Zmarł Czesław Niemen
jedyny z tzw. polskiej 'klasyki",którego naprawdę szanowałem...
wydaję mi się,że pan czesław był w ostatnim czasie w jakiś tam sposób takim patronem,młodych,poszukujacych artystów(wiedzieliście,że chemical brothers w utworze "the test" wykorzastali sample z niemena?)
.krytykował to co miałkie i puste w muzyce,a niejednokrotnie dostawało się od niego jego muzycznym rówieśnikom-chałturnikom,którzy dawno już powinni usunać się w cień...za to min. go szanowałem.
niech odpoczywa w spokoju....
(i)
wydaję mi się,że pan czesław był w ostatnim czasie w jakiś tam sposób takim patronem,młodych,poszukujacych artystów(wiedzieliście,że chemical brothers w utworze "the test" wykorzastali sample z niemena?)
.krytykował to co miałkie i puste w muzyce,a niejednokrotnie dostawało się od niego jego muzycznym rówieśnikom-chałturnikom,którzy dawno już powinni usunać się w cień...za to min. go szanowałem.
niech odpoczywa w spokoju....
(i)
Re: Zmarł Czesław Niemen
Mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny
Odpoczywaj w pokoju.
Sroka
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny
Odpoczywaj w pokoju.
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
[']
Student IV roku PW Inż. Chem. i Procesowej, hobby - oczywiscie muzyka pod wszelka postacia (prawie), komponowanie, gra na gitarze, realizacja, no i uwielbiam grac w Paintball - polecam. hmm co jeszcze, lat 25
Wielkiemu Muzykowi zapalam świeczkę
i i i i i
i i i i i

...Wieczorem w Warszawie zmarł w wieku 65 lat Czesław Niemen
...
[i][i][i][i][i][i][i]
...
[i][i][i][i][i][i][i]

residance - warsaw
destination - space
destination - space
Bardzo niezwykly muzyk i przede wszytstkim człowiek. Z tego co wiem wierzył w reinkarnację ja też. dla duszy nie ma narodzin ani śmierci. szacunek i trzyamj sie Czesiu!!!

Radhe Govinda!

Nadchodzi taki czas w życiu człowieka, kiedy musi odejść z tego świata. Szkoda, że czas pana Czesława skończył się wczoraj, ale taka była wola Wszechmogącego. Wielki talent i wielki głos, który jest unikatowy. Natalia, córka pana Czesława, odziedziczyła po nim głos. Teraz jak będę słyszeć jego głos, czy to podczas naszej rozmowy, czy to podczas jej śpiewania, to będę wspominać pana Czesława.

gadu-gadu 4021735
cześć Jego pamięci
Producent muzyki elektronicznej - ekspermentalnej i innej. Autor kilku wtyczek VST.
'Terra Deflorata'...prawdziwe oblicze Pana Czesława Niemiena...uczta dla wszytkich fanów el-muzyki. bez tej płyty nie mam mnie...mam ciągle czarny winyl z grafikami artysty...bylem na jego koncercie w Krakowie...poszedłem po autograf i pamietam, ze zapytal sie "Dlaczego na takiej obszarpanej kartce?"...dlaczego welcy odchodza, a caly ten 'pseudo artyzm' nabija kabze głuchym producentom?
musze zaczac traktowac siebie powazniej
smutno mi ...
często sobie śpiewałem wczesnym rankiem stojąc nad brzegiem Wisły (mieszkam blisko) : (...) gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt już dziś wyruszaj ze mną tam (...) ... I będę śpiewał ... (Tu i nad Tamizą)
smutno mi ...
często sobie śpiewałem wczesnym rankiem stojąc nad brzegiem Wisły (mieszkam blisko) : (...) gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt już dziś wyruszaj ze mną tam (...) ... I będę śpiewał ... (Tu i nad Tamizą)
smutno mi ...