Mam pytanie. Mój Proteus 2000 jest podłączony przez interfejs midi 1x1 do koncentratora USB, do którego jest również podłączona moja klawiatura midi. W Logic Pro X skonfigurowałem zewnętrzny kanał instrumentu. Mam podłączony dźwięk do mojego Focusrite 2i2.
Mój problem: mogę odsłuchać dźwięki łatek za pomocą przycisku „odsłuchanie” i dobrze usłyszeć dema. Kiedy uderzam w klawisze na mojej klawiaturze, chociaż zawsze gra ten sam patch (zakładam pierwszy?). Nawet kiedy przewijam ścieżki i odsłuchuję inne, kiedy faktycznie naciskam klawisz na klawiaturze, za każdym razem gra ten sam patch.
Każda pomoc jest bardzo ceniona.
Czy ktoś może mi pomóc skonfigurować mój Emu Proteus 2000 w Logic Pro X?
-
-
Re: Czy ktoś może mi pomóc skonfigurować mój Emu Proteus 2000 w Logic Pro X?
Czy odtwarzasz ścieżkę MIDI na kanale, na którym jest włączony wyświetlacz? Wyświetlacz powinien pokazywać, na którym kanale jest skupiony wyświetlacz i elementy sterujące. Upewnij się również, że urządzenie jest ustawione na akceptację sygnału wejściowego dla kanałów midi na używanym porcie midi (MIDI A zamiast B) i że urządzenie działa w odpowiednim trybie, takim jak omni.
Proteus 2000 ma 2 oddzielne wejścia MIDI z tyłu, A i B. Domyślnie łatka pokazana na ekranie jest przeznaczona dla 1A, czyli tego, którego słuchasz i zmieniasz. Wygląda na to, że masz interfejs podłączony do wejścia MIDI B, co oznacza, że odtwarzasz patch załadowany do 1B zamiast 1A.
-
Yes, I also need help setting up Emu Proteus 2000ladicker pisze: ↑poniedziałek 18 kwie 2022, 09:08Proteus 2000 ma 2 oddzielne wejścia MIDI z tyłu, A i B. Domyślnie łatka pokazana na ekranie jest przeznaczona dla 1A, czyli tego, którego słuchasz i zmieniasz. Wygląda na to, że masz interfejs podłączony do wejścia MIDI B, co oznacza, że odtwarzasz patch załadowany do 1B zamiast 1A.
Dziękuję za łatwe wyjaśnienie problemu, było to naprawdę pomocne.ladicker pisze: ↑poniedziałek 18 kwie 2022, 09:08Proteus 2000 ma 2 oddzielne wejścia MIDI z tyłu, A i B. Domyślnie łatka pokazana na ekranie jest przeznaczona dla 1A, czyli tego, którego słuchasz i zmieniasz. Wygląda na to, że masz interfejs podłączony do wejścia MIDI B, co oznacza, że odtwarzasz patch załadowany do 1B zamiast 1A.
Ja również dziękuję za pomoc. Miałem właśnie ten sam problem!