...Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :( ...
A możesz opisać, co dokładnie się dzieje podczas próby dogrania ścieżki? Jakiś błąd wyskakuje, czy coś...?...
nic nie wyskakuje, zaden Error, tylko mowi aby włozyc czysty dysk . chociaz płyta jest nie zamknieta....
CD-R, jak to nagrać?
Pozdrawiam Ula :)
Re: CD-R, jak to nagrać?
O ile mi wiadomo, Czerwona Księga (standard opisujący format płyty CD z zawartością audio) nie pozwala na płyty wielosesyjne, nic więc dziwnego, że Nero nie chce dograć nowej sesji. Więcej, żaden program nie powinien pozwalać na coś takiego.
...O ile mi wiadomo, Czerwona Księga (standard opisujący format płyty CD z zawartością audio) nie pozwala na płyty wielosesyjne, nic więc dziwnego, że Nero nie chce dograć nowej sesji. Więcej, żaden program nie powinien pozwalać na coś takiego....
Nie stety jestes w błedzie Win On CD , co prawda stara wersja .3. nagrywał dogrywał kasował , niezfinalizowane płyty AUDIo , Co było bardzo wygodne , moze to był tylko ""BŁAD PROGRAMISTOW" hihihih ale ale przydatny :) przynajmniej dla mnie , niezfinalizowane płyty czyta moje radio w samochodzie .Zreszta podobno Kazdy PIONIEER czyta .
Nie stety jestes w błedzie Win On CD , co prawda stara wersja .3. nagrywał dogrywał kasował , niezfinalizowane płyty AUDIo , Co było bardzo wygodne , moze to był tylko ""BŁAD PROGRAMISTOW" hihihih ale ale przydatny :) przynajmniej dla mnie , niezfinalizowane płyty czyta moje radio w samochodzie .Zreszta podobno Kazdy PIONIEER czyta .
- stevelukather
Byc moze a raczej na pewno MB ma racje,wiec sprobuj wypalic na nowej plycie wav.a nie audio nie zamykaj sesji,bo moze sie okazac,ze ten Twoj sprzet czyta zwyklego wav.-a i po problemie,jesli nie,wroc do starego Win onCD.Amen.SL.
Nie stety jestes w błedzie Win On CD , co prawda stara wersja .3. nagrywał dogrywał kasował , niezfinalizowane płyty AUDIo , Co było bardzo wygodne , moze to był tylko ""BŁAD PROGRAMISTOW" hihihih ale ale przydatny :) przynajmniej dla mnie , niezfinalizowane płyty czyta moje radio w samochodzie .Zreszta podobno Kazdy PIONIEER czyta ....
1. dlaczego "niestety"?
2. pisałem o płytach wielosesyjnych audio a nie o niezamkniętej pojedynczej sesji, to podstawowa różnica
1. dlaczego "niestety"?
2. pisałem o płytach wielosesyjnych audio a nie o niezamkniętej pojedynczej sesji, to podstawowa różnica
...Byc moze a raczej na pewno MB ma racje,wiec sprobuj wypalic na nowej plycie wav.a nie audio nie zamykaj sesji,bo moze sie okazac,ze ten Twoj sprzet czyta zwyklego wav.-a i po problemie,jesli nie,wroc do starego Win onCD.Amen.SL....
1) hahaha , dobre :) ........ dowcipnis z Ciebie , no niestety moje radio nie czyta Wav-ow
Win on CD ver.3. nie działa pod Win Xp, tylko 98 ...
na szczescie mam stary komp na ktorym win On Cd działa wiec jakos sobie poradze .
1) hahaha , dobre :) ........ dowcipnis z Ciebie , no niestety moje radio nie czyta Wav-ow
Win on CD ver.3. nie działa pod Win Xp, tylko 98 ...
na szczescie mam stary komp na ktorym win On Cd działa wiec jakos sobie poradze .
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Troche jest tu namotane - tak mi sie wydaje.
Otoz stacjonarna odtwarzacze CD sa w stanie odczytac tylko pierwsza sesje. Nawet jesli uda sie dograc druga sesje audio (???) to zaden odtwarzacz jej nie zobaczy. Dlatego jest tak wymyslone by mozna bylo swobodnie dogrywac po pierwszej sesji sesje z danymi "nie audio" - oczywiscie tylko wowczas jesli nie zamknie sie plyty. Jest to blokada majaca na celu zapobiezenie czytania danych "nie audio" przez odtwarzacz. Jesli ktos chce dogrywac utwory audio na plyte to nie mozna zamykac pierwszej sesji - po zamknieciu pierwszej sesji mozna dograc tylko dane. Trzeba wiec przy nagrywaniu zaznaczyc opcje "zostaw sesje otwarta". Lecz do czasu kiedy sesja nie zostanie zamknieta porzadny odtwarzacz CD plyty nie odczyta. Czytniki komputerowe oczywiscie czytaja wszystko. Jednak takie dogrywanie utworow niesie z soba wiele przykrych niespodzianek - kliki i trzaski pomiedzy kawalkami to wowczas norma. Nie wszystkie programy pozwalaja na pozostawienie otwartej sesji - nie pozwalaja poniewaz jest to sprzeczne ze standardami zapisu na CD-R.
Otoz stacjonarna odtwarzacze CD sa w stanie odczytac tylko pierwsza sesje. Nawet jesli uda sie dograc druga sesje audio (???) to zaden odtwarzacz jej nie zobaczy. Dlatego jest tak wymyslone by mozna bylo swobodnie dogrywac po pierwszej sesji sesje z danymi "nie audio" - oczywiscie tylko wowczas jesli nie zamknie sie plyty. Jest to blokada majaca na celu zapobiezenie czytania danych "nie audio" przez odtwarzacz. Jesli ktos chce dogrywac utwory audio na plyte to nie mozna zamykac pierwszej sesji - po zamknieciu pierwszej sesji mozna dograc tylko dane. Trzeba wiec przy nagrywaniu zaznaczyc opcje "zostaw sesje otwarta". Lecz do czasu kiedy sesja nie zostanie zamknieta porzadny odtwarzacz CD plyty nie odczyta. Czytniki komputerowe oczywiscie czytaja wszystko. Jednak takie dogrywanie utworow niesie z soba wiele przykrych niespodzianek - kliki i trzaski pomiedzy kawalkami to wowczas norma. Nie wszystkie programy pozwalaja na pozostawienie otwartej sesji - nie pozwalaja poniewaz jest to sprzeczne ze standardami zapisu na CD-R.