Przed nagaraniem na MD
Czy przed nagraniem na mini disc ustawiać sygnał karty muzycznej na -10 dB czy custom? I jeszcze jedno.jak ustawiać dynamikę wszystkich utworów by chodziło wszystko tak samo? Bo niestety muszę bawić się trochę mikserem przecież to bez sensu!!! Dzięki serdeczne z góry!!! Pozdrawiam

Zajmuję się muzyką, mam zespół muzyczny.
Re: Przed nagaraniem na MD
...Czy przed nagraniem na mini disc ustawiać sygnał karty muzycznej na -10 dB czy custom? I jeszcze jedno.jak ustawiać dynamikę wszystkich utworów by chodziło wszystko tak samo? Bo niestety muszę bawić się trochę mikserem przecież to bez sensu!!! Dzięki serdeczne z góry!!! Pozdrawiam
...
Chyba każdy ma ten problem kto używa md, to zależy od utworów ja staram się nagrywać je w miare równo porównując z wczesniej nagranymi a zresztą trening czyni mistrza

Chyba każdy ma ten problem kto używa md, to zależy od utworów ja staram się nagrywać je w miare równo porównując z wczesniej nagranymi a zresztą trening czyni mistrza

...Czy przed nagraniem na mini disc ustawiać sygnał karty muzycznej na -10 dB czy custom? I jeszcze jedno.jak ustawiać dynamikę wszystkich utworów by chodziło wszystko tak samo? Bo niestety muszę bawić się trochę mikserem przecież to bez sensu!!! Dzięki serdeczne z góry!!! Pozdrawiam
...
-10dB? A może to nie w tym rzecz... Może Twoja karta ma ma wyjścia +4/-10dB - to jest to dopasowanie poziomu wejść/wyjść i powinno być ustawione niezależnie od poziomu utworu - to chodzi o urządzenia. Jeżeli MD jest z półki pro te pewnie będziesz miał wejścia symteryczne +4dBU i może przełączalne na -10dBV (niesymetryczne). Konsumencki sprzęt to raczej -10dBV, choć niekoniecznie musi to być regułą. Poziom szczytowy jeśli będzie oscylował w okolicy -1dBFS nie powinien nic złego przynieść - jeśli przegrywasz analogowy to wygeneruj sobie taki sygnał testowy - z takim poziomem szczytowym i skalibruj poziom zapisu w MD.
Jacek

-10dB? A może to nie w tym rzecz... Może Twoja karta ma ma wyjścia +4/-10dB - to jest to dopasowanie poziomu wejść/wyjść i powinno być ustawione niezależnie od poziomu utworu - to chodzi o urządzenia. Jeżeli MD jest z półki pro te pewnie będziesz miał wejścia symteryczne +4dBU i może przełączalne na -10dBV (niesymetryczne). Konsumencki sprzęt to raczej -10dBV, choć niekoniecznie musi to być regułą. Poziom szczytowy jeśli będzie oscylował w okolicy -1dBFS nie powinien nic złego przynieść - jeśli przegrywasz analogowy to wygeneruj sobie taki sygnał testowy - z takim poziomem szczytowym i skalibruj poziom zapisu w MD.
Jacek
A nie możesz posłać cyfrą?
to wtedy odpadnie problem sprzętowy...
JA
JA
www.surogat.pl
- tomsfactory
Jacek...
Czytam to i przypomina mi sie Ulises i strumien swiadomosci. W oryginale ciezko sie to czyta.:)
> -10dB? A może to nie w tym rzecz...
Czytam to i przypomina mi sie Ulises i strumien swiadomosci. W oryginale ciezko sie to czyta.:)...
? Chodzi o niescislosci? Staralem sie uproscic... Moze za bardzo zamotalem...
Jacek
Czytam to i przypomina mi sie Ulises i strumien swiadomosci. W oryginale ciezko sie to czyta.:)...
? Chodzi o niescislosci? Staralem sie uproscic... Moze za bardzo zamotalem...
Jacek
...A nie możesz posłać cyfrą?
JA...
WYJSCIE Z KARTY MAM,TYLKO MD NIE MA WEJSCIA. KARTĘ MAM AUDIOPHILA
JA...

Zajmuję się muzyką, mam zespół muzyczny.
- tomsfactory
Zaraz zaraz nie masz wejscie w MD na cyfre - to jakiś żart???????
Jaki to jest MD???????
Pierwsze słysze
Jeli to deck to ma na bank
A jesli portable - czyli kieszonkowo-przenośn :)
i ma mozliwosc nagrywanie (nie jest odtwarzaczem) to ma gniazdo uniwersalne i wymaga tylko innego optycznego kabelka z inna koncowka.
No chyba ze Ty na prawde masz jakis wynalazek