Efekt "szer"
oj chyba kazdy zna inna wersje tej historyjki . w kazdym razie Numer był Ok :) a wykorzystanie tego efektu było bardzo odważną decyzją.

Re: Efekt "szer"
W EiS z listopada 1999 jest to dokładnie opisane . ryba
-
He a ja używam do tego efektu "Cher"
i nie tylko jej, ostatnio zauważyłem też podobny efekt
a nawet ciekawszy w Kawałkach znanej grupy z Holandii
"Dance Nation"
Próbowałem od nich samych się dowiedzieć czego używają
i co ciekawe również Auto-Tune,
ale obecnie lepszym efektem jest nowy plugin firmy YAMAHA
PITCH FIX ,, mówię Wam rewelacja i w standardzie VST a nie DX
jak Antares,
Wypróbuj więc YAMAHAę a nie ANTARES
i nie tylko jej, ostatnio zauważyłem też podobny efekt
a nawet ciekawszy w Kawałkach znanej grupy z Holandii
"Dance Nation"
Próbowałem od nich samych się dowiedzieć czego używają
i co ciekawe również Auto-Tune,
ale obecnie lepszym efektem jest nowy plugin firmy YAMAHA
PITCH FIX ,, mówię Wam rewelacja i w standardzie VST a nie DX
jak Antares,
Wypróbuj więc YAMAHAę a nie ANTARES

Mam 20 lat i od 10 lat interesuję się muzyką, obecnie pracuję w CUBASE SX 2.0 Audio Logic Platinum 5.5.0 tworząc muzykę typu Dance Trance Techno używając do tego jedynie PSR-520 i wielu instrumentów VST
...Jak uzyskać efekt na wokalu jaki miala "szer" (a nie wiem jak to się pisze) w piosence Do u belive in love ?...
Zobacz tutaj.
Zobacz tutaj.
...oj chyba kazdy zna inna wersje tej historyjki . w kazdym razie Numer był Ok :) a wykorzystanie tego efektu było bardzo odważną decyzją.
...
Jako pierwszy ten efekt wykorzystał niemiecki boysband Touche, a raczej ich producent D.Bohlen (dawniej Modern Talking).
Czytałem w wywiadzie Cher, że usłyszała kawałek w TV spiewany przez 'german boyband' i postanowiła użyć efektu zastosowanego tamże na własnym nagraniu.....
Lecz oczywiście efekt stał się sławny nie dzięki boysbandowi, ale Cher.

Jako pierwszy ten efekt wykorzystał niemiecki boysband Touche, a raczej ich producent D.Bohlen (dawniej Modern Talking).
Czytałem w wywiadzie Cher, że usłyszała kawałek w TV spiewany przez 'german boyband' i postanowiła użyć efektu zastosowanego tamże na własnym nagraniu.....
Lecz oczywiście efekt stał się sławny nie dzięki boysbandowi, ale Cher.
ja kiedyś czytąłem na forum internetowym ,że to żeczywiscie bł Antares Auto Tune , sam "zrobiłem" na tej wtyczce taki wokla z czystej ciekawosci , i było ok...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Mam takie tylko zapytanie... Czy ktoś mógłby mi napisac/wysłac na maila, jakie ustawienia Antaresa oraz Pitch Fix'a trzeba ustwaic, żeby uzyskac ten efekt? Z chęcią przyjmę gotowego preseta do FL na jedno i drugie, albo instruktaż, może Print Screen, żeby odwzorowac?
Mój adres: jcube.pl@gmail.com
Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Mój adres: jcube.pl@gmail.com
Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Jestem początkującym MC, that\'s all.
...A ja myślałem, że Kraftwerk, tylko w inny sposób:)
jedno jest pewne, po Believe w Polsce pierwszy był Gawliński, a potem to już poszło jakoś samo. Boć Polacy (realizatorzy) nie gęsi i swoje pomysły mają:)
Czytałem w wywiadzie Cher, że usłyszała kawałek w TV spiewany przez 'german boyband.
...No właśnie mówię... Kraftwerk to ten "niemiecki boysband"...