Co jest do tego potrzebne?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mlodyGrzech
Re: Co jest do tego potrzebne?

Post autor: mlodyGrzech » środa 14 kwie 2004, 08:39

to w koncu moge grac swoimi samplami czy nie??:)

wiem ze to nie sampler, ale ja nie chce wczytywac do niego probek, tylko za pomoca jego klawiszy wyzwalac probki z kompa.

z tym 'kontaktem' i 'battery' to w ogole nie wiem o co cho:(

jesli mozesz to wyjasnij mi to dokladniej bo strasznie mi zalezy na takim sterowniku, a nie wierze ze nie da sie osiagnac wymaganego przezemnie efektu.

moze zle napisalem co do tych wav'ow -ja nie chce ich wczytywac do sprzetu,one po prostu leza sobie na dysku a ja mam juz dosc puszczania ich np w piano roll'u w FlStudio, i szukam sposobu aby grac nimi z jakiejs klawiatruki czy padow.

czy to nie po to jest kontroler midi???

help???

Awatar użytkownika
mlodyGrzech

Post autor: mlodyGrzech » środa 14 kwie 2004, 08:44

""maszynka ktora nadaje sie jako wlasnie taki zaawansowany spust do roznego rodzaju samplerkow ""

czyli co??

musze sobie zakupic sampler, potem na niego wszystko wrzucic, a potem kontrolowac to z poziomu tego korga czy akai mpd????

a nie da sie jakos ominac tego samplera??

czy nie ma jakiegos softu do tego typu rozwiazan??

Awatar użytkownika
mlodyGrzech

Post autor: mlodyGrzech » środa 14 kwie 2004, 08:53

wlasnie odwiedzilem strone 'native instruments',

i z tego co widze to ten program 'battery' oferuje wszystko czego potrzebuję (obsluguje Wav..)

wrzucasz do niego sample z kompa a on juz pozwala kontrolowac je np padami..(?)

czy to tak wyglada??? bo juz sam nie wiem??

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 14 kwie 2004, 10:12

czyli co??

W czym masz problem. Battery NI jestem kapitalnym samplerem perkusyjnym bardzo przyjaznym w obsłudze. Czyta formaty AKAI, SF2, LM4, AIFF, WAV i MAP. Kazdy z instrumentów ma niezależną regulację brzmienia i jest bardzo precyzyjny...

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » środa 14 kwie 2004, 14:11

Dokladnie. Battery jest swietny do wyzwalania pojedynczych probek, tzw. single shot. Posiada calkiem fajne opcje sluzace do "zmielenia" wave`a i jest cholernie prosty w uzyciu. Ja osobiscie wole Kontakta, gdyz oprocz takich samych mozliwosci zabawy z probkami jest: modularny (sam ustalasz tor audio danego sampla/loopa), nowa wersja posiada mozliwosc pelnej automatyzacji wiekszosci parametrow w cubase (masz mozliwosc "rysowania" ruchu np. galek filtra itp.itd), ma calkiem fajne filtry i efekty oraz niesamowity algorytm do zabawy z loopami. Mozesz w genialny sposob zmieniac predkosc petli lub je stroic bez wiekszej zmiany jakosci oraz ciac gotowe petle na poszczegolne probki z ktorych sie skladaja... miodzio! A korgiem moglbys sterowac tym calym arsenalem...

Awatar użytkownika
mlodyGrzech

Post autor: mlodyGrzech » czwartek 15 kwie 2004, 09:39

:):):):):)

i o to mi wlasnie chodzilo!!!!

czyli kontroler plus sampler programowy i do dziela!!

dzieki za wszystkie posty i informacje, moje wachania minely,,,:)

pozdrawiam

mlodyGrzesiek

ODPOWIEDZ