Nagrywanie na SB Audigy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Gres
Nagrywanie na SB Audigy

Post autor: Gres » czwartek 06 maja 2004, 13:46

yo

posiadam karte AUDIGY (sb090) mikrofon pojemnościowy SP B1, i przedwzmacniacz lampowy MIC100. Wcześniej miałem tez zestaw wraz z kartą sb LIVE 5.1. Kupiłem okazyjnie audigy i pojawił sie pewien problem.

Wcześniej wzmocniony sygnał mikrofonu trafiał z przedwzmacniacza do komputera przez złącze LINE IN. ustawiałem w mikserze karty nagrywanie z line in i było po sprawie.

Teraz (na AUDIGY) w mikserze karty nie ma opcji nagrywania z line in tylko jakiś ANALOG MIX (line,aux,tad,pc) , natomiast podlaczenie przedwzmacniacza pod zlacze microfonowe obniza strasznie jakos i potęguje szumy (mimo wyłaczenia opcji +20 db),

Moje pytanie brzmi:

Jak mniej więcej wyglądają tory audio tej karty, skąd ta różnica, i jak najlepiej podłączyć i ustawić nagrywanie aby uzyskać dobrą jakoś i niskie szumy. Acha mam chyba najnowsze drivery do karty.

Z góry dzięki

Awatar użytkownika
morion

Re: Nagrywanie na SB Audigy

Post autor: morion » czwartek 06 maja 2004, 15:53

W czym problem. Jak napisales jest Analog MIX (line/CD...) a w nawiasie masz wypisane z czego to sciaga sygnal. Poprostu to wybierz i po sprawie. Sam czesto nagrywam gitare przez preamp i wszystko ladnie dziala.

Pozdrawiam

Morion
GG: 3867380 *****Gdańsk*****

Awatar użytkownika
Gres

Re: Nagrywanie na SB Audigy

Post autor: Gres » czwartek 06 maja 2004, 19:10

no tak ale czy nie nagrywając w ten sposób nie brudze sobie mojego super hiper czystego sygnału z przedwzmacniacza szumem (własnym) wejscia AUX czy CD???

ODPOWIEDZ