To już jest przegięcie:).
W Polsce mikrofonik MXL'a 990 kosztuje 600zł (np tutaj). Z ciekawości spojrzałem na ceny w internecie. W amerykańskich sklepach (i to kilku) ten mic kosztuje... uwaga uwaga! 60$ co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 240zł. Żeby nie być gołosłownym - proszę spojrzeć np TU. Wobec tego mam pytanie - czy ktoś wie ile kosztuje transport paczki zawierającej dwa takie mikrofony do naszego wspaniałego kraju? Albo zna adres firmy tym się zajmującej? Pozdrawiam
k
USA => Polska
Re: USA => Polska
http://www.polusa.com/
Jeśłi nie oni to
www.musicmania.prv.pl
Skontaktuj się z Musicmanem - on ściąga sporo gratów z USA do Polski z musicianfriend.com.
Jeśłi nie oni to
www.musicmania.prv.pl
Skontaktuj się z Musicmanem - on ściąga sporo gratów z USA do Polski z musicianfriend.com.
...jeśli masz znajomego w USA,poproś,żeby Ci poprostu przysłał tego mika,najlepiej z czymś jeszcze w paczce...ja tak zrobiłem i za całość zapłaciłem 300 złotych...

...phi...
...To już jest przegięcie:).
W Polsce mikrofonik MXL'a 990 kosztuje 600zł (np tutaj). Z ciekawości spojrzałem na ceny w internecie. W amerykańskich sklepach (i to kilku) ten mic kosztuje... uwaga uwaga! 60$ co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 240zł. Żeby nie być gołosłownym - proszę spojrzeć np TU.
Przegiecie to chyba nie jest dobra slowo... chyba, ze chciales powiedziec, ze Amerykance przegieli w dol...
Zwroc uwage, jaka jest "list price" na ten mikrofon... W tym porownaniu zakup w Polsce wypada korzystniej....
A ze Amerykance czyszcza magazyn pod nowy model. to juz inna sprawa...
Brac, przebierac !
M
W Polsce mikrofonik MXL'a 990 kosztuje 600zł (np tutaj). Z ciekawości spojrzałem na ceny w internecie. W amerykańskich sklepach (i to kilku) ten mic kosztuje... uwaga uwaga! 60$ co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 240zł. Żeby nie być gołosłownym - proszę spojrzeć np TU.
Przegiecie to chyba nie jest dobra slowo... chyba, ze chciales powiedziec, ze Amerykance przegieli w dol...
Zwroc uwage, jaka jest "list price" na ten mikrofon... W tym porownaniu zakup w Polsce wypada korzystniej....

M
Brac, przebierac !
M...
List price w USA to science-fiction. Czesto jest sztucznie napompowana, zeby ceny sprzedazy wygladaly atrakcyjnie (duzy upust itp...). A co do czyszczenia, to musza juz dlugo czyscic bo taka cene na ten mikrofon zauwazylem juz ponad pol roku temu.

M...
List price w USA to science-fiction. Czesto jest sztucznie napompowana, zeby ceny sprzedazy wygladaly atrakcyjnie (duzy upust itp...). A co do czyszczenia, to musza juz dlugo czyscic bo taka cene na ten mikrofon zauwazylem juz ponad pol roku temu.
- -=VordoR=-
Wiesz tutaj mamy roznice w cenie ok.400 zeta,a np taki sobie nowy Roland V-Synth w US kosztuje ok 1400$ co daje jakies 5600,a u nas,w musicstore-bagatela ok 12 000....hmm,coz to 6 tys....w koncu w garazu mam ferrari.
...Wiesz tutaj mamy roznice w cenie ok.400 zeta,a np taki sobie nowy Roland V-Synth w US kosztuje ok 1400$ co daje jakies 5600,a u nas,w musicstore-bagatela ok 12 000....hmm,coz to 6 tys....w koncu w garazu mam ferrari....
Wygląda na to, że uda mi się uruchomić daaaalekiego krewnego w Hameryce. Może przy okazji jakiś preampik/karta? Na razie jadę na SBLive i KX'ach i szczerze mówiąc mam trochę dość... Dzięki za wszystkie informacje.
k
Wygląda na to, że uda mi się uruchomić daaaalekiego krewnego w Hameryce. Może przy okazji jakiś preampik/karta? Na razie jadę na SBLive i KX'ach i szczerze mówiąc mam trochę dość... Dzięki za wszystkie informacje.
k