E-mu/Creative Pro, ma ktoś?
No, właśnie, czy już go ktoś posłuchał, posmakował? Zdaje się Redakcja już ma i pewnie planuje teścik w EiS, ale może uchyliłaby rąbka tajemnicy? Pierwsze wrażenie?
pozdro - Leff
pozdro - Leff
Leff - Szczecin
Re: E-mu/Creative Pro, ma ktoś?
...No, właśnie, czy już go ktoś posłuchał, posmakował? Zdaje się Redakcja już ma i pewnie planuje teścik w EiS, ale może uchyliłaby rąbka tajemnicy? Pierwsze wrażenie?
pozdro - Leff...
i słucha, i smakuje ;) Macam sobie od 3 dni - już teraz mogę powiedziec, że to świetne rozwiązanie. Teścik za kilka dni pojawi się na mojej stronce.
Pozdro
Groover
pozdro - Leff...
i słucha, i smakuje ;) Macam sobie od 3 dni - już teraz mogę powiedziec, że to świetne rozwiązanie. Teścik za kilka dni pojawi się na mojej stronce.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Czy wiadomo Ci coś na temat różnicy konwerterów między modelami 1820 i 1820M ?
i słucha, i smakuje ;) Macam sobie od 3 dni - już teraz mogę powiedziec, że to świetne rozwiązanie.
Groover...
To moze podzielisz sie tez wrazeniami z dolaczonego oprogramowania? Bardzo mnie interesuje na ile okrojona jest funkcjonalnosc WaveLaba - nie moge znalesc zadnego info na ten temat w sieci.
A, moze wiesz czy dolaczona wersja Cubase VST "nadaje sie" do upgrade do SL lub SX 2.0 po cenach Audio Factory?
Jezeli tak to kupuje te karte od razu i w ciemno
i słucha, i smakuje ;) Macam sobie od 3 dni - już teraz mogę powiedziec, że to świetne rozwiązanie.
Groover...
To moze podzielisz sie tez wrazeniami z dolaczonego oprogramowania? Bardzo mnie interesuje na ile okrojona jest funkcjonalnosc WaveLaba - nie moge znalesc zadnego info na ten temat w sieci.
A, moze wiesz czy dolaczona wersja Cubase VST "nadaje sie" do upgrade do SL lub SX 2.0 po cenach Audio Factory?
Jezeli tak to kupuje te karte od razu i w ciemno

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Pozdro
Groover...
Super - mnie np szczególnie interesują preampiki mikrofonowe i jakość efektów, głównie pogłosów - będę wdzięczny, jeśli zechcesz nadmienić coś na ten temat w teściku
pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
Wyslalem zapytanie do supportu EMU na temat tej karty - konkretnie pytalem o roznice miedzy 1820 i 1820M oraz o dolaczone oprogramowanie. Wlasnie dostalem odpowiedz, ktora po przetlumaczeniu brzmi mniej wiecej tak:
Karty 1820 i 1820M roznia sie obecnoscia dodatkowej karty synchronizujacej oraz jakoscia przetwornikow A/D D/A. Obie karty sa dostarczane z Patchmix DSP ktory jest poteznym mixerem programowym. W ciagu kilku tygodni sampler programowy Emulator X bedzie dostepny w pakiecie Emulator X Studio (karta 1820M oraz oprogramowanie Emulator X)
wiec mamy odpowiedz na temat konverterow. Ciekawe czy Cubase i Wavelab to wynik "nieco" niedokladniej informacji udzielonej Redakcji przez dystrybutora czy specjalna oferta na Polske... mam nadzieje ze to drugie!
Karty 1820 i 1820M roznia sie obecnoscia dodatkowej karty synchronizujacej oraz jakoscia przetwornikow A/D D/A. Obie karty sa dostarczane z Patchmix DSP ktory jest poteznym mixerem programowym. W ciagu kilku tygodni sampler programowy Emulator X bedzie dostepny w pakiecie Emulator X Studio (karta 1820M oraz oprogramowanie Emulator X)
wiec mamy odpowiedz na temat konverterow. Ciekawe czy Cubase i Wavelab to wynik "nieco" niedokladniej informacji udzielonej Redakcji przez dystrybutora czy specjalna oferta na Polske... mam nadzieje ze to drugie!
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
...Ciekawe czy Cubase i Wavelab to wynik "nieco" niedokladniej informacji udzielonej Redakcji przez dystrybutora czy specjalna oferta na Polske... mam nadzieje ze to drugie!...
CD karty, która do nas dotarła, zawiera m.in. Cubase VST v.5.1 oraz Wavelab Lite v 2.5.
[addsig]
CD karty, która do nas dotarła, zawiera m.in. Cubase VST v.5.1 oraz Wavelab Lite v 2.5.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
No i wszystko jasne :((. Zeby mieć lepszą jakość trzeba kupić niepotrzebną kartę synchronizacji. Przecież wszystko nie może być pięknie, coś musi klienta wk... Cholerny merketingowy paradoks.
...Wyslalem zapytanie do supportu EMU na temat tej karty - konkretnie pytalem o roznice miedzy 1820 i 1820M oraz o dolaczone oprogramowanie. Wlasnie dostalem odpowiedz, ktora po przetlumaczeniu brzmi mniej wiecej tak:
[i]
wlasnie rozmawialem z sympatycznym czlowiekiem z pomocy technicznej z creative w warszawie,
i dowiedzialem sie, ze tylko model 1820 bedzie sprzedawany pod nazwa creative professional emu 1820. Natomiast 1820M pod marka Emu.
A wiec czy moze to byc sprzet zupelnie rozniej jakosc ?!
I w tej chwili juz nic nie rozumiem. Czekam na informacje, gdyz czlowiek obiecal, ze oddzwoni gdy tylko sie zorientuje w temacie.
Swoja droga ile sladow mozna nagrac jadnoczesnie? Tez nie otrzymalem odpowiedzi
walu
[i]
wlasnie rozmawialem z sympatycznym czlowiekiem z pomocy technicznej z creative w warszawie,
i dowiedzialem sie, ze tylko model 1820 bedzie sprzedawany pod nazwa creative professional emu 1820. Natomiast 1820M pod marka Emu.
A wiec czy moze to byc sprzet zupelnie rozniej jakosc ?!
I w tej chwili juz nic nie rozumiem. Czekam na informacje, gdyz czlowiek obiecal, ze oddzwoni gdy tylko sie zorientuje w temacie.
Swoja droga ile sladow mozna nagrac jadnoczesnie? Tez nie otrzymalem odpowiedzi

walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
...
Przepraszam, jesli to nie tajemnica o ktorej to karcie bedzie mowa 1820 czy 1820M ?
walu
...
Przepraszam, jesli to nie tajemnica o ktorej to karcie bedzie mowa 1820 czy 1820M ?
walu

Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO