Jaki moduł perkusyjny?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Sroka
Jaki moduł perkusyjny?

Post autor: Sroka » poniedziałek 03 maja 2004, 02:56

Myślę nad kupnem modułu perkusyjnego, tylko nie wiem na co się zdecydować.

Miałem do niedawna moduł Alesis DMPro bardzo odpowiadało mi to brzmienie, ale zepsuł mi się więc naprawiłem i sprzedałem. Ewentualnie zdecydował bym się na kupienie nowego takiego samego, ale nie wiem czy warto pakować się w to samo czy kupić coś lepszego z podobnym brzmieniem.

Proszę o radę co kupić.

Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
Haall

Re: Jaki moduł perkusyjny?

Post autor: Haall » wtorek 04 maja 2004, 23:13

Rozważ te: KAWAI XD-5, EMU PROCCUSION, KORG ELECTRIBE R, któryś z DDD-ków, Sequential Circuits TOM, ROLAND R8, R70 lub któryś z TR-ów, ALESIS HR-16, MMT-8... mogę tak jeszcze długo... Wiem, to całkiem różne maszyny, ale nie napisałeś co Cię interesuje. Ja najchętniej kupiłbym wszystkie, ale niestety nie dałbym rady finansowo. Poza tym w Stanach masz jeszcze większy wybór cooltowych maszynek, choćby na (osławionym) ebay'u.

Pozdrawiam.

Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » środa 05 maja 2004, 00:31

...Rozważ te: KAWAI XD-5, EMU PROCCUSION, KORG ELECTRIBE R, któryś z DDD-ków, Sequential Circuits TOM, ROLAND R8, R70 lub któryś z TR-ów, ALESIS HR-16, MMT-8... mogę tak jeszcze długo... Wiem, to całkiem różne maszyny, ale nie napisałeś co Cię interesuje. Ja najchętniej kupiłbym wszystkie, ale niestety nie dałbym rady finansowo. Poza tym w Stanach masz jeszcze większy wybór cooltowych maszynek, choćby na (osławionym) ebay'u.

Pozdrawiam.

...

Powiem tak moduł Alesis DM Pro fajnie brzmiał, ale padł wiec go sprzedałem obawiając sie o nie dokońca doskonała elektronikę w środku.

Interesuje mnie brzmienie rock, pop , dance. Czym bardziej realistyczne tym lepsze dla mnie. Ja kupuję i sprzedaje sprzęt tylko na ebay powiem że majac trochę czasu można kupiś niezłą aparaturę.

Dla tego pomocna jest dla mnie każda rada w co warto zainwestować.

Pozdrawiam, Sroka

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » środa 05 maja 2004, 11:00

Jeśli zależy Ci na brzmieniu najbardziej zbliżonym do naturalnego zainwestuj w sampler, sprzętowy lub programowy. Dobre/chwalone* brzmienie mają też moduły EMU (niekoniecznie typowo perkusyjne) np. PROTEUS 2000 czy KORGi.

Pozdrawiam.

*
Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » środa 05 maja 2004, 12:41

...Jeśli zależy Ci na brzmieniu najbardziej zbliżonym do naturalnego zainwestuj w sampler, sprzętowy lub programowy. Dobre/chwalone* brzmienie mają też moduły EMU (niekoniecznie typowo perkusyjne) np. PROTEUS 2000 czy KORGi.

Pozdrawiam.

* ...

Czy do samplera można dokupić prubki dzwięków np. od Alesis DM Pro, czy Emu, czy Roland?

Pozdrawiam, Sroka

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 05 maja 2004, 16:55

...Myślę nad kupnem modułu perkusyjnego, tylko nie wiem na co się zdecydować.

Uzywany Quasimidi Rave-o-lution 309 ?

hubi

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » środa 05 maja 2004, 21:48

Czy do samplera można dokupić prubki dzwięków np. od Alesis DM Pro, czy Emu, czy Roland?

Pozdrawiam, Sroka ...

Nie wiem, czy akurat znajdziesz konkretne zestawy z określonych modeli, musiałbyś poszperać. Możesz sam spróbkować syntezatory np. pożyczone . Na pewno kupisz całe zestawy Dance, Pop, Rock itp. - im droższe tym lepsze , ale pełno jest też "średniej" klasy próbek po przystępnej cenie, z których na pewno coś wybierzesz.

Pozdrawiam.

Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » środa 05 maja 2004, 22:42

A co sądzisz o tym ??
Jestem muzykiem...

ODPOWIEDZ