studiować na UAM nie studiuję, ale zamierzałem
byłem i powiem co wiem:
lokalizacja wydziału- spory kawałek od miasta, w sumie w lesie, ale kompleks budynków nowoczesny- wygląda naprawdę świetnie
(jeżeli tam byłeś wiesz o czym mówię)
doskonale wyposażone laboratoria i ciekawe przedmioty, choć na 1szym roku dużo matmy i fizyki
egzaminy wstepne wieloetapowe, głównie fizyka i jeżeli dobrze pamietam: matematyka, ale to nie koniec-
po zdaniu pisemnych musisz przejśc ustno-pisemny \"test muzyczny\" który polega na tym, że nalezy się wykazać znajomością nurtów w muzyce, trochę klasyki i wykonawców współczesnych, poza tym wystukać rytmy, wygwizdać melodyjki, zanudzić piosenkę i tego typu pierdoly
co roku przyjmują ok 30-40 osób (tak mi mówiono w 2003)... chetnych jest sporo, ale nie ma tragedii
minusy są takie, że w Polsce raczej mało jest miejsc gdzie można zrobic z tego tytuł magistra, niestety na UAM zrobisz tylko 3-letnie zawodowe (licencjat)...
jeżeli bierzesz pod uwagę zmianę swojej decyzji, powęsz trochę tutaj:
Wydział Reżyserii Dźwięku, Akademia Muzyczna im. Fryderyka Chopina
ul. Okólnik 2
00-368 Warszawa
tel. (0~22) 827-72-41 w. 83
fax. (0~22) 827-83-06
lub:
Studium Techniki Inscenizacyjnej Teatru, Filmu i TV Zakładu Doskonalenia Zawodowego
ZDZ:
tel. (0~22) 831-00-81 wew. 134, 110 lub 118,
fax (0~22) 635-78-49
Dyrektor:
dr n. hum. Zdzisław Siwak
tel. (0~22) 40-02-88
lub:
Katedra Inżynierii Dźwięku Politechniki Gdańskiej
Kontakt:
dr hab. inż. Andrzej Czyżewski
tel. (0~58) 347-13-01
e - mail:
andrzej@sound.eti.pg.gda.pl
lub:
Zespół Szkół Fototechnicznych kierunek Technik Urządzeń Audiowizualnych
Kontakt :
Zespół Szkół Fototechnicznych
ul. Spokojna 13
01-044 Warszawa
tel. (0~22) 838-70-91
...
trzymam kciuki! życzę szczęścia na egzaminach wstępnych
Muzyk z zamiłowania. Pracuję w domu. Komponuję bez pośpiechu. Może wkrótce mnie usłyszycie...