Nagrywanie w Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
ArturN
Nagrywanie w Cubase

Post autor: ArturN » środa 04 lut 2004, 00:02

Witam,

Jestem zupelnie nowy w Cubase wiec pewnie moje pytanie bedzie naiwne?Chodzi mi o nagrywanie skopiowanego wave którego w jakims tam spsoob juz obrobilem itp i teraz chcialbym calosc zgrac znow do wava.I niestety kiedy uruchamiam nagrywanie to kasuje mi sie caly kawalek? Robilem juz cos identycznego w WaveLab i tam bylo ok. A tutaj nie wiem co z tym zrobic?

pozdrawiam

Artur

Awatar użytkownika
MB

Re: Nagrywanie w Cubase

Post autor: MB » środa 04 lut 2004, 00:17

Nagranie?? A nie chodzi Ci przypadkiem o zgranie miksu do pliku? Jeśli tak, to należy użyć funkcji Audio Mixdown z menu File/Export

Awatar użytkownika
soltys

Post autor: soltys » czwartek 05 lut 2004, 11:44

Ustaw lokatory na początku i końcu utworu i zrób tak jak napisał wyżej MB. Nie wciskaj żadnego nagrywania!
Zajmuję się muzyką, mam zespół muzyczny.

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 05 lut 2004, 12:04

Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » czwartek 05 lut 2004, 21:25

......Jestem zupelnie nowy w Cubase...

http://helion.pl/ksiazki/cubxst.htm

mam pytanie, czy informacje zawarte w tej książce o cubase sx, będą również przydatne dla użytkowników jego starszej wersji vst?
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 05 lut 2004, 23:46

...mam pytanie, czy informacje zawarte w tej książce o cubase sx, będą również przydatne dla użytkowników jego starszej wersji vst?...

Będą!
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Gizmo

Post autor: Gizmo » piątek 06 lut 2004, 07:35

...Witam,

Jestem zupelnie nowy w Cubase wiec pewnie moje pytanie bedzie naiwne?Chodzi mi o nagrywanie skopiowanego wave którego w jakims tam spsoob juz obrobilem itp i teraz chcialbym calosc zgrac znow do wava.I niestety kiedy uruchamiam nagrywanie to kasuje mi sie caly kawalek? Robilem juz cos identycznego w WaveLab i tam bylo ok. A tutaj nie wiem co z tym zrobic?

pozdrawiam

Artur...

Aha, ważna sprawa. Nie odtwarzaj i nie nagrywaj wszystkiego na jednej ścieżce:) Jeśli już koniecznie chcesz zgrywać, odtwarzając jednocześnie, to utwórz sobie drugi track audio, albo tak, jak kolega wcześniej powiedział - czyli "po cichu": lokatory i File->Export Audio->..." Pozdrawiam

ODPOWIEDZ