Że nie chcieli z Tobą gadać, to się nie dziwię, bo jak pisałem, przećwiczyłem to już kilka razy

iZotope, to świetne wtyczki, ale drogie nieco

. Poza tym, jak już kupować ich wtyczki, to w wersji Advance, bo nawet standard jest mocno zubożony, a o Elements to nawet nie piszę

Widzę, że na Plugin Boutique jest trochę zbundlowanych zestawów... niektóre w promo np. Music-Production-Suite-4 z 40% upustem. Ale już komplet ich wtyczek, to ponad 2500€, więc tanio nie jest, aczkolwiek to świetne narzędzia.
Popatrz też na stronkę Waves, która też jest firmą z I ligi. Można tam kupić całe zestawy świetnych narzędzi ze sporym upustem. Przed Bożym Narodzeniem w zeszłym roku można było kupić świetne zestawy ich wtyczek za 10% teoretycznie ich faktycznej ceny.
https://www.waves.com/bundles#sort:path ... :number=20
Problem z Waves jest taki, że dość często zmieniają enginy, a upgrade jest ważny rok od zakupu, chyba że co?... chyba, że wykupisz subskrypcję na upgrade

, czyli tzw. Update Plan

Ludziska narzekają też na forach, że starsze wersje enginów są niewspierane i np. engine 9 nie chodzi na Cubase 10.5, no i jak masz projekty z ich wtyczkami ze starszych wersji i przejdziesz na nowszą wersję DAW, to nagle okazuje się, że połowa wtyczek nie działa

. Nie wiem ile w tym prawdy, bo jeszcze takiej sytuacji nie miałem, a kilka wtyczek udało mi się uzbierać za free w ramach jakichś akcji promo.