylko mnie tak straszył, bo się boi konkurencjii na allegro :].
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
-
Hardi
autor: Hardi » sobota 08 maja 2004, 19:13
Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego gliniarze musieli chodzić po kawiarenkach internetowych itd., aby dorwać dych drani? Czy nie mogli sprawdzi, na kogo jest konto bankowe, na które wpływały pieniądze?
[addsig]
gadu-gadu 4021735
-
Szefski - Posty:144
autor: Szefski » sobota 08 maja 2004, 19:45
nie wiem czy nie ma jakichś bankowych tajemnic itp.
Nie zapominajmy, że żyjemy w chorym kraju, a banki u nas to już wogóle państwo w państwie - za niedługo to już rząd nie będzie miał wglądu nawet w skarb państwa pewnie :D
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
-
minimalmusic
autor: minimalmusic » niedziela 09 maja 2004, 00:46
policja ma prawo /a dokladnie to prokurator/ wglądu do danych osobowych wlascicieli kont, jesli istnieje podejrzenie o popelnieniu przestepstwa..
jednak wystarczy falszywy dowod osobisty, a na dzien dzisiejszy zalatwienie takowego to 15 minut..
(poza tym sa konta 'internetowe' takie jak inteligo, gdzie wysyla sie jedynie skan dowodu osobistego.. byle frajer moze zatem podrobic marnej jakosci ksero dowodu..)