Chłodzenie olejem
O którym tłoczeniu mówimy?
Re: Chłodzenie olejem
...O którym tłoczeniu mówimy?...
tłoczenie tylko i wyłącznie pierwsze i na zimno.....
coś mnie sięzdaje że to nie to forum ale i tak ciekawy temat nie sądzicie ?
tłoczenie tylko i wyłącznie pierwsze i na zimno.....
coś mnie sięzdaje że to nie to forum ale i tak ciekawy temat nie sądzicie ?

...:: Łódź ::...
Kurcze jaja sobie robicie, zamiast cos konkretnego odpwiedzieć...a ja np słyszalem o czymś takim jak chłodzenie kompa olejem. Też jestem ciekawy, chociaż mam opory... Może jakieś sensowniejsze komentarze?? :) 

Sampling (kreatywny): z użyciem PC
i co wy na to.
[Post edytowany przez Admina w dniu 27/03/2004]
[Post edytowany przez Admina w dniu 27/03/2004]
Sampling (kreatywny): z użyciem PC
No No . niezła frytkownica......Ale osobiscie wsadzac kompa do akwarium z olejem. no ja mam opory .. chociaz chołodzic moze dobrze , mam Ciche wentylatory Zelman-a i zasilacz mode-com ktorego prawie nie słychac , moze nie ma zupełnej Ciszy , ale porownujac moj stary komp, .... tzn , nie ma porownania .
Wolę starą tradycyjną metodę, czyli porządny wentylator, a komputer może stać w osobnym pomieszczeniu. Wrzucać kompa do oleju, jakoś nie przekonuje mnie i trzymać takie akwarium z olejem jakoś, mało estetycznie do dla mnie wygląda. Pracowałem kiedyś przez pół roku w restauracji McDonald’s i mam już dość zapachów oleju na całe życie.
[addsig]
[addsig]
gadu-gadu 4021735
Pracowałem kiedyś przez pół roku w restauracji McDonald’s i mam już dość zapachów oleju na całe życie.
...
Hardi to z frytek nici?!
A tak powaznie to wszystko zaczelo sie od artykulu pana Dobrskiego,ja jego "eksperymenty" przyjalem bardziej z dystansem i jako ciekawostke niz jako rozwiazanie ktore mialo by sie stac alternatywa dla chlodzenia powietrzem!Przeciez takie kompuery potrafia i sa ciche i chyba mniejszem kosztem niz te chlodzone ciecza.....
[addsig]
...
Hardi to z frytek nici?!

[addsig]
-->play your reason system<--
Nie rozumiem waszej pogoni za ciszą w kompie i chlodzeniem. Mój wiatraczek na grfice pozluzował się na łożysku i nie mam czasu go zrobić więc po właczeniu kompa mam takie małe BRUUUUUU przez kilka minut aż ucichnie. Ważne żeby to co robicie nie szumialo i brumiało a nie komp. Komp ma wiatraki wuęc musi warczeć taka to natura tego świństwa. A pogoń za chłodzeniem wodą czy ciekłym azotem mnie przeraża. Ja ciekłego azotu użyję tylko wtedy jak będę chciał się zahibernować i poczekać na procesory optyczne. Hehe
Nie ma co
Takie male pytanie:a gdzie ten olej mialby oddawac cieplo pobrane od kompuera...
[addsig]

[addsig]
-->play your reason system<--