Słuchajcie tak sobie siedzę nad kompem przeglądam oferty i mam dylemacik. Jakbym kiedyś chciał kupić mikser i podłączyć do niego wszystko to jak to zrobić? Wiem że mikrofony klawisze jakiś odtwarzacz CD to do miksera normalnie ale nie wiem jak podłączyć kompa. Dobrze by go bylo podłączyć pod wyjście główne miksera i tak na niego nagrywać ale wtedy odsłuchy muszę podłaczyć do kompa żeby coś słyszeć a ja tak nie chce dobrze by bylo gdyby odsłuchy były podłączone do miksera do wyjścia C-R tak żebym mógł bez włączania kompa słuchać muzyki albo grać na klawiszach. Myślałem o tym żeby podłączyć kompa pod wysyłkę AUX i tam przydzielać ilość sygnału do nagrywania. Napiszcie coś jak macie skonfigurowane swoje studia.
Z góry dziekuję.
Połączenie
Re: Połączenie
Aux jak najbardziej jeśli komputer jest trochę na dalszym planie, a wyjście audio kompa, na kanał stereo miksera. choć u mnie odsłuchy do kompa podłączne są bezpośrednio. na co dzień mało korzystam z miksera, lecz bardzo sie przydaje kiedy go potrzebuję i za to go lubię Samsona jednego!

Radhe Govinda!
...Słuchajcie tak sobie siedzę nad kompem przeglądam oferty i mam dylemacik. Jakbym kiedyś chciał kupić mikser i podłączyć do niego wszystko to jak to zrobić? Wiem że mikrofony klawisze jakiś odtwarzacz CD to do miksera normalnie ale nie wiem jak podłączyć kompa. Dobrze by go bylo podłączyć pod wyjście główne miksera i tak na niego nagrywać ale wtedy odsłuchy muszę podłaczyć do kompa żeby coś słyszeć a ja tak nie chce dobrze by bylo gdyby odsłuchy były podłączone do miksera do wyjścia C-R tak żebym mógł bez włączania kompa słuchać muzyki albo grać na klawiszach. Myślałem o tym żeby podłączyć kompa pod wysyłkę AUX i tam przydzielać ilość sygnału do nagrywania. Napiszcie coś jak macie skonfigurowane swoje studia.
Z góry dziekuję....
Jesli masz sprytny mikserek Mackie VLZ to on ma cos takiego jak Mute/Alt3-4. To jest wyjscie, na ktorym pojawia sie sygnal po wymutowaniu. Podaj to do komputera. Sluchaj z C-R. Tym sposobem mozesz dowolny sygnal poslac do komputera, a zrodlem dla C-R moze byc suma miksera - z wpietym powrotem z komputera w zwykly tor stereo, lub wyjscie do komputera (Alt 3-4), suma obu tych sygnalow (jesli nie chcesz monitorowac przez komputer. To wygodny i sprawdzony sposob.
Jacek
Z góry dziekuję....
Jesli masz sprytny mikserek Mackie VLZ to on ma cos takiego jak Mute/Alt3-4. To jest wyjscie, na ktorym pojawia sie sygnal po wymutowaniu. Podaj to do komputera. Sluchaj z C-R. Tym sposobem mozesz dowolny sygnal poslac do komputera, a zrodlem dla C-R moze byc suma miksera - z wpietym powrotem z komputera w zwykly tor stereo, lub wyjscie do komputera (Alt 3-4), suma obu tych sygnalow (jesli nie chcesz monitorowac przez komputer. To wygodny i sprawdzony sposob.
Jacek
- santana.uk
Panie Jacku sa jeszcze sprytniejsze miksery ktore maja nie tylko mute/alt3-4 czy jak to tam zwal ale maja osobne przyciski takie jak mute pfl mainL-R 1-2 3-4 itd. i wtedy to sobie mozna podlaczyc 2 i wiecej odslochow.
Moim skromnym zdaniem najlepsze do podpiecia do kompa sa direct out i tak np w Soundcraftcie m-8 mamy 8 direct outow ktore mozna sobie przelaczac osobno w kazdym kanale jako pre/post fader.
Moim skromnym zdaniem najlepsze do podpiecia do kompa sa direct out i tak np w Soundcraftcie m-8 mamy 8 direct outow ktore mozna sobie przelaczac osobno w kazdym kanale jako pre/post fader.
Rezyseria dzwieku - Poznań
Moim skromnym zdaniem najlepsze do podpiecia do kompa sa direct out i tak np w Soundcraftcie m-8 mamy 8 direct outow ktore mozna sobie przelaczac osobno w kazdym kanale jako pre/post fader....
No tak Direct Out ale trzeba mieć na karcie kilka wejść ja mogę co najwyżej cztery wycisnąć na Audigy w panelu. Aux R i Aux L oraz Line In 2 L i R. Hmmmm w sumie wystarczyłoby a po co mi więcej i tak perkusji nie będę nagrywał. No i problem z głowy. Dzięki.
No tak Direct Out ale trzeba mieć na karcie kilka wejść ja mogę co najwyżej cztery wycisnąć na Audigy w panelu. Aux R i Aux L oraz Line In 2 L i R. Hmmmm w sumie wystarczyłoby a po co mi więcej i tak perkusji nie będę nagrywał. No i problem z głowy. Dzięki.
Nie ma co