Commodore 64 + synteza mowy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
alius
Re: Commodore 64 + synteza mowy

Post autor: alius » środa 05 maja 2004, 18:39

C-64 rewelacja!!!!

Sam uzywam quadraSID, plugina emulujacego brzmienie tej kultowej maszynki! Ta kultowa "chrupiaca perkusja"... miodzio!

Jeszcze mam pytanie troszke odchodzace od tematu c64, ale dotyczace syntezy mowy. Czy ktos moze mi podac nazwe, ewentualnie linka do software`u/hardware`u sluzacego do syntezy mowy... Chodzi mi o brzmienie, ktore mozemy spotkac w produkcjach np. Christophera Justa czy Kraftwerk. Zalezy mi przede wszystkim na tej charakterystycznej dykcji.

Z gory dzieki! Pozdrawiam!

als

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » czwartek 06 maja 2004, 00:48

...C-64 rewelacja!!!!

Sam uzywam quadraSID, plugina emulujacego brzmienie tej kultowej maszynki! Ta kultowa "chrupiaca perkusja"... miodzio!

Hej Alius, skąd ściągnąć ten emulator? Mi też w smaku są 'crispy beatz' i fajniutkie leady z wibrato!
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » czwartek 06 maja 2004, 17:32

Hej Alius, skąd ściągnąć ten emulator? Mi też w smaku są 'crispy beatz' i fajniutkie leady z wibrato!...

Hej, demo wersja tutaj!

http://www.refx.net/pro_QuadraSID.htm?lang=eng

pelnej jak zwykle trzeba szukac gdzie indziej... ups czy ja naprawde to powiedzialem :D

ODPOWIEDZ