Monitory bliskiego pola za ok. 2000zł ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Max_to_max
Re: Monitory bliskiego pola za ok. 2000zł ?

Post autor: Max_to_max » poniedziałek 26 kwie 2004, 23:23

Zainwestowalbym w NS10,ktore uwielbiam ze wszystkich malych monitorkow,ale to ja!

Pozdrawiam SL....

Te NS10 to jakaś choroba jest... i to się szybko rozprzestrzenia!

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 27 kwie 2004, 00:39

dla mnie ns10 to nieporozumienie.wiem że używa ich sporo renomowanych producentów ale dla mnie te monitory drą się jak stare prześcieradło

osobiście posiadam monitory spirit absolute 2 napędzane końcówką mocy alesis ra-100 i jestem bardzo zadowolony - polecam.

przedmówcy mają rację i nic nie zastąpi indywidualnego odsłuchu.

alesisy za taką cenę to napradę dobry wybór ale grzmiącego i powalającego na kolana basu się nie spodziewaj - są po prostu dobre - selektywne i z charakterem (amerykańskie brzmienie).

ktoś napisał też mądrą rzecz że każdy mix z gatunku techno,house,trance i pochodne dobrze jest sprawdzić na dużym systemie nagłośnieniowym.

sam tworzę muzykę w gatunkach techno-mell - trance i własnie odsłuch na dużym nagłośnieniu ukazuje dopiero czy kawałek daje kopa czy nie.

jestem też dj-em więc nie ma u mnie z tym problemu .

jeżeli nie jesteś dj-em to na pewno jest jakieś rozwiązanie - pomyśl (postaw pivko dla dj-a grającego w dużym klubie w twoim mieście i poproś żeby zapuścił twoją produkcję).

pozdrawiam

ps.jeszcze raz napiszę - nic nie zastąpi indywidualnego odsłuchu - nawet jeśli masz wydać sporo kasy na podróż itp to zrób to.zważ na to że monitory to narzędzie twojej pracy i pasji i głównie od nich będzie zależeć jakość i wykonanie twoich produkcji więc ............ pozdrawiam
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » wtorek 27 kwie 2004, 00:41

bierz Alesisy!!

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » wtorek 27 kwie 2004, 08:39

Serdecznie dziękuję za wasze opinie !

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » wtorek 27 kwie 2004, 09:54

Cze; moze to pytanie okaze sie dla profesjonalistow smieszne, ale czy ktos slyszal w akcji albo posiada ESI nEar 05 ? Warto o nich myslec?

pozdrawiam

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » wtorek 27 kwie 2004, 13:53

no dobra; wiem ze byla juz na ten temat mowa, ale skoro pojawialy sie raczej pochlebne opinie na ich temat to dlaczego nikt ich nie zaproponowal koledze? Jakies uprzedzenia... ?
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » wtorek 27 kwie 2004, 21:06

ESI Near 05 mają bardzo ciekawy, "odessany" sound- nie męczą słuchu nawet przy długich sesjach miksowania... Nie za mocny bas też nie jest ogromnym problemem- nie zapominajmy o "dostrojeniu" ucha np. do innych nagrań- to świetna metoda... Jedynym poważnym problemem jest niewystarczająco wierny obraz stereofoniczny (tutaj przydadzą się słuchawki)... Jednak alesisy są lepszym wyborem w tym przedziale cenowym- tym bardziej, że jest na nie bardzo dobra promocja!

Awatar użytkownika
qen

Post autor: qen » wtorek 27 kwie 2004, 21:18

Hmmm...Moim zdaniem musisz się liczyć z tym, że bas nawet w najlepszych odsłuchach zależy też bardzo od akustyki powmieszczenia....

....kiedyś mi tak mówili - a dzisiaj ja tak mówię ....ale nie zniechęcaj się - moim zdaniem jak się nauczysz odsłuchu - to będziesz sobie z tym jakoś radził .... hehe - ja np bas kontroluję słuchając czy "dobrze dudni" w drugim pokoju....i jakoś na wielkich paczkach w klubach jest ok z moimi mixami ;)
Sampling (kreatywny): z użyciem PC

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wtorek 27 kwie 2004, 23:40

Weź po uwagę SPIRIT Absolute Zero (nie są ekranowane), za takie pieniądze warte zainteresowania

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 28 kwie 2004, 00:00

...Weź po uwagę SPIRIT Absolute Zero (nie są ekranowane), za takie pieniądze warte zainteresowania ...

hehe... Absolute Zero mają ZERO basu...

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ