USA => Polska

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
k
USA => Polska

Post autor: k » środa 24 mar 2004, 15:03

To już jest przegięcie:).

W Polsce mikrofonik MXL'a 990 kosztuje 600zł (np tutaj). Z ciekawości spojrzałem na ceny w internecie. W amerykańskich sklepach (i to kilku) ten mic kosztuje... uwaga uwaga! 60$ co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 240zł. Żeby nie być gołosłownym - proszę spojrzeć np TU. Wobec tego mam pytanie - czy ktoś wie ile kosztuje transport paczki zawierającej dwa takie mikrofony do naszego wspaniałego kraju? Albo zna adres firmy tym się zajmującej? Pozdrawiam

k

Awatar użytkownika
cichydd

Re: USA => Polska

Post autor: cichydd » środa 24 mar 2004, 15:11

http://www.polusa.com/

Jeśłi nie oni to

www.musicmania.prv.pl

Skontaktuj się z Musicmanem - on ściąga sporo gratów z USA do Polski z musicianfriend.com.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » środa 24 mar 2004, 15:11

...jeśli masz znajomego w USA,poproś,żeby Ci poprostu przysłał tego mika,najlepiej z czymś jeszcze w paczce...ja tak zrobiłem i za całość zapłaciłem 300 złotych...
...phi...

Marceli

Post autor: Marceli » środa 24 mar 2004, 15:43

...To już jest przegięcie:).

W Polsce mikrofonik MXL'a 990 kosztuje 600zł (np tutaj). Z ciekawości spojrzałem na ceny w internecie. W amerykańskich sklepach (i to kilku) ten mic kosztuje... uwaga uwaga! 60$ co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 240zł. Żeby nie być gołosłownym - proszę spojrzeć np TU.

Przegiecie to chyba nie jest dobra slowo... chyba, ze chciales powiedziec, ze Amerykance przegieli w dol...

Zwroc uwage, jaka jest "list price" na ten mikrofon... W tym porownaniu zakup w Polsce wypada korzystniej....

A ze Amerykance czyszcza magazyn pod nowy model. to juz inna sprawa... Brac, przebierac !

M

DogHead

Post autor: DogHead » środa 24 mar 2004, 17:16

Zwroc uwage, jaka jest "list price" na ten mikrofon... W tym porownaniu zakup w Polsce wypada korzystniej....

A ze Amerykance czyszcza magazyn pod nowy model. to juz inna sprawa... Brac, przebierac !

M...

List price w USA to science-fiction. Czesto jest sztucznie napompowana, zeby ceny sprzedazy wygladaly atrakcyjnie (duzy upust itp...). A co do czyszczenia, to musza juz dlugo czyscic bo taka cene na ten mikrofon zauwazylem juz ponad pol roku temu.

Awatar użytkownika
-=VordoR=-

Post autor: -=VordoR=- » środa 24 mar 2004, 23:06

Wiesz tutaj mamy roznice w cenie ok.400 zeta,a np taki sobie nowy Roland V-Synth w US kosztuje ok 1400$ co daje jakies 5600,a u nas,w musicstore-bagatela ok 12 000....hmm,coz to 6 tys....w koncu w garazu mam ferrari.

Awatar użytkownika
k

Post autor: k » środa 24 mar 2004, 23:16

...Wiesz tutaj mamy roznice w cenie ok.400 zeta,a np taki sobie nowy Roland V-Synth w US kosztuje ok 1400$ co daje jakies 5600,a u nas,w musicstore-bagatela ok 12 000....hmm,coz to 6 tys....w koncu w garazu mam ferrari....

Wygląda na to, że uda mi się uruchomić daaaalekiego krewnego w Hameryce. Może przy okazji jakiś preampik/karta? Na razie jadę na SBLive i KX'ach i szczerze mówiąc mam trochę dość... Dzięki za wszystkie informacje.

k

ODPOWIEDZ