Tani, a dobry mikser do domowego studia
Tani, a dobry mikser do domowego studia...?
Re: Tani, a dobry mikser do domowego studia
Yamaha MG10/2
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...lub Yamaha MG12/4
około 1000PLN...
Napisz co ma mieć, ile wejść, ile na XLR, czy ma mieć directy, inserty, fantom, itp. Co chcesz wbijać: wokale, gitary, dęte, smyczki? To wszystko jest ważne, jeżeli nie zalezy Ci na jakości preampów i brzmieniu to Yamaha jest OK, bo ma sporo wejść, ale może lepiej kupić coś mniejszego lepszej jakości.
Pozdryw.
Hoff

Napisz co ma mieć, ile wejść, ile na XLR, czy ma mieć directy, inserty, fantom, itp. Co chcesz wbijać: wokale, gitary, dęte, smyczki? To wszystko jest ważne, jeżeli nie zalezy Ci na jakości preampów i brzmieniu to Yamaha jest OK, bo ma sporo wejść, ale może lepiej kupić coś mniejszego lepszej jakości.
Pozdryw.
Hoff
......lub Yamaha MG12/4
około 1000PLN...
Pozdryw.
Hoff...
Nie zgodzę się,jesli chodzi o brzmienie,to właśnie Yamaha jest lepszej jakości (w tej kategorii cenowej na pewno).Behringery odpadają,Spirit notepad hmm,Tapco Mackie'go?Mackie i Soundcraft są droższe.Ciężko jest coś wybrać,a Yamaszka poniżej pewnego poziomu nie spada.
Pozdrawiam,Bartek.

Pozdryw.
Hoff...
Nie zgodzę się,jesli chodzi o brzmienie,to właśnie Yamaha jest lepszej jakości (w tej kategorii cenowej na pewno).Behringery odpadają,Spirit notepad hmm,Tapco Mackie'go?Mackie i Soundcraft są droższe.Ciężko jest coś wybrać,a Yamaszka poniżej pewnego poziomu nie spada.
Pozdrawiam,Bartek.
Bartek dobrze mówi! Te nowe yamaszki reprezentują bardzo dobry poziom.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
eis, eis, baby!
Dzięki chłopaki myślę że Yamaha MG10/2 zdecydowanie mi wystarczy.
...Tapco Mackie'go?
Mam, gra ładnie i jest solidnie wykonany. Polecam.
Zbych
Mam, gra ładnie i jest solidnie wykonany. Polecam.
Zbych
gdzie w polsce mozna kupic 16/6fx??(najlepiej na raty:-D!)
bylem na stronie dystrybutora i noge znalezc???
pozdrawiam
bylem na stronie dystrybutora i noge znalezc???
pozdrawiam
from one source all things depend....
Panowie, skoro niektorzy mowią o wyższości Yamahy nad Behringerem czy Phonic'iem to moze napiszcie pod jakim wgldem są lepsze i jak to udowodniliścieści sobie przy pracach domowego nagrywnia. Niechodzi mi tu o porownanie danych technicznych ze specyfikacji w instrukcji czy kofiguracji , tylko konkretnie o uzyskany efekt i wrazenie sluchowe jakosci dzwięku. Mialem oba miksery w domu i nagrywalem na nich. Gdy dalem posluchac dobrze obeznanemu muzykowi i realizatorowi efektow nagrania - nie byl wstanie odroznic ani pod wgledem szumów ani klarownosci brzmienia zktorego miksera odsluchiwal sygnal.