jest problem, kupiłem mixer Behringer MX 2642A i kanały monofoniczne 1-8 brzmią super, natomiast stereofoniczne 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 nie są tak dobre (?), nie przenoszą tak dobrze basów i sopranów, pomimo że ustawienia potencjometrów i inne ustawienia są identyczne. o co chodzi?
czy wszystkie behrinery tak mają, czy coś przeoczyłem
mixer Behringer MX 2642A
Re: mixer Behringer MX 2642A
z dokumentacji wynika, że wejścia stereofoniczne są zrealizowane za pomocą pary zbalansowanych gniazd jack (TRS), identycznie jak wejścia mono. Założę się, że podałeś na wejście sygnał pojedynczym wtykiem stereo i to co słyszysz to różnica pomiędzy kanałami. Poczytaj instrukcję obsługi, a szczególnie punkt dotyczący połączeń zbalansowanych i właściwego ich okablowania.
...z dokumentacji wynika, że wejścia stereofoniczne są zrealizowane za pomocą pary zbalansowanych gniazd jack (TRS), identycznie jak wejścia mono. Założę się, że podałeś na wejście sygnał pojedynczym wtykiem stereo i to co słyszysz to różnica pomiędzy kanałami. Poczytaj instrukcję obsługi, a szczególnie punkt dotyczący połączeń zbalansowanych i właściwego ich okablowania....
no ale pasmo przenoszenia?
ucięte soprany (?)
no ale pasmo przenoszenia?
ucięte soprany (?)
AJP
Założę się, że podałeś na wejście sygnał pojedynczym wtykiem stereo i to co słyszysz to różnica pomiędzy kanałami.
podałem dwoma kablami mono
podałem dwoma kablami mono
AJP
podałem dwoma kablami mono...
w takim razie masz zepsuty mikser. kanały mono i stereo są identycznie skonstruowane. Nie ma prawa być jakiejkolwiek różnicy
w takim razie masz zepsuty mikser. kanały mono i stereo są identycznie skonstruowane. Nie ma prawa być jakiejkolwiek różnicy
...podałem dwoma kablami mono...
...
behringera z kilkoma wyjsciami i nie pamiętam takiego problemu, nie wiem dziwna sprawa
...
behringera z kilkoma wyjsciami i nie pamiętam takiego problemu, nie wiem dziwna sprawa
AJP
...podałem dwoma kablami mono...
...
miałem kiedy takiego behringera z kilkoma wyjsciami i nie pamiętam takiego problemu, nie wiem dziwna sprawa
problem polega na tym że wszystkie kanały stereo mają spłaszczony dzwięk, czy defekt moze dotyczyc naraz wszystkich kanalów stereo?
...
miałem kiedy takiego behringera z kilkoma wyjsciami i nie pamiętam takiego problemu, nie wiem dziwna sprawa
problem polega na tym że wszystkie kanały stereo mają spłaszczony dzwięk, czy defekt moze dotyczyc naraz wszystkich kanalów stereo?
AJP
-
http://vikidramas.tv/tomekttt pisze: ↑środa 25 cze 2003, 19:46jest problem, kupiłem mixer Behringer MX 2642A i kanały monofoniczne 1-8 brzmią super, natomiast stereofoniczne 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 nie są tak dobre (?), nie przenoszą tak dobrze basów i sopranów, pomimo że ustawienia potencjometrów i inne ustawienia są identyczne. o co chodzi?
czy wszystkie behrinery tak mają, czy coś przeoczyłem