Pytam bo chcę znać Wasze zdanie na temat jakości samej klawiatury w dwóch modelach Midi Controlerów : Evolution MK-461C i M-Audio Radium 61. Która z nich jest trwalsza i lepiej pracuje ?
Pozdrawiam
Która klawiatura lepsza: Radium61/MK-461C ?
- mr-hammond
Re: Która klawiatura lepsza: Radium61/MK-461C ?
...Pytam bo chcę znać Wasze zdanie na temat jakości samej klawiatury w dwóch modelach Midi Controlerów : Evolution MK-461C i M-Audio Radium 61. Która z nich jest trwalsza i lepiej pracuje ?
Pozdrawiam...
Witaj
Więc miałem okazje grać na M-Audio Radium 61, bardzo starannie wykonana, wszystko działało tak jak powinno ,czyli jednym słowem warto kupic, jednak nie miałem okazji grac na Evolution mk-461C ,ale na mniejszym modelu MK-425C i w moim odczuciu jest duzo wygodniejsza pod palcami .Jesli model wyższy jest taki sam ( albo lepszy ) to gorąco polecam ,jednak nie grałem wiec jednoznacznie nie moge nic stwierdzic.
Ja jestem zainteresowany własnie Evolution MK-461C i też prosiłbym o opinie uzytkowników tej klawiatury .Evo bardzo ładnie świeci na niebiesko polecam grac przy zgaszonych światłach :)
Oczywiscie wygoda klawiatury to oczywiscie indywidualne preferencje kazdego muzyka ,tak wiec polecam samemu dotknąc :)
POZDRAWIAM
PAWEŁ
Pozdrawiam...
Witaj
Więc miałem okazje grać na M-Audio Radium 61, bardzo starannie wykonana, wszystko działało tak jak powinno ,czyli jednym słowem warto kupic, jednak nie miałem okazji grac na Evolution mk-461C ,ale na mniejszym modelu MK-425C i w moim odczuciu jest duzo wygodniejsza pod palcami .Jesli model wyższy jest taki sam ( albo lepszy ) to gorąco polecam ,jednak nie grałem wiec jednoznacznie nie moge nic stwierdzic.
Ja jestem zainteresowany własnie Evolution MK-461C i też prosiłbym o opinie uzytkowników tej klawiatury .Evo bardzo ładnie świeci na niebiesko polecam grac przy zgaszonych światłach :)
Oczywiscie wygoda klawiatury to oczywiscie indywidualne preferencje kazdego muzyka ,tak wiec polecam samemu dotknąc :)
POZDRAWIAM
PAWEŁ

W pełni potwierdzam zdanie Przedmówcy odnośnie mk-461C . Mam ją od niedawna i nie żałuję zakupu. Jako nie pianista nie umiem docenić pianistycznych cech samej klawiatury ale, bogactwo krzywych velocity mnie wystarcza całkowicie i działa inspirująco (np. niektóre krzywe pozwalają grać flażoletami, które nie istnieją w rzeczywistości ) - mnóstwo w pełni konfigurowalnych kontrolerów - gałki i fadery, ( Ennigma - dodatkowa zarządzająca mapami kontrolerów do wiekszości oprogramowania ) - komunikacja MIDI przez USB i dodoatkowo DIN - jestem w pełni usatysfakcjonowany. Nie wiem o ile jest lepsza lub gorsza od innych ale jest DOBRA
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Dzięki za cenne informacje
Może jeszcze ktoś ma jakieś odczucia na styku tych klawiatur ?

Może jeszcze ktoś ma jakieś odczucia na styku tych klawiatur ?
. Nie wiem o ile jest lepsza lub gorsza od innych ale jest DOBRA...
Całkowicie się zgodzę. Co prawda mam 249C, ale jest także OK.
Całkowicie się zgodzę. Co prawda mam 249C, ale jest także OK.
P.S. Co to jest "Ennigma" ?
To darmowa aplikacja do ściągnięcia ze stron Evolution (po zarejestrowaniu) oferująca użytkownikowi sterowników MIDI (prawie wszyskich tej firmy) mapy kontrolerów do większości softu audio i midi: Cubasy, Nuenda, większość VSTi Steinberga, i sporo innych VSTi i masa pozostałych. MOżna brać (przciagać myszą na obrazek Twojej klawiatury) albo całe mapy albo wybrane kontrolery - potem robisz transmit to device i już fadery w Twoje klawiaturze robią co trzeba
).. MOżesz rónież wykombinowane przez siebie ustawienia kontorlerów zapisać w Enigmie jako mapy a potem je dowolnie przywoływać...itd. Samej techniki do końca jeszcze nie rozgryzłem - "a gupi jezdem" 

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...To darmowa aplikacja do ściągnięcia ze stron Evolution (po zarejestrowaniu) oferująca użytkownikowi sterowników MIDI (prawie wszyskich tej firmy) mapy kontrolerów do większości softu audio i midi: Cubasy, Nuenda, większość VSTi Steinberga, i sporo innych VSTi i masa pozostałych.
No to zabieram się do ściągania
!
No to zabieram się do ściągania

życzę miłego "ściągania"...