Digi001, kupić czy nie?
-
Witam serdecznie! Mam możliwość zakupienia karty Digidesing 001. Pracuję na Logic Audio! Mam obawy pod względem współpracy tej karty z tym programem! Słyszałem różne opinie na ten temat! Jak ze sterownikami ASIO 2.0 w tej karcie??? Nie mam za wiele informacji! Podobno to profesionalna karta!?!? Proszę o pomoc!
Jestem muzykiem
- stevelukather
Re: Digi001, kupić czy nie?
Witaj,ja co jakis czas jezdze do Czech do studia na sesje i tam pracuje na Mac G4,wlasnie DIGI001 i Logicu i nie mam najmniejszych problemow ze wspolpraca softu z hardware,karta jest wtedy odpalona pod Logiciem jako Direct I/O i idzie jak burza!Jesli masz Maca to nie masz sie czego obawiac,natomiast jesli masz PC to raczej kup sobie MOTU 828mk2 lub cos podobnego,raczej polecalbym Ci MOTU nawet do Maca,poniewaz preampy i przetworniki DIGI nie sa najwyzszych lotow,wrecz nawet rzeklbym,ze sa kiepskie,brzmia ostro i nieprzyjemnie,ale to juz kwestia gustu!Nie wiem za ile masz okazje kupic DIGI ale jesli za ok.4500 to za niewiele wiecej bedziesz mial 828 a np.za ok.3000 mozesz kupic nowa Delta 1010(8 we/wy symetrycznych,midi) no i dynamika przetwornika jest w granicach 110dB!Pozdrawiam SL.
-
...
Witaj,ja co jakis czas jezdze do Czech do studia na sesje i tam pracuje na Mac G4,wlasnie DIGI001 i Logicu i nie mam najmniejszych problemow ze wspolpraca softu z hardware,karta jest wtedy odpalona pod Logiciem jako Direct I/O i idzie jak burza!Jesli masz Maca to nie masz sie czego obawiac,natomiast jesli masz PC to raczej kup sobie MOTU 828mk2 lub cos podobnego,raczej polecalbym Ci MOTU nawet do Maca,poniewaz preampy i przetworniki DIGI nie sa najwyzszych lotow,wrecz nawet rzeklbym,ze sa kiepskie,brzmia ostro i nieprzyjemnie,ale to juz kwestia gustu!Nie wiem za ile masz okazje kupic DIGI ale jesli za ok.4500 to za niewiele wiecej bedziesz mial 828 a np.za ok.3000 mozesz kupic nowa Delta 1010(8 we/wy symetrycznych,midi) no i dynamika przetwornika jest w granicach 110dB!Pozdrawiam SL....
Dzięki za info . Tą kartę mam okazję wyrwać za 2.400zł! To jest nie zła okazja i dlatego się zastanawiam! W zasadzie miałem w planach zakup karty na FireWire i byłem już zdecydowany na M-AUDIO FireWire 410 (http://www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=51&towar=169) ale nadażyłą siętaka okazja z tym DIGI001 i sam nie wiem co robić!!! POZDRAWIAM!
Witaj,ja co jakis czas jezdze do Czech do studia na sesje i tam pracuje na Mac G4,wlasnie DIGI001 i Logicu i nie mam najmniejszych problemow ze wspolpraca softu z hardware,karta jest wtedy odpalona pod Logiciem jako Direct I/O i idzie jak burza!Jesli masz Maca to nie masz sie czego obawiac,natomiast jesli masz PC to raczej kup sobie MOTU 828mk2 lub cos podobnego,raczej polecalbym Ci MOTU nawet do Maca,poniewaz preampy i przetworniki DIGI nie sa najwyzszych lotow,wrecz nawet rzeklbym,ze sa kiepskie,brzmia ostro i nieprzyjemnie,ale to juz kwestia gustu!Nie wiem za ile masz okazje kupic DIGI ale jesli za ok.4500 to za niewiele wiecej bedziesz mial 828 a np.za ok.3000 mozesz kupic nowa Delta 1010(8 we/wy symetrycznych,midi) no i dynamika przetwornika jest w granicach 110dB!Pozdrawiam SL....
Dzięki za info . Tą kartę mam okazję wyrwać za 2.400zł! To jest nie zła okazja i dlatego się zastanawiam! W zasadzie miałem w planach zakup karty na FireWire i byłem już zdecydowany na M-AUDIO FireWire 410 (http://www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=51&towar=169) ale nadażyłą siętaka okazja z tym DIGI001 i sam nie wiem co robić!!! POZDRAWIAM!
Jestem muzykiem
Dzięki za info . Tą kartę mam okazję wyrwać za 2.400zł! To jest nie zła okazja i dlatego się zastanawiam! W zasadzie miałem w planach zakup karty na FireWire i byłem już zdecydowany na M-AUDIO FireWire 410 (http://www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=51&towar=169) ale nadażyłą siętaka okazja z tym DIGI001 i sam nie wiem co robić!!! POZDRAWIAM!...
Jak nie chcesz to daj mi namiar. Za 2400 sam wezme z pocałowaniem.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
A nie obawiacie sie tego, ze 001 nie ruszy np na G5?
Ta konstrukcja ma swoje lata i Macowi uzytkownicy, ktorzy zamierzaja sie przesiasc na G5 maja naprawde ciezki orzech do zgryzienia.
Ta konstrukcja ma swoje lata i Macowi uzytkownicy, ktorzy zamierzaja sie przesiasc na G5 maja naprawde ciezki orzech do zgryzienia.
Jak nie chcesz to daj mi namiar. Za 2400 sam wezme z pocałowaniem....

...
To juz jest zabytek, za 2400. mozna kupic cos na czasie . ...
No Digi001 to co prawda pare latek ma, ale to nadal świetny sprzęt + oprogramowanie (nie zpaominaj o tym).

No Digi001 to co prawda pare latek ma, ale to nadal świetny sprzęt + oprogramowanie (nie zpaominaj o tym).
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
...To juz jest zabytek, za 2400. mozna kupic cos na czasie . ...
Może i zabytek, ale co "na czasie" i o porównywalnych możliwościach można według Ciebie kupić?
Może i zabytek, ale co "na czasie" i o porównywalnych możliwościach można według Ciebie kupić?