PSP i opóźnienia!
......Witam,
Czesc naszych wtyczek, w tym PSP VintageWarmer nie maja kompensacji opoznienia, szczegolnie dotyczy to wersji DX. Wlasnie jestesmy w trakcie przygotowywania powaznego uaktualnienia wiekszosci plug-inow i tym razem mamy nadzieje, ze kompensacja bedzie dzialac poprawnie - takze w aplikacjach DX. Niesprawdzalem jak jest w przypadku SoundForge ale mam nadzieje, ze tak zaawansowany edytor obsluguje kompensacje opoznienia.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com
...
Naszczescie Logic ma taka opcje. wtyczki PSP , chodza w realu i bez problemowo :) ...
Cubase również ma taką komprensację, ale co jeśli chcę użyć tej wtyczki metodą niszczącą, tak aby zwolnić komputer z potrzeby obliczeń. Powiedzmy, że jestem absolutnie pewien, że chce abu ten efekt był zaimplementowany w ścieżce, co mam wtedy zrobić? Może jakiś inny edytor ma w sobie tę opcję komprensacji dla pluginów?
Czesc naszych wtyczek, w tym PSP VintageWarmer nie maja kompensacji opoznienia, szczegolnie dotyczy to wersji DX. Wlasnie jestesmy w trakcie przygotowywania powaznego uaktualnienia wiekszosci plug-inow i tym razem mamy nadzieje, ze kompensacja bedzie dzialac poprawnie - takze w aplikacjach DX. Niesprawdzalem jak jest w przypadku SoundForge ale mam nadzieje, ze tak zaawansowany edytor obsluguje kompensacje opoznienia.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com
...
Naszczescie Logic ma taka opcje. wtyczki PSP , chodza w realu i bez problemowo :) ...
Cubase również ma taką komprensację, ale co jeśli chcę użyć tej wtyczki metodą niszczącą, tak aby zwolnić komputer z potrzeby obliczeń. Powiedzmy, że jestem absolutnie pewien, że chce abu ten efekt był zaimplementowany w ścieżce, co mam wtedy zrobić? Może jakiś inny edytor ma w sobie tę opcję komprensacji dla pluginów?
Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.
Re: PSP i opóźnienia!
...troche się zamieszałem:
soundforge to tylko edytor więc jako taki nie będzie miał kompensacji latencji.
W jakim programie miksujesz ślady ?
to co robi sample slide (lub wbudowana kompensacja w sekwencerze) to opóźnia pozostałe tracki o wartość odpowiadającą opóźnieniu Twojego obrobionego (np. vintage warmerem) śladu.
czyli :
a) tak jak wspomniano wcześniej przycinasz ślad obrobiony VW, lub
b) opóźniasz pozostałe ślady o taką samą wartość...
Nie calkiem tak, porzadny edytor obsluguje kompensacje automatycznie przycinajac wynikowa probke o wartosc latencji.
MW
to co robi sample slide (lub wbudowana kompensacja w sekwencerze) to opóźnia pozostałe tracki o wartość odpowiadającą opóźnieniu Twojego obrobionego (np. vintage warmerem) śladu.
czyli :
Nie calkiem tak, porzadny edytor obsluguje kompensacje automatycznie przycinajac wynikowa probke o wartosc latencji.
MW
......troche się zamieszałem:
czyli :
MW...
Sorry, że jestem upierdliwy, ale to chyba jedyna droga do wiedzy
jak nazywa się ten edytor (porządny), który będzie obcinał obrabianą ścieżkę o tę wartość latencji?
czyli :
MW...

Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.
oj człowiek codziennie się uczy
oj człowiek codziennie się uczy

Warszawa - 'home' studio
jak nazywa się ten edytor (porządny), który będzie obcinał obrabianą ścieżkę o tę wartość latencji?...
Nie chodzilo mi o konkretny edytor i nalezaloby sprawdzic czy SoundForge cos takiego ma, w koncu plug-iny DX tez lubia opozniac i daltego komprensacja w aplikacjach DX jest rowniez stosowana.
MW

Nie chodzilo mi o konkretny edytor i nalezaloby sprawdzic czy SoundForge cos takiego ma, w koncu plug-iny DX tez lubia opozniac i daltego komprensacja w aplikacjach DX jest rowniez stosowana.
MW
Ja tylko chcć wiedzieć, jaki edytor obsługuję tę kompensację i jak tę opcję się uaktywnia? Nie ważne czy to będzie WaveLab, Sound Forge, Cool Edit, czy jeszcze jakiś inny, byle by tylko sprawił żeby tego opóźnienia nie było. Jeśli ktoś wie jaki to bedzie edytor, który to umożliwia i jak się tę opcję uaktywnia, to niech napisze. Byłbym tej osobie bardzo wdzięczny. No bo chyba w końcu musi jakiś to posiadać, a może i nie...
Omawiany problem tyczy sie rowniez wtyczki PSP MasterQ VST gdzie przy liniowym polaczeniu trzech wtyczek (dla sprawdzenia) opoznienie wynosi okolo 0.5 sekundy.
Komponuje: ambient, electro, goa i intrumentalna muzyke.
Przepraszam Jimmy ale majac SoundForge'a stac Cie jeszcze na Wavelaba i na to zeby doglebnie uczyc sie obu?
Wydaje mi sie, ze w Wavelabie ta funkcja dziala ale jeszcze sprawdze.
MasterQ, zeczywiscie powoduje ten problem poniewaz zastosowalismy dynamiczna kompensacje, ktora jak sie okazalo nie jest poprawnie obslugiwana (lub wcale) przez niektore hosty. Najlblizszy update plug-inu bedzie obslugiwal statyczna kompensacje co powinno rozwiazac problem.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com
MasterQ, zeczywiscie powoduje ten problem poniewaz zastosowalismy dynamiczna kompensacje, ktora jak sie okazalo nie jest poprawnie obslugiwana (lub wcale) przez niektore hosty. Najlblizszy update plug-inu bedzie obslugiwal statyczna kompensacje co powinno rozwiazac problem.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com
...Przepraszam Jimmy ale majac SoundForge'a stac Cie jeszcze na Wavelaba i na to zeby doglebnie uczyc sie obu?
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com...
Nie tylko mnie na niego stać, ale już go posiadam (bogaty jestem, co
)
"...Wydaje mi sie, ze w Wavelabie ta funkcja dziala ale jeszcze sprawdze".
Byłbym Ci bardzo za to wdzięczny i jeszcze jakbyś mógł mi napisać jak się tą kompensację włącza, no to już bym był w siódmym niebie
Dziękuje za zainteresowanie sprawą, myślę, że i innym te informację również pomogą.
Pozdrawiam!
Daniel
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com...
Nie tylko mnie na niego stać, ale już go posiadam (bogaty jestem, co

"...Wydaje mi sie, ze w Wavelabie ta funkcja dziala ale jeszcze sprawdze".
Byłbym Ci bardzo za to wdzięczny i jeszcze jakbyś mógł mi napisać jak się tą kompensację włącza, no to już bym był w siódmym niebie

Dziękuje za zainteresowanie sprawą, myślę, że i innym te informację również pomogą.
Pozdrawiam!
Daniel
> Nie tylko mnie na niego stać, ale już go posiadam (bogaty jestem, co
)
No to rzeczywiscie
Mi by sie naprawde nie chcialo uczyc dwuch edytorow
))
> "...Wydaje mi sie, ze w Wavelabie ta funkcja dziala ale jeszcze sprawdze".
Sprawdzilem, w Wavelabie dziala ale sprawdzilem tylko na VST. Nigdzie sie tego nie wlacza - robi to automatycznie jesli plug-in poprawnie informuje a swojej latencji.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com

No to rzeczywiscie

> "...Wydaje mi sie, ze w Wavelabie ta funkcja dziala ale jeszcze sprawdze".

Sprawdzilem, w Wavelabie dziala ale sprawdzilem tylko na VST. Nigdzie sie tego nie wlacza - robi to automatycznie jesli plug-in poprawnie informuje a swojej latencji.
Pozdrawiam,
Mateusz Wozniak
PSPaudioware.com