Digi 002 Rack czy Lexicon Omega..?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Bad
Digi 002 Rack czy Lexicon Omega..?

Post autor: Bad » środa 24 mar 2004, 18:22

Witam wszystkich serdecznie

Przyjaciele , mam do was pewne pytanie . Jestem gitarzystą i ostatnio zastanawiam się nad zrobieniem czegoś w stylu mini studia domowego , właściwie brudnopisu pomysłów . Używam PowerMac'a G4 i szukam jakiegoś powiedzmy "gotowego" rozwiązania . Na razie uwzględniam dwie opcje , Digi 002 Rack razem z Pro Tools , lub ewentualnie Lexicon Omega z programem Bias Deck 3.5 . Co myślicie o takich rozwiązaniach ? Któro z nich byłoby rozsądniejsze ? Dodam , że nie chcę na to przeznaczać powyrzej 4000zł , to ma być jak już wspominałem , raczej brudnopis .

Dzięki i pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Re: Digi 002 Rack czy Lexicon Omega..?

Post autor: Mayewsky » czwartek 25 mar 2004, 01:23

...Witam wszystkich serdecznie

Przyjaciele , mam do was pewne pytanie . Jestem gitarzystą i ostatnio zastanawiam się nad zrobieniem czegoś w stylu mini studia domowego , właściwie brudnopisu pomysłów . Używam PowerMac'a G4 i szukam jakiegoś powiedzmy "gotowego" rozwiązania . Na razie uwzględniam dwie opcje , Digi 002 Rack razem z Pro Tools , lub ewentualnie Lexicon Omega z programem Bias Deck 3.5 . Co myślicie o takich rozwiązaniach ? Któro z nich byłoby rozsądniejsze ? Dodam , że nie chcę na to przeznaczać powyrzej 4000zł , to ma być jak już wspominałem , raczej brudnopis .

Dzięki i pozdrawiam !...

Dla mnie (ale ja jestem zboczony) digi002 i nic więcej. Taki, sprzet, + taki soft, tyle we/wy, rewelacyjna i sprawdzona firma. Pozatym masz maka. Ufff...
Mayewsky

(GG - 4039365)

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » czwartek 25 mar 2004, 01:57

>Na razie uwzględniam dwie opcje ,

>Digi 002 Rack razem z Pro Tools , lub ewentualnie Lexicon Omega z >programem Bias Deck 3.5 .

>Dla mnie (ale ja jestem zboczony) digi002 i nic więcej. Taki, sprzet, + >taki soft, tyle we/wy, rewelacyjna i sprawdzona firma.

Z tego co pamiętam z artykułu EIS o interfejsie Lexicon OMEGA to ta platforma ma dużą minimalną latencje (chyba 25ms!)

Kiedy będziesz chciał skorzystać z wtyczek VST (in realtime) to taka latencja będzie już problemem.

Pozdrawiam

Bartek

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 25 mar 2004, 05:41

Dodam , że nie chcę na to przeznaczać powyrzej 4000zł , to ma być jak już wspominałem , raczej brudnopis .

no to w tym przypadku już skreśliłeś ze swojej listy digi002 (chyba że przywieziesz sobie z usa (nie płacąc cła itp) wersję rack. Ale wciąż możliwości tego urządzenia to duuuużo więcej niż notatnik.

Zobacz może Mackie Spike ...
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 25 mar 2004, 08:56

... Dodam , że nie chcę na to przeznaczać powyrzej 4000zł , to ma być jak już wspominałem , raczej brudnopis .

no to w tym przypadku już skreśliłeś ze swojej listy digi002 (chyba że przywieziesz sobie z usa (nie płacąc cła itp) wersję rack. Ale wciąż możliwości tego urządzenia to duuuużo więcej niż notatnik.

Zobacz może Mackie Spike ... ...

Michał! Kolega napisał powyżej, a nie poniżej, więc nie skreślił tego sprzętu z listy
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 25 mar 2004, 20:23

Na razie uwzględniam dwie opcje , Digi 002 Rack razem z Pro Tools , lub ewentualnie Lexicon Omega z programem Bias Deck 3.5

To sa systemy raczej nieporownywalne. Oczywiscie sprzetowo i programowo lepszy jest digi002, co zreszta znajduje odbicie w cenie

Osobiscie nie polecam rozwazan na USB - latencja i kiepska stabilnosc, nawet na maku. Firma Lexicon znana jest poza tym z dosc "nonszalanckiego" traktowania swoich wlasnych rozwiazan sprzetowo-programowych i nie jest to jej najmocniejsza strona.

ODPOWIEDZ