Natomiast nie wiem jak jest z PDF i nie moge˛ na sieci znalez´c´ dobrych i rzetelnych informacji na ten temat. Moz˙e ktos´ wie jak to jest. Wydaje mi sie˛, z˙e skoro OpenOffice jest darmowy, wie˛c technologie, które w sobie zawiera równiez˙ musza˛ byc´ bezp?atne bo to wyklucza?o by bezp?atnos´c´ tego oprogramowania. Niech mnie ktos´ poprawi jez˙eli sie˛ myle˛.
Adobe opublikowalo specyfikacje PDF juz jakis czas temu, co zaowocowalo powstaniem kilku programow do kreowania i/lub manipulacji plikow PDF. Osobiscie od jakiegos czasu uzywam na Macu bezplatnego programu PrintToPDF, ktory zaladowalem z plyty CD dolaczonej do jakiegos zachodniego makintoszowego magazynu. Fakt ze program jest w ten sposob rozpowszechniany i ze doczekal sie juz wersji 2.5.3 swiadczy chyba o tym ze nie ma tu zadnej sytuacji konfliktowej z Adobe.
Instrukcja obsługi do Extreme Sample Converter...
Re: Instrukcja obsługi do Extreme Sample Converter...
Ale nawet gdyby pewnych rzeczy nie udało się zrobić jak hiper-łącza to i tak jest to warte zachodu.
...
Witam!
Mr Wlodek - jesli chodzi o pdfy to mozesz Pan wykonac je rowniez w Corelu! Jesli nie masz Pan Corela i nie zalezy Panu na hiperlaczach to mozna taka instrukcje przygotowac w dowolnym darmowym programie typu office ( Staroffice czy 602PC Suite) i wydrukowac darmowa drukarka do pdf.. Jesli chodzi o te ostatnia to sluze pomoca.. pisz Pan do mnie na emalie- adres Pan posiadasz bo jestem pana klientem
[addsig]
...
Witam!
Mr Wlodek - jesli chodzi o pdfy to mozesz Pan wykonac je rowniez w Corelu! Jesli nie masz Pan Corela i nie zalezy Panu na hiperlaczach to mozna taka instrukcje przygotowac w dowolnym darmowym programie typu office ( Staroffice czy 602PC Suite) i wydrukowac darmowa drukarka do pdf.. Jesli chodzi o te ostatnia to sluze pomoca.. pisz Pan do mnie na emalie- adres Pan posiadasz bo jestem pana klientem

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
W wersji bezpłatnej jednak nie znalazłem możliwości konwersji SoundFontów do innych formatów niż Wav i Aiff... , stąd moje pytanie o manual...
Jak to. Z formatu Soundfont masz możliwośc konwersji do GigaSampler i SampleTank a także możliwość eksportu poszczególnych próbek. W wersji demo jakość próbek obcięta do 10-bit (słychać szumek).
Wersja 2.0 będzie inaczej zorganizowana. Dojdzie menu wyboru formatu źródłowego i docelowego. Również w inny sposób będą ulokowane poszczególne opcje. Taka organizacja powinna być bardzo czytelna i szybka. No i lista formatów będzie już spora i imponująca

Bawię się ostatnio SampleTankiem 2 (*),
* psss ... udam, że nie widziałem tego

czy próbki 10 bitowe pozyskane przy pomocy ExSC Demo zagrają w nim?
Tak. EXSC konwertuje do formatu SampleTank 1, który jest odczytywalny przez ST2 (w sumie to oczywiste). Po za tym niefortunny układ z IK nie pozwala mi na dodanie konwersji ST2

Witam.
Badam własnie wersję 1.3 Free Edition, i otóż właśnie w oknie Sample próbka chce się zapisywać jako wav lub aif, czyli ok; w oknie Preset/Layer tak samo, niestety, podobnie w oknie Bank... może coś u mnie nie jest ok...

Odnośnie (*), przyznaję się bez bicia, żeby szanownym forumowiczom oszczędzić niecnych domysłów...

Ale w końcu użyłem określenia "bawię się"...

A wracając do manuala - jest w porządku, może jakieś mało istotne szczegóły do poprawienia - przede wszystkim jest zrozumiała i nie wymaga domyślania się "co autor chciał przez to powiedzieć?"...
Pozdrawiam i życzę wytrwałości...
S.R.
Panie Włodku,
kiedy będzie wersja 2.0? Nie moge sie doczekać!
Niech Pan chrzani facetów od Sampletanka! Dużo hałasu i góra urodzi mysz.
kiedy będzie wersja 2.0? Nie moge sie doczekać!
Niech Pan chrzani facetów od Sampletanka! Dużo hałasu i góra urodzi mysz.