Głośność
Drodzy Panowie i Panie.
Mam Cubase SX i mam na każdej ścieżce automatykę głośności no i mam problem. Jak podgłosić całą ścieżkę czyli wszystkie punkty automatyki tak żeby ich wszystkich nie zaznaczać i nie bawić się aż tak. Chodzi o to żeby otworzyć mikser i tam za pomocą suwaka podłosić. Wiem że można zrzucić każdą ścieżkę na grupę ale to nie ma chyba sensu bo będę musiał mieć tyle samo grup co ścieżek. Pomóżcie.
Mam Cubase SX i mam na każdej ścieżce automatykę głośności no i mam problem. Jak podgłosić całą ścieżkę czyli wszystkie punkty automatyki tak żeby ich wszystkich nie zaznaczać i nie bawić się aż tak. Chodzi o to żeby otworzyć mikser i tam za pomocą suwaka podłosić. Wiem że można zrzucić każdą ścieżkę na grupę ale to nie ma chyba sensu bo będę musiał mieć tyle samo grup co ścieżek. Pomóżcie.
Nie ma co
Re: Głośność
Mam Cubase SX i mam na każdej ścieżce automatykę głośności no i mam problem. Jak podgłosić całą ścieżkę czyli wszystkie punkty automatyki tak żeby ich wszystkich nie zaznaczać i nie bawić się aż tak. Chodzi o to żeby otworzyć mikser i tam za pomocą suwaka podłosić.
Masz szczescie ze masz SXa. Uzyj automatyki fatedow w trybie "trim"
Poza tym: Read The F(ascinating)* Maunal na stronie 308.
*Pod "F" podstaw co uwazasz za sluszne
Masz szczescie ze masz SXa. Uzyj automatyki fatedow w trybie "trim"
Poza tym: Read The F(ascinating)* Maunal na stronie 308.
*Pod "F" podstaw co uwazasz za sluszne
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
można tez klasycznie - windowsowo: myszem zaznaczasz wszystkie punkty i przeciągasz w dowolne miejsce wszytkie razem - sprawdzone.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
No przecież do ustawienia głośności niezależnie od automatyki fadera jest dedykowana wtyczka - Leveler
No jasne, ale przeciągnięcie myszą jest absolutnie obojętne dla procesora i tak samo proste i powtarzalne.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
..i darmowe...ni elicząc energi włożonej w dosłownie dwa ruchy myszą 

Czy wy wszyscy czytacie??
Chodzi o to że myszą mogę to zrobić ale za każdym razem zaznaczać to mnie denerwuje no i długo schodzi.
Leveler - jak każda inna wtyczka zżera procesor. Pracuję juz na 70% wykorzystania procesora no i jeszcze jak dołoże na każdy ślad wtyczkę no to bede ogladał pokazy slajdów i słuchał skretchów.
Chodzi o to że myszą mogę to zrobić ale za każdym razem zaznaczać to mnie denerwuje no i długo schodzi.
Leveler - jak każda inna wtyczka zżera procesor. Pracuję juz na 70% wykorzystania procesora no i jeszcze jak dołoże na każdy ślad wtyczkę no to bede ogladał pokazy slajdów i słuchał skretchów.
Nie ma co
A sprawdziłeś, czy tylko głupio kraczesz?
Leveler obciąża procesor w tak samo znikomym stopniu jak pojedynczy suwak w mikserze. Na moim skromnym systemie domowym P3/1GHz wstawienie 24 kanałów po 8 levelery podnosi obciążenie o 9%, czyli na sztukę wypada 0,5 promila obciążenia. Specjalnie dla Ciebie to sprawdziłem.
A sprawdziłeś, czy tylko głupio kraczesz?
Leveler obciąża procesor w tak samo znikomym stopniu jak pojedynczy suwak w mikserze. Na moim skromnym systemie domowym P3/1GHz wstawienie 24 kanałów po 8 levelery podnosi obciążenie o 9%, czyli na sztukę wypada 0,5 promila obciążenia. Specjalnie dla Ciebie to sprawdziłem.
A ja dla Ciebie sprawdziłem, że:
1. Wykonanie Zoom full
2. Zaznaczenie krzywej automatyki (pokręconej tak mocno jak tylko mogłem)
3. oraz przeciągnięcie jej w górę w dowolne miejsce
zajmuje 5 sekund i 0%CPU i 0%HDD
)
1. Wykonanie Zoom full
2. Zaznaczenie krzywej automatyki (pokręconej tak mocno jak tylko mogłem)
3. oraz przeciągnięcie jej w górę w dowolne miejsce
zajmuje 5 sekund i 0%CPU i 0%HDD