NS-10 kontra Genelec 1029A
Ha ... a szkoda ze kolega nie słyszał ADAM S1A ,kolumienki ktore sa ładne a zarazem smieszne bo takie malutkie i troche drogie . miałem okazje porownywac je do Yamaha NS10 , genelec 1029 , 10 30 i Tanoy , nie pamietam modelu . i tutaj zaskoczenie , z takiego malucha wydobywa sie no moze nie potega , ale naprawde zaskakujace brzmienie , 40 Hz - 35 kHz , zastanawiałem sie skad sie bierze ten ""dołek"" bo doł to nie był w takich malutkich kolumienkach :) Reszta zawodnikow przepadła . Co prawda to juz inna bajka , ale po dołaczeniu subwoofer-a . czapki z głow spadły , http://www.adam-audio.com/frameset/start.htm...
To w koncu na stronie dystrybutora ADAMOW ceny tych monitorow podane sa z VATEM czy bez??? Bo ktos w jakims tescie podal kiedys cene i byl bardzo zadowolony ze niedrogo. JA patrze a to cena bez VATU......Niech no ktos mnie oswieci
www.audiotech.home.pl
Chodzilo dokladnie o ADAM S2.5-A - cena 1300 EURO.....
GG: 3639545
Re: NS-10 kontra Genelec 1029A
Ja tylko tak z ciekawości: czemu wykres w zakresie 500-10k składa się z dwóch krzywych: jednej z peak'iem a drugi bez? Czy to jest jeden pomiar czy "coś" złożone z kilku pomiarów? Tylko z ciekawości....
)

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Ja tylko tak z ciekawości: czemu wykres w zakresie 500-10k składa się z dwóch krzywych: jednej z peak'iem a drugi bez? Czy to jest jeden pomiar czy "coś" złożone z kilku pomiarów? Tylko z ciekawości....
)...
Tutaj chodziło o przeróbkę tych odsłuchów NS-10, które rzekomo mają podbite 1500 Hz aż o + 7dB. Także te dwie kreski to jest różnica w modyfikacji zwrotnicy. Dzięki temu zabiegowi monitory nie mają tego podbicia.
A tak przy okazji niech mi ktoś powie:
Co wspólnego mają NS-10m z liniową charakterystyką ?
Owszem słuchałem ich i wiem jak brzmią ale powiem szczerze, że dziwię się jak na tym można cokolwiek miksować. Jedyną chyba ich zaletą jest to, że nie męczą ucha. Najbardziej rozczarowuje mnie bas, który jest kompletnie nieczytelny.

Tutaj chodziło o przeróbkę tych odsłuchów NS-10, które rzekomo mają podbite 1500 Hz aż o + 7dB. Także te dwie kreski to jest różnica w modyfikacji zwrotnicy. Dzięki temu zabiegowi monitory nie mają tego podbicia.
A tak przy okazji niech mi ktoś powie:
Co wspólnego mają NS-10m z liniową charakterystyką ?
Owszem słuchałem ich i wiem jak brzmią ale powiem szczerze, że dziwię się jak na tym można cokolwiek miksować. Jedyną chyba ich zaletą jest to, że nie męczą ucha. Najbardziej rozczarowuje mnie bas, który jest kompletnie nieczytelny.
ok, dziekuję
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...