Witam po raz kolejny.
Zastanawiam się właśnie, w jaki sposób rozwiązać problem przedwzmacniaczy mikrofonowych dla dwóch MXLi które zaraz nadjadą z jakże odległych Stanów. Wiem że nie stać mnie na podwójny przedwzmacniacz. Wpadłem więc na pomysł żeby kupić minimikser - dwa możliwie dobre preampy, jakieś wejścia stereo, tak do 700zł. Aha! Ma on również służyć do nagrywania w miejscach, gdzie nagrywanie na kompa nie ma racji bytu - na przykład jakiś koncert kameralny live albo coś podobnego. Mam na oku trzy:
Soundcraft COMPACT 4 (ma wejście Hi-z i podobno dobre preampy - w końcu to Soundcraft)
Yamaha MG10/2 (4 preampy i maksymalnie można wyprowadzić 4 sygnały do Mayi 44Mk2 -używając szyny stereo i obu auxów)
Behringer UB802 (standard, bez wejść instrumentalnych ale 100zł tańszy)
A może jeszcze jakiś w tym stylu? Zależy mi na przynajmniej dwóch Dobrych preampach NIEZALEŻNYCH od karty dźwiękowej i komputera - tak, żeby bezpośrednio do wyjścia wpiąć np. minidisc (tak, wiem że kompresja, ale co zrobić - $$:)
kp
Minimikser
Re: Minimikser
Proponuje Yamahe MG 10/2 - zero kłopotu, dobra cena, dobra jakość, duze możliwosci w tosunku do ceny.
...Witam po raz kolejny.
Zastanawiam się właśnie, w jaki sposób rozwiązać problem przedwzmacniaczy mikrofonowych dla dwóch MXLi które zaraz nadjadą z jakże odległych Stanów. Wiem że nie stać mnie na podwójny przedwzmacniacz. Wpadłem więc na pomysł żeby kupić minimikser - dwa możliwie dobre preampy, jakieś wejścia stereo, tak do 700zł. Aha! Ma on również służyć do nagrywania w miejscach, gdzie nagrywanie na kompa nie ma racji bytu - na przykład jakiś koncert kameralny live albo coś podobnego.
kp...
A moze to?
Zastanawiam się właśnie, w jaki sposób rozwiązać problem przedwzmacniaczy mikrofonowych dla dwóch MXLi które zaraz nadjadą z jakże odległych Stanów. Wiem że nie stać mnie na podwójny przedwzmacniacz. Wpadłem więc na pomysł żeby kupić minimikser - dwa możliwie dobre preampy, jakieś wejścia stereo, tak do 700zł. Aha! Ma on również służyć do nagrywania w miejscach, gdzie nagrywanie na kompa nie ma racji bytu - na przykład jakiś koncert kameralny live albo coś podobnego.
kp...
A moze to?
TAPCO 6306 (by Mackie).
Zbych
Zbych
. Wpadłem więc na pomysł żeby kupić minimikser - dwa możliwie dobre preampy, jakieś wejścia stereo, tak do 700zł. Aha! Ma on również służyć do **********************
SAMSON MDR-6
SAMSON MDR-8
Uzywam czasami tego MDR8 i jestem dosc zadowolony, niezle preampy z phantomem (znacznie lepsze niz np. te z karty EMU 1820
). 6 wejsc z preampami MIC, z czego dwa ostatnie wejscia moga tez pracowac w trybie stereo (czyli de facto 8 wejsc), dwa AUXy, specjalny tryb "RECORDING HDD" (cokolwiek to ma znaczyc) pozwalajacy na wyprowadzenie dodatkowo 2 szyn z sygnalami (czyli mozesz wyprowadzic: 2xRECORDING, 2x zwykle wyjscie strereo i 2x AUX - razem 6 sygnalow).
Jest on tez wyposazony w prosciutki procesor efektow, oczywiscie w tej cenie nie mozna sie wiele spodziewac - reverby brzmia jak toaletowa spluczka, po prostu beznadziejnie.
MRD6 jest troche mniejszy i nie znam go dokladnie - nie ma tam procesora reverbu, ale chyba tez ma "HDD REC" i te sama ilosc sygnalow na wyjsciu.
SAMSON MDR-6
SAMSON MDR-8
Uzywam czasami tego MDR8 i jestem dosc zadowolony, niezle preampy z phantomem (znacznie lepsze niz np. te z karty EMU 1820

Jest on tez wyposazony w prosciutki procesor efektow, oczywiscie w tej cenie nie mozna sie wiele spodziewac - reverby brzmia jak toaletowa spluczka, po prostu beznadziejnie.
MRD6 jest troche mniejszy i nie znam go dokladnie - nie ma tam procesora reverbu, ale chyba tez ma "HDD REC" i te sama ilosc sygnalow na wyjsciu.
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej