...powiedz PITmaster jak sie sprawia ten kabelek w boju?
...
Efekt jest prawie taki sam jak przy podłączeniu mikrofonu dynamicznego do APS przez panel, czyli taki jaki powinien być. Bez tego kabla lub bez jekiegoś preampa można zapomnieć o wykorzystaniu tego typu mikrofonu z kartą typu SB.
Ale tu uwaga - miałem jakieś problemy na tym kablu z jednym mikofonem - to był noname więc nie podam typu - i prawie mikrofon wylądował w śmieciach gdyby nie APS, z którą chodzi dobrze. To chyba sprawa poprowadzenia masy na wtyku mikrofonu, bardzo mocno przebijał na nią sygnał.
Jeżeli mam wam doradzić - to uzbierajcie chłpaki lepiej na preamp jakieś 350zł. Miałem swego czasu takie plany. A tak w ogóle to moje doświadczenia z mic.dynamicznym są żałosne. Zwyczajnie, w domowych warunkach, nie potrafię nim nagrać wokalu, by brzmiał wg mnie zadawalająco. A miałem przez pewien czas SURE'a 606C i też nie pomogło. Coś nie moglem tego potem osadzić w miksie, w żaden sposób. Teraz rozumiem co znaczy, że ten mic jest 'estradowy'. Jakbym się darł to może by coś wyszło ale to nie w moin stylu. Koniec końców lepsze efekty mam na zwykłym multimedialnym. Niestety na studyjny, pojemnościowy jeszcze mnie nie stać, zbieram ;)
pzdr
PITmaster