Interface audio a AMD

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
marunjo
Interface audio a AMD

Post autor: marunjo » piątek 23 sty 2004, 20:08

Witajcie ,

W końcu przesiadam się z laptopa .Hurrrraaa!!!!Niestety chciałoby się wiele ale musi wystarczyć Athlon 2500+ na Abicie NF 7 S i inne ustrojstwa . Chciałbym do tego dorzucić jakiś niedrogi interface dźwiękowy który pozwoliłby odpalić kilka programowych instrumentów i nagrać je w jedną całość.I nie czarujmy się że będą to produkcje zdobywające listy przebojów

Zależy mi na czystym dźwięku i przede wszystkim na bezproblemowej współpracy w powyższym zestawieniu ( no i wspaniałej zabawie z nutkami )

Gorąco pozdrawiam i czekam ( szczególnie na miłośników AMD w muzie)

marunjo2004

Awatar użytkownika
dejote

Re: Interface audio a AMD

Post autor: dejote » piątek 23 sty 2004, 20:31

a jak niedrogi??
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » piątek 23 sty 2004, 20:41

...Witajcie ,

W końcu przesiadam się z laptopa .Hurrrraaa!!!!Niestety chciałoby się wiele ale musi wystarczyć Athlon 2500+ na Abicie NF 7 S i inne ustrojstwa . Chciałbym do tego dorzucić jakiś niedrogi interface dźwiękowy który pozwoliłby odpalić kilka programowych instrumentów i nagrać je w jedną całość.I nie czarujmy się że będą to produkcje zdobywające listy przebojów

Zależy mi na czystym dźwięku i przede wszystkim na bezproblemowej współpracy w powyższym zestawieniu ( no i wspaniałej zabawie z nutkami )

Gorąco pozdrawiam i czekam ( szczególnie na miłośników AMD w muzie)

marunjo2004 ...

ostatno pojawiły się fajne terrateki za przyzwoite pieniądze. używałem kiedys ews 88mt na athlonie 1700xp płyta msi sprawowała się bez zarzutu.
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
marunjo

Post autor: marunjo » piątek 23 sty 2004, 20:42

...a jak niedrogi??...

co powiesz o MAYA MK II ?? ( kosztuje do 800 PLN)

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 23 sty 2004, 21:03

sam chciałem kupić ;) , ale naszczescie jjeden z moich znajomych nabył tą karte....bardzo duuuze problemy sprawiala na Athlonie , ale niewiem jak jest z MK2 , poprzedniej wersji wkazdym razie niepolecam, moze terratec phase 22 - znajomy wymienił Maye na tego Terrateca ....., a moze któryś z Waveterminali??ja osobiscie czekam na Xemulatora......narazie mam AC'97 .....
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
marunjo

Post autor: marunjo » piątek 23 sty 2004, 21:21

...sam chciałem kupić ;) , ale naszczescie jjeden z moich znajomych nabył tą karte....bardzo duuuze problemy sprawiala na Athlonie , ale niewiem jak jest z MK2 , poprzedniej wersji wkazdym razie niepolecam, moze terratec phase 22 - znajomy wymienił Maye na tego Terrateca ....., a moze któryś z Waveterminali??ja osobiscie czekam na Xemulatora......narazie mam AC'97 ..... ...

Trzebaby chyba w takim razie redakcję EiS poprosić o przetestowanie AMD - ków z "tanimi" kartami , a swoją drogą to nie rozumiem tej odwiecznej wojny Pentiumowców z Aemdekowiczami

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » piątek 23 sty 2004, 22:33

a swoją drogą to nie rozumiem tej odwiecznej wojny Pentiumowców z Aemdekowiczami

Pozdrawiam...

To proste. W dzisiejszym świecie obserwujemy zanik poczucia wartości wyższych jak patriotyzm, honor, rodzina, dekalog itp. A człowiek bez wartości żyć nie może, dlatego jako "swoje" traktuje różne głupoty jak kluby piłkarskie, procesory, spodnie czy buty. Po prostu człowiek musi z natury być po stronie czegoś, ma taką wewnętrzną potrzebę. Dlatego te spory przeważnie pełne są stereotypów i uproszczeń bo nieważne jaka jest prawda tylko na czyim stanie.

Prawdę mówiąc dobieranie interfejsu pod procesor to lekkie przegięcie. To tak jakby dobierać radio w samochodzie w zależności od silnika. Należy sobie zastrzec mozliwość oddania w przypadku istnienia konfliktów sprzętowych i wybrać najlepszy interface - najlepszy sam w sobie a nie w odniesieniu do procesora.

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » sobota 24 sty 2004, 01:29

...Witajcie ,

Zależy mi na czystym dźwięku i przede wszystkim na bezproblemowej współpracy w powyższym zestawieniu

Moja RME Digi96/8 PST śmiga super na AMD 2600 Barthon

Kosztuje 1600pln ale warta swojej ceny. Mała latencja i zmiana buffora ASIO bez restartu kompa... Zabezpieczenia monitorów przed peak'iem startowym komputera i takie tam :)

Pozdrawiam

Bartek

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » sobota 24 sty 2004, 04:19

...a swoją drogą to nie rozumiem tej odwiecznej wojny Pentiumowców z Aemdekowiczami

Pozdrawiam...

Nie zauważyłem żadnej wojny czy sporów, w każdym razie na pewno nie w takiej skali jak między PC-towcami i Makowcami. Po prostu Athlony są tańsze i kłopotliwsze pod kilkoma względami, Intele lepsze i droższe. Mechanizm prosty - jak ze wszystkim za pieniądze.

MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
marunjo

Post autor: marunjo » sobota 24 sty 2004, 08:27

Super , co prawda przekracza to pewne założenia o 100 % ,ale....

Muszę jeszcze "pogrzebać" wśród producentów francuskich . Pamiętam , że kilka lat wstesz na łamach EiS chwalono kilka niedrogich modeli ...

ODPOWIEDZ