Zakłócenia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
switch
Zakłócenia

Post autor: switch » wtorek 03 lut 2004, 11:52

Witam!

Dosyć nietypowa prośba. Szukam informacji na temat zakłóceń sygnału audio w studiu (najlepiej z przykładami dźwiekowymi).Zaznaczam, że interesuje mnie studio i najczęściej spotykane zakłócenia (przydźwięk sieciowy,zakłócenia wprowadzane przez monitor itd) .Chodzi o to że zmagam się z takowymi i dochodzę do wniosku że tak do końca to nie znam swojego "wroga".Lutuje kable, walczę z szumami,brumami itd. ale wszystko to robię "na zaś" i trochę nieświadomie z czym walczę.Chciałbym po usłyszeniu takowego zakłócenia wiedzieć od czego zacząć a nie szukać po omacku.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Wszystko co bylo na ten temat w EiS mam przeczytane.Chcę więcej:)

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Zakłócenia

Post autor: KamilFX » wtorek 03 lut 2004, 12:14

Ha ja z brumami też mam fajną historie. Otóż w akademiku rozstawiłem kompa i wzmacniacz no i podłaczyłem to do innych gniazdek. Ludzie!!! jak to brumiło już mysłałem że moja karta padła. Jak się okazało to mamy gnazdka specjalne do kompów i tam też podłączyłem komputer a wzmacniacz pod inne gniazdko które jest na oddzielnej linii (dobre bo jak światło w pokoju padnie to chociaż komp działa) no i przęłączyłem wszystko do jednego gniazdka ( tego od kompa) i co?.... działa pieknie aż się zdziwiłem. Nie brumi nie szumi i wszystko ladnie gra.

P.S. Własnie sobie słucham St.Germain (jazzik) polecam, polecam.

Nie ma co

switch

Re: Zakłócenia

Post autor: switch » wtorek 03 lut 2004, 12:37

P.S. Własnie sobie słucham St.Germain (jazzik) polecam, polecam.

...

Polecam również chociaż ja bym to nazwał jazzujacą elektroniką ;)

ODPOWIEDZ