zastanawiam się nad kupnem miksera Yamaha MG10/2 i chciałbym mieć odpowiedź na jedno pytanie dot. routowania sygnału.
Czy moja koncepcja podłączenia jest prawidłowa:
1. Komputer Out > mixer - 2TR in ... sygnał do odsłuchu np. podkład
2. mixer ST out > Koputer IN (zależy mi na sygnale +4 bo taką mam kartę) ... sygnał który ma być nagrywany, np. gitary
3. mixer CR out > kolumny odsłuchowe (aktywne) ... odsłuch ze zmiksowanym sygnałem gitary + podkład
czy w tym przypadku sygnał do nagrywania (2) będzie pochodził tylko z szyn miksera (bez zawartości 2TR IN - sygnału do odsłuchu) ?
czy też lepiej pozostać przy odsłuchu bezpośrednio podłączonym do karty audio ?
Yamaha MG - odsłuch i nagrywanie
Warszawa - 'home' studio
Re: Yamaha MG - odsłuch i nagrywanie
a jak wy realizujecie odsluch / nagrywanie z takimi malymi mikserami ?
Warszawa - 'home' studio
Re: Yamaha MG - odsłuch i nagrywanie
Czy moja koncepcja podłączenia jest prawidłowa:
2. mixer ST out > Koputer IN (zależy mi na sygnale +4 bo taką mam kartę) ... sygnał który ma być nagrywany, np. gitary
3. mixer CR out > kolumny odsłuchowe (aktywne) ... odsłuch ze zmiksowanym sygnałem gitary + podkład
czy w tym przypadku sygnał do nagrywania (2) będzie pochodził tylko z szyn miksera (bez zawartości 2TR IN - sygnału do odsłuchu) ?
================
Nie. 2TRIN będzie normalnie słyszalny i mieszany z resztą.
Jak już, to możesz podać "podkład" na dowolny kanał MG a odsłuch zrealizować na szynę AUX i do wyjścia SEND
================
================
to zawsze można
) o ile nie ma jakiejś potwornej latencji
pozdrówka
================
Nie. 2TRIN będzie normalnie słyszalny i mieszany z resztą.
Jak już, to możesz podać "podkład" na dowolny kanał MG a odsłuch zrealizować na szynę AUX i do wyjścia SEND
================
================
to zawsze można

pozdrówka
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...