SBLive - kx ASIO init error: no error

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Szefski
SBLive - kx ASIO init error: no error

Post autor: Szefski » poniedziałek 03 maja 2004, 18:19

Jak chce wybrać sterwnik kx ASIO to mi się pokazuje

"kx ASIO init error : no error "

To samo było pod XP i pod 2000.

Kx'y to były pierwsze stery do karty w systemie, tzn że nie instalowałem wcześniej żadnych creativów ani nic innego.

Kx'y były instalowane wg zaleceń tzn tryb awaryjny itp.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo już mi ręce opadają.

ps. Proszę mnie tym razem nie zachęcać do przeszukiwania forum, bo przeszukałem i jedyny gość, który zadał pytanie takie jak moje nie doczekał się odpowiedzi

"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

Awatar użytkownika
bullet

Re: SBLive - kx ASIO init error: no error

Post autor: bullet » wtorek 04 maja 2004, 14:06

...

Jak chce wybrać sterwnik kx ASIO to mi się pokazuje

"kx ASIO init error : no error "

To samo było pod XP i pod 2000.

Kx'y to były pierwsze stery do karty w systemie, tzn że nie instalowałem wcześniej żadnych creativów ani nic innego.

Kx'y były instalowane wg zaleceń tzn tryb awaryjny itp.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo już mi ręce opadają.

ps. Proszę mnie tym razem nie zachęcać do przeszukiwania forum, bo przeszukałem i jedyny gość, który zadał pytanie takie jak moje nie doczekał się odpowiedzi

...

Moim zdaniem, na temat KX-ów powinno się zrobić oddzielne forum.

Ja też podchodziłem do instalacji chyba 3 razy, aż w końcu dałem se spokój. 3 razy musiałem reinstalować cały system. KXy instalowałem po uprzednim wyczyszczeniu sterów Creativ'a, jak i na goły Windows. I nic.

Szefski

Post autor: Szefski » wtorek 04 maja 2004, 19:05

Ja to już mam w d**** te kx'y i tego poronionego SBlive. W ogóle to on mi chyba jakiś konflikt robił w kompie. Skoro nie moge sobie w realu pograć wypiąłem go w diabły i jade na karcie zintegrowanej - przy składaniu muzy to mi różnicy póki co nie robi - a system zaczął mi chodzić szybciej chyba z 30%. Dopóki nie odłożę na jakiegoś (pół)profesionala wystarczy w zupełności. Jednym zdaniem - SB Live to the lions :D :D (i ci co mi go sprzedali też :D:D)

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » wtorek 04 maja 2004, 19:16

Ja mam KXy i cały czas mam problemy bo w kompie dodatkowo karte TV mam i nigdy mi nie chodzi dźwięk a na zwykłych sterach creativa wszystko chodziło :/
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
gregor81

Post autor: gregor81 » wtorek 04 maja 2004, 20:35

A ja mam SBlive i kxy i wszystko mi chodzi Zainstalowalem bez problemow i bez problemow mi system chodzi i wszystko inne. Moze sciagnij sobie najnowsze kx ? powodzenia

ps. polecam ten temat.
[Post edytowany przez Admina w dniu 05/05/2004]

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » wtorek 04 maja 2004, 23:25

Wszyscy widoznie macie za nowe komputery:-)

Ja mam Duron 850 na płycie ECS (lipa jakiej mało) do tego SB Audigy Platinum i zero ale to zero problemów nagrywam cztery ślady jednocześnie i jest luz. Do tego obsługa VSTi. Aha wszystko na Kx'ach.

Nie ma co

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 05 maja 2004, 00:02

Hehe. A ja juz nic nie powiem bo ręce mi opadły. Nawet był specjalny wątek w którym była instalacja krok po kroku. Myslę że te sterowniki po prostu wybieraja sobie u kogo chcą działać, a u kogo nie. Taka ruska magia.

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » środa 05 maja 2004, 11:07

...Hehe. A ja juz nic nie powiem bo ręce mi opadły. Nawet był specjalny wątek w którym była instalacja krok po kroku. Myslę że te sterowniki po prostu wybieraja sobie u kogo chcą działać, a u kogo nie. Taka ruska magia....

Hmm, śledząc twoje poprzednie posty na temat kX'ów, kto jak kto ale Ty zawsze byłeś zadowolony z tych sterów. Co się stało?

U mnie wszystko śmiga na w2k i kX3537, dwie karty SBLive i APS, płyta może nie najnowsza - BX133 - ale chyba stabilna bo klopotów wszelakich brak.

PITmaster

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 05 maja 2004, 13:56

......Hehe. A ja juz nic nie powiem bo ręce mi opadły. Nawet był specjalny wątek w którym była instalacja krok po kroku. Myslę że te sterowniki po prostu wybieraja sobie u kogo chcą działać, a u kogo nie. Taka ruska magia....

Hmm, śledząc twoje poprzednie posty na temat kX'ów, kto jak kto ale Ty zawsze byłeś zadowolony z tych sterów. Co się stało?

Nic - dalej jestem zadowolony, nawet coraz bardziej. Ręce mi opadają jak czytam posty kolejnych nieszczęśników którzy mimo forum kX i naszych usilnych starań wciąż mają te same kłopoty.

Szefski

Post autor: Szefski » środa 05 maja 2004, 23:22

.........Hehe. A ja juz nic nie powiem bo ręce mi opadły. Nawet był specjalny wątek w którym była instalacja krok po kroku. Myslę że te sterowniki po prostu wybieraja sobie u kogo chcą działać, a u kogo nie. Taka ruska magia....

Nic - dalej jestem zadowolony, nawet coraz bardziej. Ręce mi opadają jak czytam posty kolejnych nieszczęśników którzy mimo forum kX i naszych usilnych starań wciąż mają te same kłopoty....

Przeglądając forum w poszukiwaniu info o kxach zrozumiałem dlaczego pan cichydd mnie objechał za pytanie o stery do SBliva - ten gość to ma cierpliwość :D:D. Ale mimo zastosowania wszystkich zaleceń - kicha, a o "moim" błędzie nigdzie ani słychu. Przegrzebałem cały net i znalazłem coś na jakimś forum włoskim (sic!) czy jakimś tego typu. Widocznie Bóg tak chciał

Interludium - mój SBlive właśnie poszedł na allegro - kasa za niego będzie pierwszą lichą cegiełką na zbudowanie funduszy na coś bardziej fachowego :]

ODPOWIEDZ