Do tych co zrobili kontroler MIDI!
hula!...
Pozdrawiam
Piter...
fajnie ze hula :) czy masz Pan jakies plany co do udostepnienia swojego projektu szerszej publicznosci ? jakas produkcja na zamowienie czy cus ? a moze kity do samodzielnego montazu ? poza tym - mam pytanko - gdzie kupic surowa obudowe do rack'a ? i za ile ? interesuje mnie tanie 1U i 2U..
[addsig]
Pozdrawiam
Piter...
fajnie ze hula :) czy masz Pan jakies plany co do udostepnienia swojego projektu szerszej publicznosci ? jakas produkcja na zamowienie czy cus ? a moze kity do samodzielnego montazu ? poza tym - mam pytanko - gdzie kupic surowa obudowe do rack'a ? i za ile ? interesuje mnie tanie 1U i 2U..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Do tych co zrobili kontroler MIDI!
poza tym - mam pytanko - gdzie kupic surowa obudowe do rack'a ? i za ile ? interesuje mnie tanie 1U i 2U..
...
...właśnie właśnie!!można gdzieś kupic takie "gotowce"??
przedni panel mozna zrobic z ceownika (nie pamietam symbolu ani wymiaru ale pasuje idealnie) no a reszte powyginac z blaszki
albo użyc obudowy z jakiegos starego sprzetu (wzmacniacza,radia...itp)Ja tak kiedys zrobilem
!
pozdawiam
...
przedni panel mozna zrobic z ceownika (nie pamietam symbolu ani wymiaru ale pasuje idealnie) no a reszte powyginac z blaszki

pozdawiam
from one source all things depend....
...poza tym - mam pytanko - gdzie kupic surowa obudowe do rack'a ? i za ile ? interesuje mnie tanie 1U i 2U..
W trojmiescie sa 2 miejsca - sklep muzyczny GAMA w Gdansku Glownym oraz Magserv mniej wiecej w polowie Swietojanskiej w Gdyni. Dostaniesz dowolne obudowy od 1U do 4U, zarowno tansze jak i bardzo porzadne, z podwojnymi plytami czolowymi.
Postaram sie znalesc adresy producentow.
Przy okazji - ponawiam pytanie, ktos wie gdzie kupic zmotoryzowane fadery w ilosci deltalicznej? Gdzie kupic 1000 sztuk to juz wiem
W trojmiescie sa 2 miejsca - sklep muzyczny GAMA w Gdansku Glownym oraz Magserv mniej wiecej w polowie Swietojanskiej w Gdyni. Dostaniesz dowolne obudowy od 1U do 4U, zarowno tansze jak i bardzo porzadne, z podwojnymi plytami czolowymi.
Postaram sie znalesc adresy producentow.
Przy okazji - ponawiam pytanie, ktos wie gdzie kupic zmotoryzowane fadery w ilosci deltalicznej? Gdzie kupic 1000 sztuk to juz wiem

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
CYFRONIKA
znalazlem tam obudowy rack..ale o jakosci nic nie mowia...rozmiar tez nieznany..
szukam tez obudow do stompboxow.. moze ktos wie skad to wziac ?
[addsig]
CYFRONIKA
znalazlem tam obudowy rack..ale o jakosci nic nie mowia...rozmiar tez nieznany..
szukam tez obudow do stompboxow.. moze ktos wie skad to wziac ?
[addsig]
...http://www.armel.com.pl
Obudowy są, teraz trzeba wyczaić dobry sposób na robienie nadruków na nie.
...
sprawdzilem, wlasnie te Armelki sprzedaja w Magservie, jestem bardzo z nich zadowolony
co do nadrukow - znajdz drukarnie ktora robi sitodruk Dasz im plik .pdf albo nawet prosto z CorelDraw i powinni nadrukowac.
Zwykle placilem okolo 40zet za kazdy kolor nadruku na plycie czolowej 2U.
Oczyiwscie zalezy od drukarni i od ich technologi - inna drukarnia zyczyla sobie najpierw 1000 za zrobienie sita, potem 20 za kazdy nadruk... wiec trzeba poszukac.
Acha, i najpierw wywierc otwory (najlepiej daj mechanikowi, bo tutaj kazde 0.5mm niedokladnosci widac), a potem dawaj do drukarni - inaczej porysujesz nadruk przy wierceniu.
[addsig]
Obudowy są, teraz trzeba wyczaić dobry sposób na robienie nadruków na nie.

...
sprawdzilem, wlasnie te Armelki sprzedaja w Magservie, jestem bardzo z nich zadowolony
co do nadrukow - znajdz drukarnie ktora robi sitodruk Dasz im plik .pdf albo nawet prosto z CorelDraw i powinni nadrukowac.
Zwykle placilem okolo 40zet za kazdy kolor nadruku na plycie czolowej 2U.
Oczyiwscie zalezy od drukarni i od ich technologi - inna drukarnia zyczyla sobie najpierw 1000 za zrobienie sita, potem 20 za kazdy nadruk... wiec trzeba poszukac.
Acha, i najpierw wywierc otwory (najlepiej daj mechanikowi, bo tutaj kazde 0.5mm niedokladnosci widac), a potem dawaj do drukarni - inaczej porysujesz nadruk przy wierceniu.
[addsig]
jak ktoś jest chętny to moge zrobić fotkę i podesłać. Wygląda zawodowo.
...
zrobic i podeslac :) dzieki z gory na dol :)
nullpawellooo@o2.pl
[addsig]
...
zrobic i podeslac :) dzieki z gory na dol :)
nullpawellooo@o2.pl
[addsig]
Udało mi się zakupić w Krakowie odpowiednią obudowę - HAMMOND 1590 B (spiekana z proszków) za ... 4 zł,
Fotka niepotrzebna.. juz wiem co to jest.. gdzie kupiles te obudowe?
[addsig]
Fotka niepotrzebna.. juz wiem co to jest.. gdzie kupiles te obudowe?
[addsig]
...Fotka niepotrzebna.. juz wiem co to jest.. gdzie kupiles te obudowe?...
Sklep elektroniczny koło Ronda Matecznego w Krakowie. Jeżeli się podoba obudowa to mogę zakupić i wysłać :)
Kurcze, tylko szkoda, że denko trzeba dorabiać...
...
kupic i wyslac ? jesli cena taka jak mowisz to ja chetnie i to trzy sztuki bo planuje jeszcze to i owo :) a denko to nie problem tylko troche roboty..
pewnie zapytasz co planuje ? tremolo Electro Harmonix, Phaser MXR i footswitch dwuprzyciskowy do pieca.. napisz na emalie..
pawellooo@o2.pl
[addsig]
Sklep elektroniczny koło Ronda Matecznego w Krakowie. Jeżeli się podoba obudowa to mogę zakupić i wysłać :)
Kurcze, tylko szkoda, że denko trzeba dorabiać...

...
kupic i wyslac ? jesli cena taka jak mowisz to ja chetnie i to trzy sztuki bo planuje jeszcze to i owo :) a denko to nie problem tylko troche roboty..
pewnie zapytasz co planuje ? tremolo Electro Harmonix, Phaser MXR i footswitch dwuprzyciskowy do pieca.. napisz na emalie..
pawellooo@o2.pl
[addsig]
A myślałem że będzie tu o kontrolerach midi a nie rackach:-(
Zawiodłem sie
Pozdrawiam
Zawiodłem sie

Pozdrawiam

Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
...A myślałem że będzie tu o kontrolerach midi a nie rackach:-(
Zawiodłem sie
Jak mawil pewien moj znajomy pracownik Politechniki Gdanskiej, pelna gemba praktyk w kostrukcjach urzadzen: Zrobic urzadzenie to pestka, klopoty sie zaczna jak bedziesz chcial je wmontowac do obudowy - a my tu mowimy o skonstruowaniu sterownika MIDI, chyba w obudowie... ale moze sie myle
mozna na scenie dzialac z golymi plytkami.
Nie smiejcie sie tylko, mowie szczera prawde - pare razy tak dzialalem, mialem samorobne preampy dla majkow wiszace po prostu na malych plyteczkach...
Caly koncert z dusza na ramieniu, jakby ktos pociagnal za kable to wszystko by wyrwal...
Zawiodłem sie

Jak mawil pewien moj znajomy pracownik Politechniki Gdanskiej, pelna gemba praktyk w kostrukcjach urzadzen: Zrobic urzadzenie to pestka, klopoty sie zaczna jak bedziesz chcial je wmontowac do obudowy - a my tu mowimy o skonstruowaniu sterownika MIDI, chyba w obudowie... ale moze sie myle

Nie smiejcie sie tylko, mowie szczera prawde - pare razy tak dzialalem, mialem samorobne preampy dla majkow wiszace po prostu na malych plyteczkach...