Audiotrak Prodigy 192 czy lepiej nagrywac microfon przez wejscie mic czy przez mixer i przez line ?
pozdrawiam
PAWEŁ
Audiotrak Prodigy192, liniowo czy mic.?
- mr-hammond
Re: Audiotrak Prodigy192, liniowo czy mic.?
Najlepiej liniowo... sygnał z mikrofonu jest wtedy mocniejszy...
- mr-hammond
...Najlepiej liniowo... sygnał z mikrofonu jest wtedy mocniejszy......
a jak z przetwornikami w tej karcie , bo bede na niej nagrywał, a nie mam jej w domu .:(Czyli wejscie mic . sobie poprostu odpuscic?
czy ono mocno szumi ?
Bo jesli bede miał mic pojemnosciowy ,a mój mixer nie ma zasilania phantom to tylko zostaje wejscie mic ,wiec boje sie o jakosc nagrania ,czy słusznie ?
Druga sprawa to preamp czy nagrywac vocal liniowoz preampem czy wejsciem mic. z preampem ? (jeszcze preampa nie ma ,ale pytam przyszłosciowo ):)
pozdrawiam
PAWEŁ
a jak z przetwornikami w tej karcie , bo bede na niej nagrywał, a nie mam jej w domu .:(Czyli wejscie mic . sobie poprostu odpuscic?
czy ono mocno szumi ?
Bo jesli bede miał mic pojemnosciowy ,a mój mixer nie ma zasilania phantom to tylko zostaje wejscie mic ,wiec boje sie o jakosc nagrania ,czy słusznie ?
Druga sprawa to preamp czy nagrywac vocal liniowoz preampem czy wejsciem mic. z preampem ? (jeszcze preampa nie ma ,ale pytam przyszłosciowo ):)
pozdrawiam
PAWEŁ

- mr-hammond
ja wiem ze to zbyt prostedla Was ,a ja nie chce experymentowac , tyle ludzi doswiadczonych na forum wiec napewno ktos wie
pozdrawiam i dzieki za wszelkie info
Paweł

pozdrawiam i dzieki za wszelkie info
Paweł