Monitory do małego studia
Mi też podobały się monitory Alesisa, ale niestety nie te obecnie produkowane, które mają okropne plastikowe brzmienie, pozbawione głębi, jakość strasznie stłumiona jakby skompresowana środkowa góra.
Szkoda że tych starych już nie produkują.
Niedawno słyszłem u kolegi nEary i w tej klasie cenowej uważam że są cgyba najlepszym wyborem , joko że są strojone pod legendarne doskonałe Eaventy 20/20 Bass ,co dla mnie jest wzorem brzmienia za rozsądną kasę.
Klik Klak
Szkoda że tych starych już nie produkują.
Niedawno słyszłem u kolegi nEary i w tej klasie cenowej uważam że są cgyba najlepszym wyborem , joko że są strojone pod legendarne doskonałe Eaventy 20/20 Bass ,co dla mnie jest wzorem brzmienia za rozsądną kasę.
Klik Klak
- mr-hammond
Re: Monitory do małego studia
Wielkie dzieki za odzew panowie :)
Rozumiem ze za te pieniązki to cudów nie bedzie , a chyba warti wydac troszke wiecej i tego Alesisa kupic :)
Mysle ze to bedzie to , trzeba bedzie sie obsłuchac i działac :)
Jeszcze raz dzieki :)
POZDRAWIAM
PAWEŁ
Rozumiem ze za te pieniązki to cudów nie bedzie , a chyba warti wydac troszke wiecej i tego Alesisa kupic :)
Mysle ze to bedzie to , trzeba bedzie sie obsłuchac i działac :)
Jeszcze raz dzieki :)
POZDRAWIAM
PAWEŁ
Pare godzin temu doszły do mnie pasywne Alesisy Mk2. Po części podzielam opinie Magellana. Ogólnie monitorki brzmią troche nijako... ale za to są o wiele bardziej neutralne od domowych kolumn, po prostu nie upiększają dźwięku. To jest ich plus i dla tego je kupiłem.
Dotychczas używałem kolumn powiedzmy że z najniższej półki sprzętu audiofilskiego, które posiadały konkretny charakter itd... dlatego jak na razie lekko mnie męczą "zamulone" Alesisy...
Pozdrawiam
Dotychczas używałem kolumn powiedzmy że z najniższej półki sprzętu audiofilskiego, które posiadały konkretny charakter itd... dlatego jak na razie lekko mnie męczą "zamulone" Alesisy...
Pozdrawiam

legendarne doskonałe Eaventy 20/20 Bass
wspomniales o eventach - mnie sie podoba nawet zwykle 20/20 to wczesniejsze.. zarabiste monitory.. co do near - nie slyszalem nie mam zdania :)
[addsig]
wspomniales o eventach - mnie sie podoba nawet zwykle 20/20 to wczesniejsze.. zarabiste monitory.. co do near - nie slyszalem nie mam zdania :)
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
...Ktos o tych monitorkach juz sie dobrze wypowiadal na forum....Slyszalem tylko dobre opinie. Cena rzeczywiscie kusi...
Kup - wytestuj - i powiesz mi jak oe pracuja :D :D
[Post edytowany przez Admina w dniu 19/02/2004]...
Zapytam jeszzce raz.
Co to znaczy "Post edytowany przez Admina"?
Cos edytuja mnei tu ostatnio :(
Zapytam jeszzce raz.
Cos edytuja mnei tu ostatnio :(
GG: 3639545
- mr-hammond
......Ktos o tych monitorkach juz sie dobrze wypowiadal na forum....Slyszalem tylko dobre opinie. Cena rzeczywiscie kusi...
Zapytam jeszzce raz.
Cos edytuja mnei tu ostatnio :(...
tez sie zastanawiałem i to chyba chodzi o to ze twoja odpowiedź mu sie nie spodobała i postanowił ja edytowac , ciekawe w jakim edytorze moze audio ?:)
pozdrawiam
PAWEŁ
Zapytam jeszzce raz.
tez sie zastanawiałem i to chyba chodzi o to ze twoja odpowiedź mu sie nie spodobała i postanowił ja edytowac , ciekawe w jakim edytorze moze audio ?:)

pozdrawiam
PAWEŁ

Zapytam jeszzce raz.
Zabojad chyba cię lubi - może mu kogoś przypominasz np. mnie
Zabojad chyba cię lubi - może mu kogoś przypominasz np. mnie

...Mi też podobały się monitory Alesisa, ale niestety nie te obecnie produkowane, które mają okropne plastikowe brzmienie, pozbawione głębi, jakość strasznie stłumiona jakby skompresowana środkowa góra.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą, mam te Alesisy, mam również Genelec'i 1030 oraz Yamaha NS10M, więc mam porównanie. Naturalnie nie są to monitory z najwyższej półki, ale w cenie do 3000 nie mają żadnego konkurenta, w tym osławione Yamahy "5", do nich może odnosić się Twoja opinia. Poza tym, mój znajomy ma "stare" Alesisy i właśnie wymienia je na nowe, bo uważa, że są lepsze, tak więc chyba zbyt radykalnie je oceniasz. Poza tym, według "Retailera" (czasopismo z USA, traktujące o rynku detalicznym instrumentów) są to najchętniej kupowane monitory w USA w kategorii do 1000USD, no ale tam w Ameryce g..... słyszą, nie ma to jak polskie ucho.
Pozdrawiam
Hofi
Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą, mam te Alesisy, mam również Genelec'i 1030 oraz Yamaha NS10M, więc mam porównanie. Naturalnie nie są to monitory z najwyższej półki, ale w cenie do 3000 nie mają żadnego konkurenta, w tym osławione Yamahy "5", do nich może odnosić się Twoja opinia. Poza tym, mój znajomy ma "stare" Alesisy i właśnie wymienia je na nowe, bo uważa, że są lepsze, tak więc chyba zbyt radykalnie je oceniasz. Poza tym, według "Retailera" (czasopismo z USA, traktujące o rynku detalicznym instrumentów) są to najchętniej kupowane monitory w USA w kategorii do 1000USD, no ale tam w Ameryce g..... słyszą, nie ma to jak polskie ucho.
Pozdrawiam
Hofi
Chcialbym przekazac szanownemu Adminowi, ze ja to taki dobry chlopaczyna jestem, uprzejmy,przyjacielski - mamusi czesto pomagalem, gdy bylem maly -glaskali mnie po glowce, zreszta teraz czasami tez mnie glaszcza....
Dlatego prosze byc fajnym i mnie nie edytowac....
A tak na powaznie to Hoffander..jestem ciekaw tych GENELECOW 1030; kiedys chcialem kupic 1032 ale odradzono mi, poniewaz ponoc wszystko brzmi na nich ladnie..
Interesuje sie Adamami - chyba wybiore S-2.5A, chociaz slyszalem dobre opinie o S-1..tylko te S-1 maja taki malutki glosniczek basowy.... nie wiem czy sie nadaja do majsteringu

Dlatego prosze byc fajnym i mnie nie edytowac....
A tak na powaznie to Hoffander..jestem ciekaw tych GENELECOW 1030; kiedys chcialem kupic 1032 ale odradzono mi, poniewaz ponoc wszystko brzmi na nich ladnie..

Interesuje sie Adamami - chyba wybiore S-2.5A, chociaz slyszalem dobre opinie o S-1..tylko te S-1 maja taki malutki glosniczek basowy.... nie wiem czy sie nadaja do majsteringu

GG: 3639545
- minimalmusic
wydaje mi sie, ze cena za pasywne monitory w przypadku S2.5 jest lekko wygorowana..