Yamaha NS-10 - jaki wzmacniacz?
Niedawno stalem sie wlascicielem zestawu NS-10 tek.
Jednak nie mam do nich wzmacniacza.
Mysle o zakupie uzywanego na pocztaek. Jezeli ktos sie orientuje prosze o podanie modeli i symboli wzmacniaczy, ktore ladnie mozna dopasowac do NS - 10 tek.
Najlepiej gdyby byly to sprawdzone (osluchane) typy.
I czy jest jakas roznica slyszalna miedzy wzmacniaczami nowym i uzywanym??
Z gory dzieki.
Jednak nie mam do nich wzmacniacza.
Mysle o zakupie uzywanego na pocztaek. Jezeli ktos sie orientuje prosze o podanie modeli i symboli wzmacniaczy, ktore ladnie mozna dopasowac do NS - 10 tek.
Z gory dzieki.
GG: 3639545
Re: Yamaha NS-10 - jaki wzmacniacz?
Z gory dzieki....
Używałem Harman Kardon HK620 i było spoko, mój kumpel używa Onkyo, nie wiem jaki model, ale jest średnio. Jeżeli wolisz typowy wzmak studyjny obadaj Alesis z serii RA lub Samson Servo.
Pozdrawiam
Hofi
Z gory dzieki....
Używałem Harman Kardon HK620 i było spoko, mój kumpel używa Onkyo, nie wiem jaki model, ale jest średnio. Jeżeli wolisz typowy wzmak studyjny obadaj Alesis z serii RA lub Samson Servo.
Pozdrawiam
Hofi
...Najlepiej gdyby byly to sprawdzone (osluchane) typy.
Z gory dzieki....
Pozdrawiam
Hofi ...
Dzieki za rade. Rozumiem, ze wszystkie wymienione przez Ciebie koncowki pracuja w klasie A ???
Moglbys podac ich orientacyjne ceny ??
Moze jakis link???
A co z Technicsami albo dedykowanymi wzmacniaczami Yamahy ?
Z gory dzieki....
Pozdrawiam
Hofi ...
Dzieki za rade. Rozumiem, ze wszystkie wymienione przez Ciebie koncowki pracuja w klasie A ???
Moglbys podac ich orientacyjne ceny ??
Moze jakis link???
A co z Technicsami albo dedykowanymi wzmacniaczami Yamahy ?
..Dzieki za rade. Rozumiem, ze wszystkie wymienione przez Ciebie koncowki pracuja w klasie A ??
Moglbys podac ich orientacyjne ceny ?
Moze jakis link???
A co z Technicsami albo dedykowanymi wzmacniaczami Yamahy ?...
Technicsa nigdy nie brałem pod uwagę, a Yamahy brzmienie mi nie pasi, generalnie nie lubie japońskiego sprzetu. Za swojego Harmana zapłaciłem ok. 1400,- zł, ale teraz możesz szukac tylko używki, za jakieś 600,- zł bo nowy model, HK670 kosztuje ponad 2000,- ale jest petarda, mam i polecam gorąco.
Hofi
Moglbys podac ich orientacyjne ceny ?
Moze jakis link???
A co z Technicsami albo dedykowanymi wzmacniaczami Yamahy ?...
Technicsa nigdy nie brałem pod uwagę, a Yamahy brzmienie mi nie pasi, generalnie nie lubie japońskiego sprzetu. Za swojego Harmana zapłaciłem ok. 1400,- zł, ale teraz możesz szukac tylko używki, za jakieś 600,- zł bo nowy model, HK670 kosztuje ponad 2000,- ale jest petarda, mam i polecam gorąco.
Hofi
Hofi ...
To uzywane koncowki sa takie tanie?????? Jak to sie ma do jakosci - kupujac uzywana?
ja osobiscie nie mam przekonania do uzywanych końcówek..-chyba ze masz mozliwosc sprawdzenia czy to działa dobrze u Ciebie przez dłuzszy czas,czasami koncówki mocy mogą już być uszkodzone,albo byc na skraju wytrzymałości....Sam uzywam do ns10 wzmacniacza Allesis RA http://www.lauda-audio.pl/cat/505.htm polecam :]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Rozumiem, ze wszystkie wymienione przez Ciebie koncowki pracuja w klasie A ??
Nie sadze
Koncowki pracujace w klasie A to raczej rzadkosc, w studiu potrzeba MOCY
Nie sadze

... Rozumiem, ze wszystkie wymienione przez Ciebie koncowki pracuja w klasie A ?
Nie sadze
...
Matiz jak zwykle nie omieszkal dodac szczypty ironii i cynizmu..pozdrawiam
Nie sadze

Matiz jak zwykle nie omieszkal dodac szczypty ironii i cynizmu..pozdrawiam

Dedykowanym wzmacniaczem a raczej koncowka mocy do YAMAHA NS 10 ... Jest YAMAHA A100 a swego czsu zapłaciłem za niego około1200 zł. ( nowy ) o ile dobrze pamietam . Proponuje sie rozejrzec :)
...Dedykowanym wzmacniaczem a raczej koncowka mocy do YAMAHA NS 10 ... Jest YAMAHA A100 a swego czsu zapłaciłem za niego około1200 zł. ( nowy ) o ile dobrze pamietam . Proponuje sie rozejrzec :)...
Polecam ten A100-A. Z NS-ami "współdziała" super, ostatnio widziałem taki w komisie za 600 zł.
Pozdrawiam.
Polecam ten A100-A. Z NS-ami "współdziała" super, ostatnio widziałem taki w komisie za 600 zł.
Pozdrawiam.
Jestem muzykiem...