Vocaloid - co dalej?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
student
Vocaloid - co dalej?

Post autor: student » poniedziałek 26 sty 2004, 20:02

Witam.

Z niekłamanym zainteresowaniem wysłuchałem demonstracji programu Vocaloid na stronie www.zero-g.co.uk. Co sądzicie na ten temat? Ma to jakąś przyszłość, czy pozostanie ciekawostką?

Ja myślę, że rozwój programów wokalowych powinien pójść (a może już poszedł??} w kierunku emulacji w czasie rzeczywistym dowolnego głosu, np. znanego artysty. Ładujemy zestaw próbek głosu np. pana Wondera albo Stinga - do kompa lub lepiej sprzętowego vokalizera, mikrofon i jazda. Czy ktoś nad tym może pracuje? Byłbym zainteresowany... :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bitrate

Re: Vocaloid - co dalej?

Post autor: Bitrate » poniedziałek 26 sty 2004, 20:09

...Witam.

Z niekłamanym zainteresowaniem wysłuchałem demonstracji programu Vocaloid na stronie http://www.zero-g.co.uk. Co sądzicie na ten temat? Ma to jakąś przyszłość, czy pozostanie ciekawostką?

Ja myślę, że rozwój programów wokalowych powinien pójść (a może już poszedł??} w kierunku emulacji w czasie rzeczywistym dowolnego głosu, np. znanego artysty. Ładujemy zestaw próbek głosu np. pana Wondera albo Stinga - do kompa lub lepiej sprzętowego vokalizera, mikrofon i jazda. Czy ktoś nad tym może pracuje? Byłbym zainteresowany... :)

Pozdrawiam. ...

A w AudioFactory nie maja?

Chyba u nich bedzie dystrybucja.

Ciekawe jaka cena.

--

bitrate

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » poniedziałek 26 sty 2004, 21:09

jeszcze jestem w stanie zrozumieć rzeczy typu virtual guitarist, czy groove agent, ale to? to jest chore
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » poniedziałek 26 sty 2004, 23:56

...jeszcze jestem w stanie zrozumieć rzeczy typu virtual guitarist, czy groove agent, ale to? to jest chore...

Dla mnie też, ale bardziej traktował bym to jako zabawkę :)

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » wtorek 27 sty 2004, 00:26

pewnie w nastepnych wersjach tego programu pojawią algorytmy przypadkowej chrypki, pauzy na nabranie powietrza, mlaśnięć, będzie można ustawić stopień seplenienia albo zaciągania jakąś regionalną gwarą

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » piątek 30 sty 2004, 01:16

... pojawią algorytmy przypadkowej chrypki, pauzy na nabranie powietrza, mlaśnięć, będzie można ustawić stopień seplenienia albo zaciągania jakąś regionalną gwarą

...

I na Eurowizjie z nim...!!!

ODPOWIEDZ