Witam.
Z niekłamanym zainteresowaniem wysłuchałem demonstracji programu Vocaloid na stronie www.zero-g.co.uk. Co sądzicie na ten temat? Ma to jakąś przyszłość, czy pozostanie ciekawostką?
Ja myślę, że rozwój programów wokalowych powinien pójść (a może już poszedł??} w kierunku emulacji w czasie rzeczywistym dowolnego głosu, np. znanego artysty. Ładujemy zestaw próbek głosu np. pana Wondera albo Stinga - do kompa lub lepiej sprzętowego vokalizera, mikrofon i jazda. Czy ktoś nad tym może pracuje? Byłbym zainteresowany... :)
Pozdrawiam.
Vocaloid - co dalej?
Re: Vocaloid - co dalej?
...Witam.
Z niekłamanym zainteresowaniem wysłuchałem demonstracji programu Vocaloid na stronie http://www.zero-g.co.uk. Co sądzicie na ten temat? Ma to jakąś przyszłość, czy pozostanie ciekawostką?
Ja myślę, że rozwój programów wokalowych powinien pójść (a może już poszedł??} w kierunku emulacji w czasie rzeczywistym dowolnego głosu, np. znanego artysty. Ładujemy zestaw próbek głosu np. pana Wondera albo Stinga - do kompa lub lepiej sprzętowego vokalizera, mikrofon i jazda. Czy ktoś nad tym może pracuje? Byłbym zainteresowany... :)
Pozdrawiam. ...
A w AudioFactory nie maja?
Chyba u nich bedzie dystrybucja.
Ciekawe jaka cena.
--
bitrate
Z niekłamanym zainteresowaniem wysłuchałem demonstracji programu Vocaloid na stronie http://www.zero-g.co.uk. Co sądzicie na ten temat? Ma to jakąś przyszłość, czy pozostanie ciekawostką?
Pozdrawiam. ...
A w AudioFactory nie maja?
Chyba u nich bedzie dystrybucja.
Ciekawe jaka cena.
--
bitrate
jeszcze jestem w stanie zrozumieć rzeczy typu virtual guitarist, czy groove agent, ale to? to jest chore
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
-
...jeszcze jestem w stanie zrozumieć rzeczy typu virtual guitarist, czy groove agent, ale to? to jest chore...
Dla mnie też, ale bardziej traktował bym to jako zabawkę :)
Dla mnie też, ale bardziej traktował bym to jako zabawkę :)
pewnie w nastepnych wersjach tego programu pojawią algorytmy przypadkowej chrypki, pauzy na nabranie powietrza, mlaśnięć, będzie można ustawić stopień seplenienia albo zaciągania jakąś regionalną gwarą

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
-
... pojawią algorytmy przypadkowej chrypki, pauzy na nabranie powietrza, mlaśnięć, będzie można ustawić stopień seplenienia albo zaciągania jakąś regionalną gwarą
...
I na Eurowizjie z nim...!!!

I na Eurowizjie z nim...!!!