Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i \"elektryka\" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.
[addsig]
Laney Hardcore MXD30
The north is to south what the clock is to time.
There's east and there's west and there's everywhere life.
I know I was born and I know that I'll die, the in-between is mine.
There's east and there's west and there's everywhere life.
I know I was born and I know that I'll die, the in-between is mine.
Re: Laney Hardcore MXD30
...Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.
...
brak uziemienia ?
chyba tak
...
brak uziemienia ?
chyba tak
......Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.
...
brak uziemienia ?
chyba tak...
Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często.
...
brak uziemienia ?
chyba tak...
Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często.
.........Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.
...
brak uziemienia ?
chyba tak...
Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często....
ja mysle ze nie. Ze brak jest w wiekszosci blokow gniazdek z uziemieniem. (ten bolec to najczesciej atrapa). mozesz podlaczyc uziemienie pieca do kaloryfera np :) albo nie odrywac rak od gitary. Czytalem w pewnej ksiazce anegdote jak rozwiazac ten problem :) polaczyc mostek gitary z bronzoletka gitarzysty lancuszkiem ;))))
...
brak uziemienia ?
chyba tak...
Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często....
ja mysle ze nie. Ze brak jest w wiekszosci blokow gniazdek z uziemieniem. (ten bolec to najczesciej atrapa). mozesz podlaczyc uziemienie pieca do kaloryfera np :) albo nie odrywac rak od gitary. Czytalem w pewnej ksiazce anegdote jak rozwiazac ten problem :) polaczyc mostek gitary z bronzoletka gitarzysty lancuszkiem ;))))
Oddaj gitare do dobrego fachmana - np. pana Długosza i ci zrobi porzadek.