Reżyseria Dźwięku na UAM w Poznaniu

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
bizzar
Re: Reżyseria Dźwięku na UAM w Poznaniu

Post autor: bizzar » poniedziałek 23 lut 2004, 23:50

Cze

Santana, jak to jest dokładnie z tym przenoszeniem? Wiem, że na protetykę jest mniej kandydatów. Sugerujesz że mozna zdawać i tu i tu a potem sie bez problemu przenieść? To zależy od wyników w nauce czy jak? Rozjaśnij sprawę please

Pozdro

bizzar

Awatar użytkownika
Rob_Cny

Post autor: Rob_Cny » wtorek 24 lut 2004, 00:13

studiować na UAM nie studiuję, ale zamierzałem

byłem i powiem co wiem:

lokalizacja wydziału- spory kawałek od miasta, w sumie w lesie, ale kompleks budynków nowoczesny- wygląda naprawdę świetnie

(jeżeli tam byłeś wiesz o czym mówię)

doskonale wyposażone laboratoria i ciekawe przedmioty, choć na 1szym roku dużo matmy i fizyki

egzaminy wstepne wieloetapowe, głównie fizyka i jeżeli dobrze pamietam: matematyka, ale to nie koniec-

po zdaniu pisemnych musisz przejśc ustno-pisemny \"test muzyczny\" który polega na tym, że nalezy się wykazać znajomością nurtów w muzyce, trochę klasyki i wykonawców współczesnych, poza tym wystukać rytmy, wygwizdać melodyjki, zanudzić piosenkę i tego typu pierdoly

co roku przyjmują ok 30-40 osób (tak mi mówiono w 2003)... chetnych jest sporo, ale nie ma tragedii

minusy są takie, że w Polsce raczej mało jest miejsc gdzie można zrobic z tego tytuł magistra, niestety na UAM zrobisz tylko 3-letnie zawodowe (licencjat)...

jeżeli bierzesz pod uwagę zmianę swojej decyzji, powęsz trochę tutaj:

Wydział Reżyserii Dźwięku, Akademia Muzyczna im. Fryderyka Chopina

ul. Okólnik 2

00-368 Warszawa

tel. (0~22) 827-72-41 w. 83

fax. (0~22) 827-83-06

lub:

Studium Techniki Inscenizacyjnej Teatru, Filmu i TV Zakładu Doskonalenia Zawodowego

ZDZ:

tel. (0~22) 831-00-81 wew. 134, 110 lub 118,

fax (0~22) 635-78-49

Dyrektor:

dr n. hum. Zdzisław Siwak

tel. (0~22) 40-02-88

lub:

Katedra Inżynierii Dźwięku Politechniki Gdańskiej

Kontakt:

dr hab. inż. Andrzej Czyżewski

tel. (0~58) 347-13-01

e - mail: andrzej@sound.eti.pg.gda.pl

lub:

Zespół Szkół Fototechnicznych kierunek Technik Urządzeń Audiowizualnych

Kontakt :

Zespół Szkół Fototechnicznych

ul. Spokojna 13

01-044 Warszawa

tel. (0~22) 838-70-91

...

trzymam kciuki! życzę szczęścia na egzaminach wstępnych
Muzyk z zamiłowania. Pracuję w domu. Komponuję bez pośpiechu. Może wkrótce mnie usłyszycie...

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » wtorek 24 lut 2004, 00:16

Do matt669: Tak pamietam jak juz pisalem zdawalem dwa razy tylko bylem glupi i za pierwszym razem nie zlozylem papierow na protetyke bo nie wiedzialem ze to tak podobne kierunki i rze podobno mozna sie przeniesc. dlatego czekalem caly rok;) do zobaczenia(bo pewnie mijamy sie na tych przepieknych korytarzach;)))

...

he he...ze mną było podobnie...nie dostałem się na reżyserię,byłem przez rok na fizyce...przemyślałem sprawę i stwierdziłem,że jednak protetyka.idealizm idealizmem,natomiast realia są takie,że w zawodzie realizatora dźwieku trudno dziś o pracę,a protetyk ma spore szanse-wystarczy spojrzeć na ogłoszenia w instytucie akustyki.dlatego pewnie zauważyłem odwrotna tendencję-ludzie z reżyserii dźwięku przenoszą się na protetykę,albo starają się dwa kierunki ciągnąć.u nas na roku są juz chyba dwie takie osoby.a z tym przenoszeniem to różnie bywa....legendy...

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » wtorek 24 lut 2004, 00:22

minusy są takie, że w Polsce raczej mało jest miejsc gdzie można zrobic z tego tytuł magistra, niestety na UAM zrobisz tylko 3-letnie zawodowe (licencjat)...

można kontynouwać naukę na magisterskich,ale wtedy zostaje sie magistrem akustyki.

....jeżeli bierzesz pod uwagę zmianę swojej decyzji, powęsz trochę tutaj:

Wydział Reżyserii Dźwięku, Akademia Muzyczna im. Fryderyka Chopina

ul. Okólnik 2

00-368 Warszawa

tel. (0~22) 827-72-41 w. 83

fax. (0~22) 827-83-06

taaa....nie wiem czy to dobry pomysł..pamietam jak na moim egzaminie siedziałem obok zabawnych kolesi,którzy właśnie wracali z egzamu z warszawy...pokazywali mi partytury,z których sie tam zdaje egzamin...warszaffka jest ukierunkowana na muzykę poważną.

Awatar użytkownika
santana.uk

Post autor: santana.uk » wtorek 24 lut 2004, 09:28

Zgadzam sie z przedmowca warszawka to zupelnie co innego niz poznan.

Do Rob Cny: Ladnie umisz kopiowac. bo to co "napisales" to chyba wszyscy znamy bo jest na kazdej plycie EIS (w kazdym razie jak pamietam ostatnie 2 lata to tak bylo). Tyle wstepnie po drogie to co napisales o rezyseri poznanskiej to tak nie do konca prawda bo w wiekszosci o jest to co sie mowi kandydata cczyli takie cos aby nik nie wiedzial co bedzie.

Musze na razie konczyc bo czas leciec na zajecia przepraszam

Rezyseria dzwieku - Poznań

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 24 lut 2004, 09:39

...bo to co "napisales" to chyba wszyscy znamy bo jest na kazdej plycie EIS (w kazdym razie jak pamietam ostatnie 2 lata to tak bylo)...

Jest w dziale FAQ na naszym serwisie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
santana.uk

Post autor: santana.uk » wtorek 24 lut 2004, 18:05

Dzieki za przypomnienie bo ja to zawsze wiedzialem na plycie w katalogu kursy czy cos takiego.

Jesli jeszcze zas chodzi tytule naukowe to mi o wiele bardzej odpowiada wariant poznanski. Po 3 latach mam wyksztalcenia wyzsze i zawod. A pozniej jak mi sie bedzie chcialo(i bedza mnie chcieli) robie magistra z Fizyki Akustyki, albo innej specjalnosci.

A warszaskiej rezyserii to ja za bardzo nie rozumiem.
Rezyseria dzwieku - Poznań

pacinyo

Post autor: pacinyo » czwartek 26 lut 2004, 22:58

Do Biviso: Czy to znaczy, ze PW to zły wybór? Jakbyś mógł jeszcze raz wybierać poszedłbyś gdzie indziej? Przecież po politechnice masz magistra, wieksze perspektywy, tak sądze... Możesz szerzej opisać swoje zdanie o PW?

Pozdrawiam

biviso

Post autor: biviso » piątek 27 lut 2004, 11:06

...Do Biviso: Czy to znaczy, ze PW to zły wybór? Jakbyś mógł jeszcze raz wybierać poszedłbyś gdzie indziej? Przecież po politechnice masz magistra, wieksze perspektywy, tak sądze... Możesz szerzej opisać swoje zdanie o PW?

Pozdrawiam...

Idac na PW szedlem z nadzieja, ze:

1. znajde ludzi - profesjonalistow z pasja i doglebna znajomoscia zagadnien;

2. ze po 5iu latach wyjde jako specjalista, "inzynier pelna geba", tymczasem boje sie jakim inzynierem bede; co semestr wchodzi 10 nowych przedmiotow prowadzonych na zasadzie "wstep do zarysu podstaw...", czysta teoria; wychodzisz z plytka wiedza teoretyczna na 100 tematow, w zadnym nie bedac "specem". Powiem ze nie jestem na Wydz. Elektroniki, jako ze ten to chyba odwrotnosc mojego, na specjalizacji dotyczacej dzwieku i obrazu.

Powtarzam: skupic sie na zapleczu sprzetowym w celu samoedukacji (bo nikt niczego Cie nie nauczy)!!! POzdr.

P.S. Mamy na wydz. ProToolsa LE, z ktorego razem ze mna umie obsluzyc moze 8 osob, przy czym zaden ze "specjalistow"-pedagogow:))))
Muzyka i dźwięk, ponadto fotografia i po trochu elektronika.

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » piątek 27 lut 2004, 11:11

Powiem ze nie jestem na Wydz. Elektroniki

Czyzbyś był na wydziale Mechatroniki?? Też tam się wybieralem ale jakoś bardziej mnie przekonała PWr i zobaczymy jak to będzie ale na razie czarno to widzę.
Nie ma co

ODPOWIEDZ