Motif 6, może coś innego?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Rav1983
Motif 6, może coś innego?

Post autor: Rav1983 » sobota 07 lut 2004, 21:52

Witam, przymierzam się za ok 2-3 miesiące do zakupu workstation. Problem polega na tym, że od około 4 lat byłem zainteresowany głównie gitarą i nie jestem do końca na bieżąco ze sprzętem. Instrument powinien być dość wszechstronny - głównie do muzyki będącej połączeniem industrialu, acid jazzu i trip-hopu, a więc zarówno naturalne barwy jak i wszelkiego rodzaju syntetyka. Zamierzam na zakup przeznaczyć ok 4000 (raczej mniej niż więcej). Wydaje mi się że najsensowniejsze będzie sprowadzenie z USA używanej Yamahy Motif 6, ale interesują mnie wszelkie sugestie jaki jeszcze instrument warto rozważyć (chętnie z próbkami brzmień).

Ktos może sprawdzał klawisze z USA i orientuje się jaki to koszt?

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Motif 6, może coś innego?

Post autor: Groover » sobota 07 lut 2004, 21:57

...Witam, przymierzam się za ok 2-3 miesiące do zakupu workstation. Problem polega na tym, że od około 4 lat byłem zainteresowany głównie gitarą i nie jestem do końca na bieżąco ze sprzętem. Instrument powinien być dość wszechstronny - głównie do muzyki będącej połączeniem industrialu, acid jazzu i trip-hopu, a więc zarówno naturalne barwy jak i wszelkiego rodzaju syntetyka. Zamierzam na zakup przeznaczyć ok 4000 (raczej mniej niż więcej). Wydaje mi się że najsensowniejsze będzie sprowadzenie z USA używanej Yamahy Motif 6, ale interesują mnie wszelkie sugestie jaki jeszcze instrument warto rozważyć (chętnie z próbkami brzmień).

Ktos może sprawdzał klawisze z USA i orientuje się jaki to koszt?

...

4000 czego? Bagsów?

Zainteresuj się Korgiem Triton i Triton LE.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Rav1983

Post autor: Rav1983 » sobota 07 lut 2004, 22:33

Raczej 4000 pln... Z taką kwotą na e-bay'u spokojnie znajdę Motif 6. Tritona też brałem pod uwagę, no ale właśnie nie wiem... może jeszcze jakieś inne propozycje?

WG

Post autor: WG » niedziela 08 lut 2004, 01:51

...Raczej 4000 pln... Z taką kwotą na e-bay'u spokojnie znajdę Motif 6. Tritona też brałem pod uwagę, no ale właśnie nie wiem... może jeszcze jakieś inne propozycje?...

Faktycznie. Ale to chyba jakaś anomalia. Motif za 1200$. Ciekawe ile z nich jest sprawnych

Ale masówka

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » niedziela 08 lut 2004, 01:55

...Raczej 4000 pln... Z taką kwotą na e-bay'u spokojnie znajdę Motif 6. Tritona też brałem pod uwagę, no ale właśnie nie wiem... może jeszcze jakieś inne propozycje?...

Wydaje mi się, że sięgając na półkę w takim przedziale cenowym, orientujemy się raczej, co chcemy....

Czemu Motif? Nie lepiej Wavestation lub Pa1?

Albo jakieś wypasione Pentium po prostu???

:) :) :)

Awatar użytkownika
bravo

Post autor: bravo » niedziela 08 lut 2004, 10:59

Mam motifa6 i mogę powiedzieć że instrument jest świetny , przede wszystkim ma znakomite brzmienie , począwszy od brzmień naturalnych po wszelakiego rodzaju synthy . Jeśli chodzi o sprowadzenie klawisza z U.S.A . to sam miałem taki zamiar. Motifa spokojnie kupisz na ebayu za 1100$ , nawet czasami z rozszerzeniami , ale musisz sobie zdać sprawę z kilku rzeczy. Prawie nikt z oferujących klawisze na ebayu nie chce ich wysyłać poza teren U.S.A i Kanady , więc musiałbyś mieć kogoś tam , żeby ci kupił i wysłał do Polski , po drugie możesz mieć pecha i dowalą ci cło i podztek , ponadto sam widziałem na własne oczy co robi się z paczkami choć są na nich napisy " fragile " .Sam miałem tam kupić bo miał mi kto ich wysłać ze Stanów , ale po przeliczeniu wszystkich kosztów kupiłem go używanego w Polsce. Różnica wyszła około 1500 zł , ale sam widziałem klawisz na własne oczy i wiedziałem co biorę , bez żadnych obaw . Pozdrowienia .PAWEŁ

ODPOWIEDZ