Studiologic Fatar SL880

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Studencik
Studiologic Fatar SL880

Post autor: Studencik » wtorek 16 mar 2004, 19:10

Czy jest w ogóle w Polsce oficjalny dystrybutor tych klawiatur sterujących?? Pamiętam że jakiś czas temu dzwoniłem po sklepach i słyszałem wszędzie że nie mają i nie sprowadzają.

Chciałbym kupić właśnie taką klawiaturę sterującą z 88 klawiszami z jakimś pseudo-mechanizmem młoteczkowym, aftertouchem i pokrętłami modulacji i pitch-bendera. Czy są jakieś inne firmy które robią takie klawiatury. Stage Piana odpadają bo nie mają pokręteł modulacji i p-b(chyba że te najlepsze za ponad 8000zl) a tym bardziej aftertouch. Pomóżcie jeśli coś wiecie na ten temat

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Studiologic Fatar SL880

Post autor: mr-hammond » wtorek 16 mar 2004, 21:14

...Czy jest w ogóle w Polsce oficjalny dystrybutor tych klawiatur sterujących?? Pamiętam że jakiś czas temu dzwoniłem po sklepach i słyszałem wszędzie że nie mają i nie sprowadzają.

Chciałbym kupić właśnie taką klawiaturę sterującą z 88 klawiszami z jakimś pseudo-mechanizmem młoteczkowym, aftertouchem i pokrętłami modulacji i pitch-bendera. Czy są jakieś inne firmy które robią takie klawiatury. Stage Piana odpadają bo nie mają pokręteł modulacji i p-b(chyba że te najlepsze za ponad 8000zl) a tym bardziej aftertouch. Pomóżcie jeśli coś wiecie na ten temat...

Polecam kurzweil pc88 z tego względu ze fatar daje im swoje klawiatury , a pc88 ma dodatkowo 4 suwaki i dobry modół, i nie kosztuje 8 tys:) a zalicza sie do stage piano :)

POZDRAWIAM

PAWEŁ

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » wtorek 16 mar 2004, 23:49

Bylem z kolega w sound & drummland i kolega kupil tego fatar - klawiatura jakas pol - wazona ale obudowa plastic totalny - chyba ze mi sie powalily symbole. Ale wygladalo ja made in russia albo z recyclingu.

A kurzweil Pc 88 jest super - klasyka i solidnie wykonany. a piano brzmi miodzio

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 17 mar 2004, 07:02

...Bylem z kolega w sound & drummland i kolega kupil tego fatar - klawiatura jakas pol - wazona ale obudowa plastic totalny - chyba ze mi sie powalily symbole. Ale wygladalo ja made in russia albo z recyclingu.

A kurzweil Pc 88 jest super - klasyka i solidnie wykonany. a piano brzmi miodzio...

no i do tego kontrolery , wwraz z modulation i pitchbend , a na to kolega zwracał uwage i słusznie . :)

Gorąco polecam . Jako sterownik wysmienity :)

POZDRAWIAM

PAWEŁ

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » sobota 20 mar 2004, 21:20

Obecnie nia ma dystrybutora Fatar w Polsce.

Ja swoja kupilem w Mega Music w Sopocie za ponad 3000 zł

teraz kosztuje cos ok 3600.(jakby była)

Sama klawiatura jest bardzo dobra ,obudowa mogłaby byc solidniejsza

Włosi troszke nie przemysleli sprawy.ale ogolnie jest ok .

Nie sprzedaje jak narazie i nie zamieniam tym bardziej że mam dodatkowo Novation Remote 25 jako kontroler midi

pozdro

RAFI

Awatar użytkownika
Burol

Post autor: Burol » niedziela 21 mar 2004, 02:03

...Czy jest w ogóle w Polsce oficjalny dystrybutor tych klawiatur sterujących?? Pamiętam że jakiś czas temu dzwoniłem po sklepach i słyszałem wszędzie że nie mają i nie sprowadzają.

Chciałbym kupić właśnie taką klawiaturę sterującą z 88 klawiszami z jakimś pseudo-mechanizmem młoteczkowym, aftertouchem i pokrętłami modulacji i pitch-bendera. Czy są jakieś inne firmy które robią takie klawiatury. Stage Piana odpadają bo nie mają pokręteł modulacji i p-b(chyba że te najlepsze za ponad 8000zl) a tym bardziej aftertouch. Pomóżcie jeśli coś wiecie na ten temat...

Witam!Serdecznie polecam akurat ten model FATARA!Naprawde jest to dobra klawiatura!A obudowa wcale nie jest plastikowa jak to ktos Ci odpisywal!To bardzo twarda "sztuka".Mam ten klawisz i juz nie raz przypadkowo wylecial mi z rak:)i nic mu oczywiscie nie jest!Wiec jak grasz duzo koncertow to wiesz ze takie rzeczy czasami sie zdazaja wiec mozesz spokojnie kupowac ten klawisz!Przegladalem kiedys jakies strony zeskie i oni maja chyba taniej niz u nas,a zreszta nie wiem czy jeszcze u nas to sprzedaja!Pozdrawiam i powodzenia! Lukasz

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 21 mar 2004, 08:43

Lepiej dołozyc do placka Yamahy. Nie dośc że klawiatura o klasę lepsza to jeszcze zawiera fajne brzmiienia (piana, smyki, hammond itp ) i wygląda klasa. Kiedyś z kumplem paliliśmy się na tego Fatara ale po obejrzeniu Yamahy poszedł do zajezdni. Całkiem niezła jako samodzielny instrument i elegancki kontroler z ważoną klawiaturą - żeby jeszcze miała programowane kontrolery ...

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 21 mar 2004, 09:06

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 21 mar 2004, 12:45

Jak mozna dyskredytować cos pisząc jednocześnie że się tego nie zna ? Yamaha zjada Fatara zarówno wizualnie jak i w akcji klawiszy które są po prostu jak prawdziwe pianino. O brzmieniu nie ma co mówić bo Fatar w ogóle go nie posiada. Jedyna przewaga to podział klawiatry przy użyciu jako kontroler MIDI. Yamaha dzieli się tylko z barwami fabrycznymi o ile pamiętam. W momencie kiedy kupowalismy sprzet róznica w cenie wynosiła około 1600 zł co uważam za zrozumiałe biorać pod uwagę wyposażenie Yamaszki - i nie sugeruj się syntezatorami - to inna działka - pianino cyfrowe.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » niedziela 21 mar 2004, 20:21

Yamaha zjada Fatara zarówno wizualnie jak i w akcji klawiszy które są po prostu jak prawdziwe pianino.

Zgadzam się w 100%.

Zresztą, warto zajrzeć do działu Rynek, są tam P-80 do wyjęcia w dobrych cenach.

Pozdr.

ODPOWIEDZ